Wenskaarten zelf maken: leuke ideetjes en inspiratie tips

woensdag 23 december 2015 | geen reacties | in: Handig, Producten, Webwinkel

Wenskaarten zelf maken

Is er binnenkort iemand jarig of is er een geboorte van een kleine in je omgeving? Deel dan je blijdschap en stuur een leuke (wens)kaart naar de desbetreffende persoon. Dat is altijd een leuke verrassing. Een kaart versturen per post is doorgaans maar een kleine moeite, maar komt vaak aan als groot aandenken bij de ontvanger. Wenskaarten zijn goedkoop zelf te maken, ook zijn er duurdere alternatieven zoals Hallmark wenskaarten.

Niet alleen bij feestelijke situaties zoals een geboorte, huwelijk of verjaardag is een kaartje op zijn plaats, het kan natuurlijk ook zo zijn dat er iemand is overleden in je familie of in je naaste omgeving. Ook dan is een wenskaart een mooi middel om je medeleven te betuigen.

Wenskaarten zelf maken: leuke ideetjes en inspiratie tips

In de tabak shop of supermarkt zijn er natuurlijk veel kant-en-klare wenskaarten te koop, maar het is nog leuker om zelf wenskaarten te maken. Het mooie hiervan is dat je op die manier een kaart helemaal naar eigen idee kunt ontwerpen. Als je creatieve vingers hebt, dan kun je met de hand zelf mooie kaarten in elkaar knutselen. Maak bijvoorbeeld een stempel waarmee je zelf afdrukken kunt maken op meerdere kaarten.

Wat heb je hiervoor nodig? Alleen een stuk karton, een schaar, een (lege) kaart, wat verf en een roller of een kwast. Neem een stuk karton dat ongeveer de grootte heeft van de lege kaart. Knip dan uit een ander stuk karton originele vormen en plak deze op het andere stuk karton. Op deze manier maak je een stempel. Met een verfroller (of de kwast) breng je nu verf aan op de verdikte kartonnen delen, maar zorg ervoor dat de verf niet te dik is.

Verdeel de verf zo gelijkmatig mogelijk. Nu is de stempel klaar. Pak de lege kaart en druk de stempelkarton op de kaart. Druk er zachtjes op en zorg ervoor dat de kaart niet verschuift. Haal de kaart er vervolgens weer af en de volgende kan gedrukt worden. En zo kun je meerdere originele kaarten maken naar eigen wens. Dit is natuurlijk maar een manier van creatief kaarten in elkaar knutselen, er zijn nog tal van andere manieren.

wenskaarten zelf maken

Zelf digitale wenskaarten maken

Als je liever niet met schaar en verf aan de gang gaat, maar toch een unieke wenskaart wilt maken, dan kun je er ook voor kiezen om een digitale kaart te ontwerpen. Online zijn er vele websites te vinden waar je dit kan doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.greetz.nl. Als je op ‘kaarten’ klikt in het menu, zie je vanzelf de mogelijkheid om zelf kaarten te ontwerpen.

Je hebt verschillende soorten, bijvoorbeeld eentje met een leuk kader waarbij je zelf een eigen, grappige selfie kunt plaatsen. Zo creëer je een hele persoonlijke wenskaart. Vaak kun je ook op thema zoeken. En voor elk moment is er vast wel een passende foto te vinden. Plaats er een leuke tekst bij en je boodschap is klaar. Andere websites waar je ook leuke kaarten kunt maken is Kaartwereld.nl en Hallmark kaartenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace