Werkloosheidsuitkering aanvragen UWV met laatste loonstrook

maandag 23 juli 2012 | geen reacties | in: Financieel, Huishouden

Werkloosheidsuitkering (WW) aanvragen

Aanvragen van werkloosheidsuitkering bij het UWV

Een werkloosheidsuitkering krijgt iedere Nederlander die op het moment van aanvragen geen werk heeft. Het kan op veel verschillende manieren voorkomen dat je noodgedwongen een werkloosheidsuitkering aan moet vragen. Redenen om een werkloosheidsuitkering aan te moeten vragen is bijvoorbeeld een plotseling ontslag op je werk. In dit geval zit je dus opeens zonder inkomsten, maar je hebt natuurlijk wel de onkosten die je ook al had toen je nog wel werk had en dus een inkomsten. Om deze onkosten voor een deel te kunnen vragen bestaat er daardoor een werkloosheidsuitkering. Met een werkloosheidsuitkering krijg je een deel van het laatst verdiende loon van de overheid vergoed. Natuurlijk kom je vaak nog steeds een stukje tekort wanneer je een werkloosheidsuitkering hebt. Daarom moet het besef goed aanwezig zijn dat je niet eindeloos in een werkloosheidsuitkering kunt zitten en eigenlijk zo spoedig mogelijk weer aan het werk moet gaan.

Wanneer je in een werkloosheidsuitkering zit mag je zelf ook niet teveel bezitten. Een uitkering is er tenslotte voor om mensen die helemaal niet meer voor het eigen onderhoud kunnen zorgen een steuntje in de rug te geven. Met een werkloosheidsuitkering mag je dus niet een dure auto rijden, of grote uitgaven doen. Doe je dit wel, dan is de kans sterk aanwezig dat je niet langer in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering. Een werkloosheidsuitkering is ook voor scholieren die bijvoorbeeld net van een opleiding afkomen. Nadat je een diploma hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan het werk. Maar bijvoorbeeld in tijd van crisis is het heel moeilijk om aan werk te komen, ook voor scholieren die net een diploma hebben, tenslotte heb je nog helemaal geen ervaring en je zit daardoor in een penibele situatie.

Om de onkosten in de tijd tussen het afstuderen (de tijd dat je nog een studiefinanciering had) en het daadwerkelijk aan het werk gaan te kunnen betalen bestaat er ook voor deze mensen de werkloosheidsuitkering. Temeer om informatie hierover op te zoeken via de website van de Rijksoverheid m.b.t. tot de WW-uitkering.

Van werk naar werk

Verplichtingen tijdens een werkloosheidsuitkering

Wanneer je een werkloosheidsuitkering hebt ben je verplicht om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Daardoor kun je tijdens het hebben van een werkloosheidsuitkering niet lekker onderuit gaan zitten en niets gaan doen. Je bent verplicht om elke maand veel te solliciteren via bijvoorbeeld het internet. Ook ben je verplicht om langs uitzendbureaus te gaan en jezelf daar aan te melden. Voor scholieren die in de werkloosheidsuitkering is het vrij gemakkelijk om weer terug aan het werk te gaan, tenslotte zoeken veel bedrijven jonge frisse werknemers.

Wanneer je bijvoorbeeld veertig jaar bent is het een stuk moeilijker om uit de werkloosheidsuitkering te komen. Dit komt omdat bedrijven vaak geen oudere mensen zoeken om een bepaalde functie te vervullen. In tijd van crisis kiezen bedrijven natuurlijk ook veel liever voor mensen met een diploma en die net van school af komen en dus nog veel theorie kennis hebben. Deze bedrijven hebben het in tijden van crisis dus voor het zeggen. Vaak zul je als veertiger in de werkloosheidsuitkering veel jaren in de werkloosheidsuitkering blijven zitten en uitzendbureaus zullen niets voor je kunnen betekenen.

Hoogte van een werkloosheidsuitkering qua euro’s

De hoogte van de werkloosheidsuitkering is niet de gehele periode van de werkloosheidsuitkering even hoog. De eerste twee maand dat je werkloos bent is de werkloosheidsuitkering 75% van het laatstverdiende loon. Daarna wordt de werkloosheidsuitkering verlaagd naar 70% van het laatstverdiende loon. De werkloosheidsuitkering is nooit hoger dan 75% van het loon dat je per dag verdiend. Het maximum loon voor de werkloosheidsuitkering is op dit moment 192,55 euro bruto per dag. Dit bedrag kan veranderd worden.

UWV werkbedrijf ww-uitkering
Tip: Als je een Werkloosheidsuitkering ontvangt moet je bepaalde zaken oppakken en het leren om spaarzaamheid in te stellen als leidende factor in deze lastige tijd. Er kan niet meer worden meegedaan met statusspelletjes en je zult dus meer moeten gaan rationaliseren en geen afkerigheid gaan ontwikkelen tegenover mensen die wat meer hebben te besteden.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace