Voorschot salaris of loon aanvragen bij je werkgever » direct uitbetaling?

zondag 27 januari 2019 | 1 reactie | in: Overig

Soms kun je een moeilijke financiële maand tegemoet zien en dan kun je overwegen om een voorschot op je salaris aan te vragen. Aangezien je nog lang moet wachten op je volgende maandsalaris. Er zijn meer financiële redenen voor iemand dat hij of zij een voorschot salaris kan gebruiken.

Bijvoorbeeld als je bijna door je geld heen bent of als je versneld je schulden wilt afbetalen. Want loon komt niemand aanwaaien en je zult het met je werkgever moeten overleggen. En zijn er kosten aan verbonden als je een eventueel een voorschotje zonder bkr toetsing wilt aanvragen?

Doormiddel van toekomstige inkomsten uit werk kun je een voorschot terugbetalen, zeker als het noodzakelijk is dat je geld snel nodig hebt. Voor consumptieve uitgaven is het niet verstandig om een voorschot op je salaris te krijgen, maar bij andere financiële ongelukken misschien wel.

De voor- en nadelen van een voorschotje krijgen worden nader besproken aan de hand van waardevolle informatie. Er zijn verschillende online aanbieders van voorschotjes die dagelijks geld verstrekken in de vorm van een spoedkrediet. Lees meer over de volgende kredietbemiddelaars.

Salaris voorschot aanvragen spoedkrediet

Ferratum voorschotje

Ferratum kan je een kortlopende lening toekennen als voorschotje op je salaris in de vorm van een spoedkrediet. Het geldbedrag wordt de volgende dag al bijgeschreven als uw aanvraag is goedgekeurd. Meestal kun je binnen 24 uur het spoedkrediet -afhankelijk van uw bank- op je rekening ontvangen.

Ferratum voorschotje

Via de Leningmakelaar een snelkrediet

Via de leningmakelaar kunt u een verantwoord snelkrediet afsluiten. Er worden meer dan dertig aanbieders in één vergeleken om het goedkoopste voorschotje te bepalen met allerlaagste rente. Ook voor meer financiële ruimte en omzetten van bestaande leningen.

de Leningmakelaar snelkrediet

Kredietspotter voorschot

Online via kredietspotter geeft u uw toekomstige inkomen en woonlasten door en wordt u snel teruggebeld voor een passende offerte. De allerleukste leningen vindt op kredietspotter en allemaal te gebruiken voor een voorschot.

Kredietspotter voorschot salaris

Nieuwe baan

Je kiest voor een voorschot salaris als je aangenomen bent voor een nieuwe baan en de tijd financieel moet overbruggen. Voordat het eerste salaris wordt overgemaakt duurt het vaak vier tot acht weken.

Maar ondertussen lopen je reguliere vaste lasten, woonlasten, (reis-)kosten en aankoop van werkkleding gewoon door. Ter rechtvaardiging voor het aanvragen van een voorschot geef je je vaste kosten en toekomstige inkomsten door aan je werkgever. Je kunt m.b.v. een voorschotbrief terecht bij je werkgever. Hij/zij zal je dan goedkeuring verlenen.

Huishoudelijke aparatuur vervangen en/of spoedreparatie

Niet iedereen heeft een geldbuffer als er huishoudelijke apparaten, auto’s, fietsen vervangen of gerepareerd moeten worden. En dus is er tijdelijke behoefte aan wat extra geld middels een voorschot. De comfort en het gemak die een stofzuiger, koelkast, fiets of auto brengt kun je immers niet missen.

In overleg met de werkgever kan dan worden vastgesteld of het mogelijk is om een voorschot uit te keren. Want ook het bedrijf is gebaat bij financieel fitte medewerkers. Met de (extra) inkomsten en het toekomstig salaris die de medewerker ontvangt kan het voorschot weer verrekend worden. Zoals een belastingteruggave, geldbonus, dertiende maand of vakantigeld.

Incasso- en/of administratiekosten op tijd betalen

Als je schulden en extra deurwaarderskosten wilt voorkomen is het belangrijk dat incassokosten, rekeningen, aanmaningen en administratiekosten tijdig worden betaald. Schulden en onnodige kosten kunnen worden vermeden als je openstaande rekeningen en boetes met een voorschotje voldoet. Middels een maandsalaris en dat genoemde taferelen van kortstondig aard zijn kun je als voorwaarde stellen dat een voorschot verdedigbaar is.

Voorschot salaris aanvragen zonder BKR

Om aan een voorschotje te raken zijn er meerdere manieren die men kan aangrijpen. Gebonden aan je eigen keuzes en wensen kun je kiezen voor de volgende tegemoetkomingen. Om een voorschot op je salaris aan te vragen zonder bkr toetsing kun je dat realiseren volgens de volgende gedragingen:

– In goed overleg via je huidige werkgever
– Via een ongedwongen kredietverstrekker of bank
– Een noodfonds of geldlening van de gemeente
– De sociale kredietbank
– Het uitzendbureau

Voorschot salaris

Via instanties een voorschotje lenen

Financiële instanties die minileningen uitkeren zijn heer en meester in nuttige voorschotten. Op zeer korte termijn worden kleine bedragen tussen de 250 euro en 1500 euro zo overgemaakt in de vorm van een flitslening. Om de juiste bevoorschotting te vinden kun je dat vergelijken.

Voorschot lenen, is dat wel slim?

– Als je snel aflost maak je zeer lage kosten
– Je hoeft het niet met je werkgever te overleggen
– De overboeking zal altijd snel plaatsvinden

Nadelen voorschotje lenen:

– Als je een vast salaris ontvangt kan het een gewoonte worden
– Het is onverdienstelijk als je extra kosten maakt bij te late terugbetaling

Verzoek voorschot indienen bij je werkgever

Om een verzoek salarisvoorschot te kunnen indienen bij je werkgever is het belangrijk dat je een goede verstandhouding hebt. Als dat zo is en je kunt echt niet wachten op je volgende maandsalaris dan kun je dat bespreekbaar maken. De procedure kun je opstarten door te bellen of een brief te sturen naar je baas voor een eenmalige aanvraag.

Je ontvangt een nettobedrag als voorschot op je maandloon. Gebruikelijke premies en inkomstenbelasting worden hier alvast op in gehouden. Je hoeft meestal geen extra kosten te betalen als je opbrengst in afzienbare tijd kan worden verrekend.

In overleg met je werkgever kun je het voorschot als lening interpreteren zodat de toekomstige verstandhouding ook goed blijft. Mogelijk kun je het bedrag dan nog eerder ontvangen en misschien later terugbetalen. Als je het zwart op wit laat vastleggen ontstaan er geen misverstanden.

Voordelen en nadelen voorschot via werkgever:

Het voornaamste voordeel is dat je binnen het salaristermijn je geen rente over het voorschot betaald. Je hoeft je ook niet in te schrijven bij een ander financieringsbedrijf. Bij geval van een hoge lening kun je met je werkgever goed bepalen wat het aflossingtermijn & rente zal zijn. In het gunstigste geval zal je werkgever zelfs helemaal geen rente berekenen.

Het nadeel is dat bij het verstrekken van privé informatie je werkgever een reële indicatie krijgt van je financiële problemen. Verder zal de schriftelijke overeekomst in de administratie worden opgenomen. Na het verstrijken van de salaristermijn zul je rente van rond de 3% gaan betalen voor je voorschot.

Als je toch een aanvraag voor een voorschot zonder bkr toetsing wilt indienen bij je werkgever kun je daarbij gebruik maken van een brief. Het staat netjes en kan makkelijk worden opgeborgen.

Voorschotje nodig of toch niet?

Indien je niet zeker weet of je een voorschotje nodig hebt, kun je dan misschien ook twee tot vier weken wachten? Je bespaart jezelf behoorlijk wat financieel-administratief werk door jezelf deze vraag te stellen. Ook onstaat er in de toekomst geen gat in je budget.

Mogelijkerwijs is een goede vriend of familie bereid om je bij te staan. Het probleem los je dan eenvoudiger op en de voorschot zonder bkr toetsing kun je weer terugbetalen. Hiervoor stel je een geldcontract op.

Als het heel incidenteel voorkomt dat je een vooruitbetaling nodig hebt voor wellicht maar een paar honderd euro? Dan is het inschakelen van je vrienden, kenissen of familie wel zo prettig en hoef je niet heel rigoureus bij je werkgever aan te kloppen.

Wil je uiteindelijk toch niet je naasten lastigvallen met jouw financiële aangelegenheden, dan is dat volkomen begrijpeijk. Via (bovenstaande) kredietverstrekkers, je werkgever, gemeente of uitzendbureau kun je dan alsnog een voorschot regelen.

Voorschot salaris uitzendbureau

Ingeval je werkt via een uitzendbureau is het mogelijk -afhankelijk van het uitzendbureau- om een voorschot te vragen op je salaris. Als het mogelijk is dan staat het voorschotbedrag binnen 2 dagen op je rekening, afhankelijk van je gewerkte uren en uurloon.


1 reactie op “Voorschot salaris of loon aanvragen bij je werkgever » direct uitbetaling?”


  1. AH loonstrook online, personeelskorting & hoogte salaris berekenen zei op 6 februari 2019 om 11:08:

    […] voordelen in 2019 en 2020. Alles wat je wilt weten over de AH uitbetaaldata. Wanneer wordt het loon betaald? Als Albert Heijn medewerker wordt je elke vier weken […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace