Welk(e) opleiding werk is geschikt voor emotionele & gevoelige mensen?

zondag 6 november 2011 | 1 reactie | in: Gratis-zakgeld, Overig

Welk(e) opleiding/werk is geschikt voor emotionele & gevoelige mensen?

Als kind zijnde willen we van alles worden. Dokter, piloot of brandweerman zijn voor vele jonge jongens een sterk verlangen vanaf de jeugd. Maar vergis je je niet. Niet elk kinderwens komt uit. Soms zijn we gewoonweg niet geschikt voor een opleiding of een functie. En gevoelig zijn speelt hier een grote rol in.

Niet getreurd, iedereen heeft verborgen talenten en er zijn zeker opleidingen of functies die beter bij jou passen. Sociale intelligentie en empathisch vermogen zijn uiterst belangrijk in toekomstige carrières van veel jonge mensen, gevoelige mensen hebben deze zeldzame eigenschappen vaak in bezit en kunnen het uiten & controleren.

Erg emotioneel en gevoelig

Veel functies vallen meteen weg. Ben je erg emotioneel en gevoelig en kan je dit niet beheersen zal de zorg sector voor je wegvallen. Verpleegkundigen en artsen beheersen hun gevoel. Ze zijn behulpzaam binnen de grenzen. Eenmaal thuis aangekomen, zijn patiënten vreemden en wordt het werk ook echt op het werk achter gelaten.

Ook functies, zoals politieagent of brandweerman is niets voor de gevoelige persoonlijkheid. Situaties, zoals angst, dood, agressie komen veel voor op het werk. Een gevoelig persoon kan hier niet mee omgaan.

Gevoeligheid en sterke emoties zijn een minpunt bij vele jobs, als men dat niet kan beheersen. Een beetje emotie en gevoeligheid, geeft net het extra wat bijvoorbeeld een patiënt of een slachtoffer kan gebruiken. Maar het heeft geen zin om het werk in huis te halen, door in het hoofd te malen wat gebeurd is.

Weet je van je zelf, dat je niet om kunt gaan met dit soort situaties, begin er niet aan. Ga geen opleiding verpleegkunde doen omdat je op de kraamafdeling wilt werken met baby’s. Ook op de kraamafdeling gebeuren nare dingen. Vergeet niet, dat je niet altijd geplaatst wordt op een kraamafdeling. Een verpleegkundige moet in staat zijn om in alle situaties zijn functie te kunnen uitoefenen.

gevoelig

Wat is nu wel geschikt voor de gevoelige en emotionele persoonlijkheid

Doe iets met je emoties. Schrijf ze bijvoorbeeld weg. Iemand met emotie, die ook nog eens schrijftalenten heeft, kan een baan vinden als schrijver of redacteur. Je mag in dit beroep je gevoel uiten door jouw mening te schrijven. Heb je het niet zo met schrijven, maar ben je goed met kinderen. Je kunt studeren om leraar te worden.

Je emoties kunnen goed van pas komen bij het opleiden van vooral de kleintjes. De peuters en kleuters hebben nog veel liefde en aandacht nodig in de klas. Ben je te gevoelig ga dan niet solliciteren bij een middelbaar school, waar je moet staan voor een klas met pubers. Ze zullen zeker gebruik maken van jouw situatie.

De beauty sector is misschien ook wel iets voor jou. Kletsen met je klanten, haar knippen, verzorgen van de huid. Allemaal relax. Geen stress en geen zwaar emotionele situaties.

Ook sport is goed voor de emotionele persoonlijkheid en bepaalde omgangsvormen met andere mensen. Doe bijvoorbeeld iets met yoga. Ten eerste erg goed voor iemand, die niet overweg kan met zware emoties. Je komt zelf ook tot rust. Het is fijn om anderen, zoals je zelf ook te kunnen helpen door bijvoorbeeld Yogaleraar te worden.

Tot slot

Ga bij een werkbemiddelaar langs voor een gesprek, alvorens je een opleiding doet. Er zijn zelfs verschillende testen op het internet beschikbaar om te kijken wat voor jou de ideale baan zou zijn. Neem deel aan een beroepstest en ontdek je zelf!


1 reactie op “Welk(e) opleiding werk is geschikt voor emotionele & gevoelige mensen?”


  1. Geld verdienen op internet met spaarprogramma's – betaalde e-mails, enquêtes, gratisFotografie als hobby of als professie; hoe kan ik beginnen en starten? zei op 30 april 2017 om 01:20:

    […] zijn twee bekende Hbo-opleidingen die zowel in voltijd als deeltijd worden aangeboden. Tijdens de opleiding kies je een specialisme, zodat je na afronding aan de slag kunt gaan als bijvoorbeeld persfotograaf […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace