Mijn vriend met flinke schulden en wellicht dakloos, wat kan ik doen?

donderdag 12 juli 2012 | geen reacties | in: Financieel, Handig, Vragen

Een vriend met flinke schulden en wellicht dakloos, wat kan ik doen?

Als je vriend met grote schulden leeft (zeg vanaf 6000 euro) dan wil je diegene natuurlijk helpen met alle kracht die je hebt, samenwonen met zo’n persoon is om te beginnen geen goed idee. Trouwen is uit den boze. Omdat zijn schulden ook jouw schulden zullen gaan worden. Een persoon met schulden wil je natuurlijk met alle liefde helpen, maar gaat vaak gepaard met ellende voor de persoon die diegene erbij betrekt.

Verschillende opties doornemen

Verschuilen heeft niet altijd zin, mocht hij bijvoorbeeld een woonadres hebben gevonden (goedkoop huurkamertje) dan kan hij zich kunnen inschrijven bij verschillende (schuldhulp)instanties. Mocht je een deel van je huis willen verhuren aan je eigen vriend, dan kun je m.b.v. een goed huurcontract hem zijn eigen sores laten opruimen.

Zorg ervoor dat een persoon met schulden zijn leven op orde kan brengen door nieuwe kansen aan te grijpen om versneld te kunnen aflossen. Bied hem goed eten, goedkope slaapplek of geestelijke hulp aan en als voorbeeldbudget zou hij bijv. maar 35 euro in de week kunnen besteden aan boodschappen.

Schulden aanmaning vriendReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace