Werken bij Sandd als postbezorger of sorteerder, wat zijn de werkzaamheden?

zaterdag 30 juni 2018 | 1 reactie | in: Werken

Heb je wat tijd over, ben je graag in beweging en wil je graag een zakcentje bijverdienen? Wellicht is het dan een leuke optie om bij Sandd als postbezorger of postsorteerder aan de slag te gaan. Het is de ideale bijbaan voor iemand die graag buiten is, hun eigen werk kunnen indelen, hebben veel vrijheid, nieuwe mensen ontmoeten. En uitstekend te combineren met studie, hobby’s of andere baan.

Sandd is een postbezorgingsbedrijf dat alweer bijna twintig jaar bestaat en waar zo’n 18.000 bezorgers werken. Het hoofdkantoor is te vinden in Apeldoorn en het bedrijf richt zich voornamelijk op de bezorging van geadresseerd drukwerk. De klantenservice is altijd vriendelijk, mochten er problemen ontstaan bij het bezorgen.

Denk aan brieven, bankafschriften, magazines maar ook buspakjes en pakketten. Jaarlijks bezorgt Sandd ruim 750 miljoen poststukken per jaar en het bedrijf heeft een landelijke dekking. Het is daardoor een serieuze concurrent geworden van onder andere Post.nl.

Postbezorger werktijden en uurloon

De bezorgers van Sandd brengen de post rond op twee vaste dagen per week, namelijk op dinsdag en vrijdag. Er staan ook vaste tijden voor de bezorging: tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Daardoor is de functie als postbezorger goed te combineren met je studie of baan. Als je je aanmeldt als bezorger, wordt er gekeken of er een bezorgwijk bij jou in de buurt is, zodat je weinig reistijd hebt.

Je krijgt een uurloon van ongeveer negen euro, maar hoeveel je precies verdient hangt ook af van hoe snel je de wijk loopt en hoe complex de wijk is. Bovendien is het handig om te weten dat je in je eigen tijd de post moet sorteren die je krijgt. En daarnaast moet je in het bezit zijn van een (sterke) fiets om de post te bezorgen.

Op twee dagdelen op maandag en donderdag, zal er iemand moeten thuisblijven om de postkratten te ontvangen. Dat kan ‘s morgens of ‘s avonds zijn. Voor het sorteren van een gemiddelde postwijk zal u voor het sorteren van de post zo’n 2 tot 4 uur per keer nodig hebben. Dat kan oplopen tot 8 uur per week voor het sorteren.

Voor het bezorgen van de post in de wijk moet je rekening houden met 3 tot 4 uur postbezorging. Per keer. Dat is dan ongeveer 8 uur per week voor het postbezorgen.

Voordelen van deze baan zijn dat het een flexibele job is en je lekker in de buitenlucht werkt. Als je fysiek fit genoeg bent, kun je ook gaan werken als pakketbezorger of koerier. Daarvoor moet je wel je rijbewijs op zak hebben. Als je als bezorger aan de slag gaat, krijg je werkkleding (kleur blauw) van de organisatie die je moet dragen tijdens je werk om herkenbaar te zijn.

sandd bezorger worden

Wat kan Sandd van u verwachten?

Een aantal belangrijke voorwaarden van Sandd om aan te voldoen.

– Dat je streeft naar correcte en tijdige bezorging. Post komt ook onbeschadigd aan.
– Dat je ouder bent dan 16 jaar.
– Dat je bij foutjes of vertragingen het meld bij je contactpersoon. Ieder mens maakt wel eens foutjes, Sandd kan zich dan voorbereiden op evt. klachten.
– Dat je mogelijk via GPS gevolgd zult worden.
– Dat je in het bezit bent van een smartphone voor het gebruik van de app.
– Houd je aan het briefgeheim, open geen poststukken en praat er niet over. Post zal gevoelige, belangrijke of persoonlijke informatie bevatten.

Voor wie is werken bij Sandd geschikt?

– Mensen die extra lichaamsbeweging willen
– Studenten voor wat extra geld
– Jonge alleenstaande moeders
– Senioren die nog goed te been zijn
– Scholieren
– Vakantiewerkers
– Herintreders

Postsorteerder

Ga je liever niet de straat op? Dan kun je er ook voor kiezen om als postsorteerder aan de slag te gaan. Je houdt je dan bezig met het sorteren van de post in het depot die verspreid moet worden in de wijken. Alle poststukken plaats je handmatig in de juiste gedegen kratten.

Je moet wel een vroege vogel zijn om dit werk te kunnen doen, want de werktijden liggen doorgaans tussen 06.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. Meestal gaat het om parttime functies, dus makkelijk te doen naast je bijbaan of college uren.

Het uurloon komt ongeveer neer op negen a tien euro. Toegegeven, je wordt er niet rijk van, maar het is wel een zelfstandige baan die je makkelijk kunt combineren met een andere baan, je werkt in een groep en je bent continue in beweging.

Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures van Sandd via de volgende link: https://werkenbijsandd.nl/vacatures. Het is wel belangrijk dat je het sorteren en bezorgen erg leuk werk vindt, want in verhouding ben je best wel wat tijd kwijt en niet alle uren worden uitbetaald.

Sandd betaaldag

Als je voor Sandd gaat werken zijn er vaste data voor uitbetaling van je loon. Er bestaan verschillende soorten loon. Zo heb je uurloon, klusloon, stukloon, dagloon, maandloon & jaarloon. Bij Sandd krijg je betaling naar uurloon of stukloon betaald (zowel per poststuk als per kilometer) en word je geld overgemaakt op de 10e van de volgende maand. Mits er geen vertraging is opgelopen. Als de 10e je aanleverdag is, krijg je je loonstrookje in je eigen postkrat.

Sandd mist af en toe financieringsstabiliteit en daardoor kan het ook vaak voorkomen dat er is misberekening is gemaakt. Dan klopt de uitbetaling dus niet. In dat geval zul je contact met je bezorgmanager moeten opnemen om je eigen maandrapportage even door te nemen. Om de juiste beloning alsnog te laten uitbetalen.

Fulltime werken bij Sandd

Het beroep van fulltime postbode kwam voort uit de tijd dat PostNL nog PTT was en veertig uur kon werken. Het is daarom vaak niet mogelijk om als fulltime postbezorger te werken bij Sandd. Bekijk de vacatures van Sandd voor alternatieve functies op bijvoorbeeld kantoor of overleg om meer uren te kunnen maken als postbezorger.

Goedkopere arbeidskrachten hebben plaats gemaakt voor het beroep van postbode. Jammergenoeg zijn ze te duur geworden door de jaren heen.

sandd postbezorger

Nadelen en voordelen

– GPS tracking kan als inbreuk op de privacy van medewerkers worden ervaren.
– Het loon is (mogelijk) net onder of op het minimumloon.
– Bij sneeuw, regenbuien en koud weer kan het werk onplezierig zijn. Of je houd van de buitenlucht.
– Sandd hanteert een spaarprogramma voor allerlei huishoudelijke artikelen.
– Lichaamsbeweging is gezond en je bepaalt je eigen werktijden.
– Twee bezorgmomenten dinsdag en vrijdag.
– Goede bijverdienste voor studenten en pensioengerechtigden.


1 reactie op “Werken bij Sandd als postbezorger of sorteerder, wat zijn de werkzaamheden?”


  1. Geld verdienen met een baan via het uitzendbureau zei op 18 september 2018 om 14:37:

    […] ontvang je meestal bij het post rondbrengen. Maar omdat je via een uitzendbureau meestal met een flexcontract werkt, zul je echt […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace