Zonnepanelen op het dak: bespaar geld met zonne-energie

woensdag 6 augustus 2014 | geen reacties | in: Besparen, Energie, Huishouden

Het dak van een huis. Voor velen zegt dat niet zoveel. Oren zullen zich ongetwijfeld gaan spitsen wanneer er gezegd wordt dat je meer uit je dak kan halen dan je in eerste instantie denkt en dat je er zelfs geld mee kan verdienen. Hoe? Met zonne-energie! Lees snel verder om meer te weten te komen.

Elke dag weer produceert de zon veel energie. En dat helemaal gratis. Zonde natuurlijk om dat zomaar verloren te laten gaan. Met behulp van zonnepanelen op het dak kan de zon als energiebron optimaal worden benut. Helemaal als je beseft dat de prijs voor zonnepanelen in de laatste jaren juist enorm is gedaald. Indien alle huishoudens in ons land zonnepanelen zouden gebruiken, zou iedere Nederlander royaal kunnen leven van deze bronnen.

Zonnepanelen zijn stuk voor stuk voorzien van zonnecellen. Deze slurpen het licht op en zetten dat om in elektriciteit. Hieronder wat meer uitleg hoe het te werk gaat.

Hoe werken zonnecellen precies?

Wie ooit een zonnepaneel goed van dichtbij heeft bekeken, zal zich vast wel hebben afgevraagd hoe het mogelijk is dat een donkerblauwe, lichtgewicht plaat nu juist elektriciteit kan opwekken. De zonnecellen die aan elkaar geschakeld zijn, bevatten twee lagen van kristallijn silicium. In licht zit energie, en dat slaat de ene laag op. Het veroorzaakt een verschil in elektrische lading in de tweede, binnenste laag. Dat levert nu juist energie op.

Eén zonnecel levert circa een halve Volt aan spanning, en rond de 8 Ampère aan stroom op. Nu zitten er natuurlijk tientallen zonnecellen op een paneel. Dus samen verschaffen die heel wat elektriciteit. Stroom die we kunnen gebruiken voor elektrische apparaten. En het licht dat niet kan worden omgezet in elektriciteit, wordt gedeeltelijk omgezet in warmte of wordt gereflecteerd.

Word betaald door het opwekken van zonne-energie!

Je kunt dus heel wat besparen als je gebruik maakt van zonnepanelen. Deze panelen kunnen dikwijls op zowel een puntdak als een plat dak gemonteerd worden. En vaak duurt zo’n montage maar een dag. Zo gebeurt dus. De prijs van zonnepanelen is in de loop der jaren behoorlijk verlaagd. Bewezen is dat een investering in deze panelen vaak meer rendement oplevert dan het spaargeld sparen op de bank.

Het is dus eigenlijk een nieuwe, moderne en ook milieuvriendelijke manier van geld verdienen. Bovendien ben ook nog eens zelfvoorzienend wat betreft je eigen elektriciteitsverbruik. Een dagje geen zon? Geen nood. Want dat betekent gelukkig niet dat de verlichting thuis niet aangaat of dat het tosti apparaat niet werkt. De energie die zonnepanelen opleveren wanneer de zon schijnt, wordt aan het landelijke elektriciteitsnet geleverd.

Wat veel mensen niet weten, is dat indien je thuis minder verbruikt aan energie, dan dat je opgewekt hebt middels de zonnepanelen, het verschil dan vaak door de energieleverancier wordt verrekend. In dit geval krijg je dus het verschil gewoon teruggestort op je bankrekening. Met andere woorden: je kan zelfs worden betaald met energie opwekken! Een mooie bijverdienste zonder dat je er iets voor hoeft te doen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace