Zwart geld verdienen? Slimme manier als je geen inkomen hebt!

zondag 24 september 2017 | 3 reacties | in: Werken

Zwart geld verdienen is niet toegestaan, omdat de gelden (niet geregistreerd of gecontroleerd) zijn waar geen belasting over is afgedragen. Onbewust hebben veel mensen wel eens zwart gewerkt, want alles wat je aanneemt voor een verrichte dienst en niet opgeeft aan de Belastingdienst is zwart werken. Zelfs een pakje shag voor een geruilde dienst zul je moeten aangeven.

Denk ook maar eens aan dat kleine klusje wat je voor je buurman hebt moeten doen en daar wellicht 50 euro voor hebt ontvangen. Normaliter moet je dit opgeven bij je aangifte, maar veel mensen verzaken daarin. Maar soms kan je zo’n groot schommelig en fluctuerend inkomen hebben, dat je wel bent overgeleverd aan zwart geld verdienen (en werken).

Je leest verder voor de tips over zwart geld verdienen en waarom je er niet voor zou moeten kiezen. Maar je gewoon een legaal inkomen zou moeten verdienen, want dan ben je ook niet strafbaar. Wil jij tips om juist wel of juist niet zwart geld te verdienen? De afweging is aan jou (het word niet aangeraden), omdat er ook alternatieven bestaan zoals een goede marketing cursus.

Zwart geld verdienen: zowel particulier als zakelijk

Als je echt goed zwart geld wilt verdienen, zul je dat heel gefaseerd moet opbouwen. Zwart geld verdienen gebeurt overal in de maatschappij, veel mensen hebben het niet eens door. Zelfs de Belastingdienst kan er geen grip op krijgen, in de horeca word er heel veel zwart geld uitbetaald.

Daar is eens onderzoek naar gedaan door een accountantsmaatschappij, dat de fiscus meer dan een miljard euro jaarlijks misloopt aan inkomsten. Dus in de zakelijk wereld gebeurt het voornamelijk in cafés, barretjes en winkels. Particulier gebeurt het met name met de zwartwerkers op de vismarkt, kermis, schoonmaakwerkzaamheden, bijlesgevers, oppas, verhuizers, schilders, grasmaaiers. De meeste mensen die op deze manier zwart geld verdienen krijgen het contant uitbetaald.

Zo kun je in de grotere steden wel mensen aanspreken op parkeerplaatsen om de auto te mogen wassen. Verscheidende daklozen verdienen op deze manier zwart hun geld, maar dit zijn zulke kleine (contante) bedragen dat het niet de moeite waard is om het aan te geven. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het wel wettelijk verplicht is er is immers al genoeg zwart geld in omloop.

Tien euro zwart geld verdienen

Zwart geld verdienen uitgelicht

De markt is bij uitstek de plek om zwart geld te verdienen. Via een vishandel of groente- en fruithandel zal men het geld gewoon wit uitbetalen met loonstrook. Bij bepaalde marktkraampjes of kooplieden kun je aan de slag gaan, op de zaterdag en je zult dan gewoon zwart worden betaald.

Je kunt ook zwart geld verdienen door een (eigen) klus te verrichten op een bouwplaats, sloopwerkzaamheden bijvoorbeeld. De dienst kun je aanbieden op werkspot.nl en mensen zullen er op reageren. Er zijn ook mensen die vanuit huis fietsen repareren en daarvoor zwart betaald krijgen.

Meestal een loonstrook en geen zwart werk

Voor de meeste kleine jobs ontvang je wel een loonstrook, zelfs al zou je het parttime doen. Een bedrijf is dat verplicht. Maar er zijn ook wel gevallen bekend van mensen die zwart geld verdienen met schoonmaakwerk. Echter is het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk om een volledig maandsalaris hiermee te verdienen.

Showcase zwart geld verdienen

Als showcase is er een vrouw uit Utrecht die door een laag incasseringsvermogen ontslag heeft gekregen. In de bijstand terecht is gekomen en nu dus af en toe zwart geld verdient als kapster. Haar verdiensten worden geraamd op zo’n 150 euro per maand en deze inkomsten worden gekort op haar uitkering.

Ook heeft ze netjes haar inkomsten doorgegeven aan de overheid en gemeente. Op deze manier liep ze geen risico op sancties. Wat heel fijn voor haar was, omdat ze toch door kan blijven (zwart) werken als kapster zonder gevolgen. Heb jij ervaringen met mensen die zwart geld verdienen? Vertel er over!

Gevolgen voor de zwartwerker

Veel voordelen voor de zwartwerker zelf. Ondanks dat je aanspraak kunt maken op heffingskortingen en 6.200 euro belastingvrij kunt bijverdienen, kiezen mensen er toch voor om het niet op te geven aan de Belastingdienst. Omdat men ook huurtoeslag en zorgtoeslag ontvangt en dat word berekend aan de hand van een vast inkomen, er bestaat dus een kans dat je dan word gekort op je uitkering en dat zou doodzonde zijn. Voor veel mensen is dit een reden om zwart geld te verdienen.

Het gevaar bestaat dat men gekort kan worden op de uitkering en een boete ontvangt, als men die al ontvangt. Omdat uitkeringen al vrij laag zijn, word er besloten om de inkomsten niet op te geven. Als uitkeringsgerechtigde kan je een boete riskeren van 1.134 euro. Het is ook een kwestie van onwetendheid; als je er van de op de hoogte bent dat er niet altijd belasting betaald hoeft te worden bij bijverdienste. Met name jonge alleenstaande ouders met een te laag salaris kunnen dat extra geld goed gebruiken.

Wil je geen zwart geld verdienen?

Wil je eigenlijk helemaal geen zwart geld verdienen? Maar als je gewoon een eigen inkomen wilt verdienen, dan zul je je moet toespitsen op het verkopen van je eigen (of andermans) producten. Door middel van affiliate marketing verdien ik mijn geld op internet, door simpelweg andermans producten te promoten kun jij ook commissies gaan verdienen.

Leer de geheimen (videotraining) om je eigen geld te verdienen en niet zwart te hoeven werken gewoon vanuit huis. Als je geen flierefluiter bent en serieus aan de slag gaat, kun je honderden tot wel duizenden euro’s per maand gaan verdienen thuis. Op deze manier hoef je dus ook niet zwart geld te verdienen op straat, maar kan het gewoon vanachter je PC.

Geld verdienen vanuit huis


3 reacties op “Zwart geld verdienen? Slimme manier als je geen inkomen hebt!”


  1. Bitcoins wat zijn dat eigenlijk? Hoe kan je geld verdienen met Bitcoins? zei op 20 oktober 2017 om 10:30:

    […] beginnen veel mensen met geld verdienen met Bitcoins. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Er kan op verschillende manieren verdient worden […]


  2. Thuiswerk ervaringen + vacatures » snel geld verdienen zonder inschrijven zei op 15 juni 2018 om 13:51:

    […] Geld verdienen zonder eigenlijk helemaal niets te doen? Wat denk je dan van rijden met reclame op je auto? Dit is waarschijnlijk de meest luie vorm van thuiswerk waar je zelf geen energie of tijd in hoeft te stoppen. Je auto wordt beplakt met een of meerdere stickers en alles wat je hoeft te doen, is met je auto rond te rijden. Zo maak je reclame voor het desbetreffende bedrijf. […]


  3. Kruidvat voordelig in de stad met alle aanbiedingen uit de reclamefolder zei op 26 juli 2018 om 11:35:

    […] Houd deze actie in de Kruidvat folder of online dus zeker in de gaten, want je kan er heel wat geld mee […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace