Welke feesten en rituelen kent de islam?

zondag 20 november 2011 | geen reacties | in: Geschiedenis, Godsdienst

Welke feesten en rituelen kent de islam? §3.5

Id ul-Adha
Het Offerfeest is één van de belangrijkste feesten van de islam. Het duurt 4 dagen en vindt plaats 70 dagen na het einde van de Ramadan. Met dit feest wordt herdacht hoe de profeet Ibrahiem (Abraham) bereidt was zijn zoon te offeren. Dit verhaal hebben we al eerder uitgelegd bij het Jodendom. Moslims die voldoende geld hebben laten een schaap of een koe slachten op de voorgeschreven wijze. Het vlees wordt gedeeld met de gemeenschap zoals familie, vrienden en armen.

Id ul Fitr
Een ander belangrijk feest in de islam is het Suikerfeest. Deze duurt 3 dagen en met dit feest wordt de Ramadan afgesloten. Suikerfeest wordt uitbundig gevierd, de jongere kinderen krijgen cadeaus, men draagt nieuwe kleding en er wordt allerlei zoete lekkernijen geconsumeerd. Het is een gewoonte om op deze dag de ouderen in de familie te bezoeken.

De mannelijke besnijdenis

In de islam is de mannelijke besnijdenis gebruikelijk, hoewel dit niet door de Koran verplicht wordt. Bij de circumcisie wordt de voorhuid van de penis verwijderd. Deze ingreep is vrij simpel en kan poliklinisch worden uitgevoerd. Afhankelijk van de cultuur verschilt de leeftijd waarop de moslimjongeren worden besneden. Meestal vind het kort na de geboorte plaats, maar het gebeurt in ieder geval voor dat het kind 13 jaar is geworden.

Geboorte in de IslamReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace