Wat zijn kingsize bedden en waar kan ik die eventueel kopen?

maandag 2 juni 2014 | geen reacties | in: Aanbiedingen, Huishouden

Heerlijk! Na een lange dag werken, je schoenen uitgooien en jezelf lekker laten vallen op een groot, gespreid bed! Wie wil dat nou niet? En dat kan helemaal goed in een supergroot bed, oftewel een kingsize bed. Of wat denk je van je favoriete tv-serie kijken in zo’n bed, een goed boek lezen of andere spannende dingen doen die je zelf wel kunt verzinnen? In een kingsize bed heb je ruimte zat. Laat het buiten maar lekker regenen en hagelen!

De afmetingen van kingsize bedden

Veel mensen kennen het begrip kingsize wel, maar weten niet precies wat de afmetingen van dit bed zijn. Als we het in Nederland over een kingsize bed hebben, dan is de omvang doorgaans 180 cm bij 200 of 220 cm. En dat is zowat de grootste maat bedden in ons land. Toch kan hier wat verwarring over bestaan, in de Verenigde Staten zie je namelijk ook vaak kingsize bedden terugkomen in bijvoorbeeld hotelkamers. Een kingsize bed in Amerika is echter van een ander formaat dan bij ons.

In de Verenigde Staten en Australië valt een kingsize bed langer, maar wel smaller uit, namelijk  152 cm × 203 cm, net zoals ongeveer de omvang van dit bed is in het Verenigd Koninkrijk. Spreken de Amerikanen over een Super King Bed of een California King, dan bedoelen ook echt een grotere versie bed, namelijk die van 193 cm bij 213 cm. Deze is dus nog groter dan het kingsize bed in ons land. De term kingsize wordt dus voor verschillende maten gebruikt. Wat ze echter wel allemaal overeen hebben is dat het altijd wel gaat om een groot bed.

Waar kan je een kingsize bed kopen?

Een kingsize bed is dus een royaal bed en heeft vaak een mooi, markant design. Vroeger alleen voorbehouden aan ‘de groten’ oftewel de filmsterren, maar nu gelukkig ook gewoon voor Jan en Alleman voorhanden, want kingsize bedden zijn tegenwoordig in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Kies nu zelf zo’n luxe bed uit, dat onder andere te koop is bij Hästens, de bekende Zweedse geruite kwaliteitsbeddenmerk. Op de website van deze winkelketen kun je je alvast oriënteren, zie www.hastens.com/nl voor de laatste modellen.

Waar je ook goed terecht kunt voor een kingsize bed is Luxe Bedden, naar eigen zeggen de grootste bedden- en accessoires webshop van Nederland met tevens een grote showroom in Uden, waar je de bedden ook eerst kunt zien en uitproberen alvorens je tot een koop overgaat. En tot slot een ander adres, namelijk Swiss Sense, zie de website www.swisssense.nl. Dit befaamd merk maakt al bijna een eeuw bedden voor een goede nachtrust. Voordat je echt overgaat tot de koop van een kingsize bed, is het natuurlijk wel belangrijk dat je van tevoren de beschikbare ruimte in je slaapkamer opmeet en daarbij rekening houdt met de extra ruimte die een voeten- en hoofdbord in beslag nemen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace