Westland Utrecht Bank variabele 3,0% rente Spaar online rekening

zondag 15 januari 2012 | geen reacties | in: Alle acties, Financieel, Sparen

Variabele rente spaarrekening bij Westland Utrecht Bank

Wanneer we het hebben over een spaarrekening duiken er veelal meteen een aantal clichés op. Het eerste vaak gehoorde cliché is dat de rente op een spaarrekening eigenlijk niet zo interessant is. We hebben het hier toch een beetje moeilijk mee. Inderdaad, wanneer we enkel en alleen gaan kijken naar de rente zelf zal deze behoorlijk teleurstellend zijn. De meeste spaarrekeningen komen immers niet boven de 2 procent uit tenzij u, uw geld voor enkele jaren vast wenst te zetten. Het is bij een spaarrekening dan ook absoluut noodzakelijk om het grotere geheel te zien. Inderdaad, de rente ligt laag, maar daarmee ook het risico op het verlies van uw kapitaal. Bij beleggingen ligt de rente natuurlijk veel hoger, maar zo ook het risico dat u loopt. Wanneer u zich verdiept in de beschikbare spaarrekeningen zult u overigens ook merken dat er verschillende type spaarrekeningen bestaan die stuk voor stuk over hun eigen rente beschikken. We gaan er in dit artikel graag verder voor u op in.

Hoe de hoogste rente op een spaarrekening vinden?
Goed, u gaat op zoek naar de hoogste rente op een spaarrekening, maar hoe moet u deze vinden? Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Iedere bank biedt op haar websites immers wel een overzicht van de beschikbare spaarrekeningen. Veelal worden de spaarrekeningen ook naast elkaar geplaatst zodat u in één oogopslag kunt zien in welke mate de voorwaarden van spaarrekening 1 bijvoorbeeld afwijken van die van spaarrekening 2. Deze manier van werken brengt echter meteen één groot nadeel met zich mee. Mensen die alleen maar gaan kijken naar de rente die kan verkregen worden zullen bijna 100 procent zeker kiezen voor de verkeerde spaarrekening. Het is belangrijk om altijd de rente in perspectief te zien met de voorwaarden.

In de meeste gevallen geldt immers dat, hoe hoger de rente op een spaarrekening ligt, des te langer uw geld wordt vastgezet zonder dat u over de mogelijkheid beschikt om het vervroegd terug op te vragen. Beter is het in dit geval dan ook om bijvoorbeeld gebruik te maken van een vergelijkingssite of een zoekmodule. Op deze manier kunt u zelf eerst aangeven waaraan uw spaarrekening dient te voldoen alvorens er een zoekopdracht wordt opgestart. Hierdoor kunt u er min of meer zeker van zijn dat u steeds over de meest geschikte spaarrekening tegen de hoogste rente kunt beschikken. Het is de vernieuwingsgedachte van WestlandUtrecht Bank die ervoor zorgt dat meer & meer mensen kiezen en profiteren van een spaarrekening bij deze centraal gelegen bank.

Spaar Online Rekening Vrij opneembaar

De hoogste rente op een standaard spaarrekening
Zoals eerder in dit artikel reeds werd aangehaald is het zo dat de rente op een standaard spaarrekening doorgaans het laagst ligt van alle spaarrekeningen. Daar staat dan ook tegenover dat u altijd over de mogelijkheid beschikt om uw spaargeld terug op te vragen. Hoe dan ook hoeft u geen genoegen te nemen met een buitensporig lage rente op een gewone spaarrekening. Het nodige onderzoek doen en vooral de beschikbare spaarrekeningen bij de verschillende banken met elkaar vergelijken zal er steeds voor zorgen dat u een zo optimaal mogelijke rente zult kunnen bekomen op uw spaarrekening. Let wel, verwacht geen wonderen, de rente op een standaard spaarrekening zal nooit bijzonder hoog liggen.

De hoogste rente op een geavanceerde spaarrekening
Onder een geavanceerde spaarrekening verstaan we een spaarrekening waarbij u niet permanent over uw opgespaarde kapitaal kunt beschikken. Het geld wordt met andere woorden steeds voor een bepaalde periode vastgezet. Dit heeft natuurlijk als nadeel dat u er niet vrij over kunt beschikken, maar het voordeel is wel dat u er een veel hogere rente voor terugkrijgt. De hoogste rente op een geavanceerde spaarrekening komt dan ook bij enkele banken en afhankelijk van de looptijd van de spaarrekening dicht in de buurt van een “risicoloze” belegging. Het is wel bijzonder belangrijk om voor het afsluiten van een geavanceerde spaarrekening goed na te denken. Niet iedereen kan zijn opgespaarde kapitaal immers zomaar 3 jaar missen.

Open nu gratis een spaarrekening bij Westland Utrecht BankReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace