Yahoo topman verdient mogelijk tot 27 miljoen dollar

zaterdag 7 januari 2012 | geen reacties | in: Nieuws, Rijk worden

Yahoo-topman verdient mogelijk tot 27 miljoen dollar

De nieuwe topman van het woeste internetbedrijf Yahoo, genaamd Scott Thompson, zal mogelijk tot zo’n 27 miljoen dollar verdienen. De nieuwe CEO, die officieel bij Yahoo op maandag start, ontvangt mogelijkerwijs 27 miljoen-dollar betaalpakket, op basis van een wettelijke depot.

Hij krijgt daarnaast een basissalaris van $1 miljoen dollar en een jaarlijkse bonus van maar liefst twee keer zo veel, afhankelijk van de financiële prestaties van Yahoo met Thompson aan de teugels. Thompson krijgt ook nog eens een eigen vermogen te verlenen dat evenveel waard zal zijn als 11 miljoen dollar, een “aansporings-subsidie” van $5 miljoen dollar en een cashbonus van $1,5 miljoen te maken voor geld dat hij heeft verbeurd door het verlaten van PayPal, nog maar niet te spreken over het aandelenpakket ter waarde van 22,5 miljoen dollar dat hij hiernaast ontvangt.

Thompson had een betaalpakket van 10,4 miljoen dollar bij PayPal in 2010, inclusief een salaris van 645.000 dollar. Cijfers voor 2011 zijn nog niet beschikbaar. Het 1-miljoen salaris van Thompson komt overeen met die van zijn voorganger, Carol Bartz. Maar haar beloningspakket in haar eerste jaar bij Yahoo werd oorspronkelijk gewaardeerd op 47,2 miljoen dollar. Thompson is ook toegetreden tot de raad van bestuur Yahoo. Hij zal niet het enige nieuwe gezicht zijn daar. Volgens een rapport in de Wall Street Journal, heeft Yahoo een bedrijf in handen geslagen (het exclusieve bureau Heidrick & Struggles International) op zoek naar extra nieuwe bestuursleden. Het papier heeft niet gezegd welke bestuursleden zou worden vervangen.

Yahoo Nederland geld verdienenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace