Vijf superfoods die je helpen met afvallen

woensdag 6 augustus 2014 | geen reacties | in: Aanbiedingen, Gezondheid

Vijf superfoods die je helpen met afvallen

Een kilootje hier en daar extra, veel mensen hebben er last van. Er zijn vele manieren om af te vallen. Regelmatig sporten en diëten willen vaak wel helpen, maar toch zullen veel mensen ervaren dat het niet altijd even makkelijk gaat. Je kunt de vetverbranding versnellen met behulp van superfoods, daar heb je vast wel eens van gehoord.

Het is de nieuwe trend op voedingsgebied. En dat goed verklaarbaar, want superfood biedt de juiste vitamines en mineralen en dragen bij aan een snelle vetverbranding. Ideaal dus voor mensen die graag snel, maar toch verantwoord willen afvallen. Hieronder de top vijf van superfoods die op een natuurlijke manier je vetverbranding versnellen.

Superfoods steeds belangrijker

Superfoods steeds belangrijker

1. Rauwe cacao

Als je cacao hoort, niet meteen aan chocoladerepen denken. Nee, het gaat hier om rauwe cacao poeder. Dat is in tegenstelling tot chocolade, puur en ongeraffineerd. Met andere woorden: het bevat geen suiker en geen melk. Wat het wel bezit zijn diverse voedingsstoffen die niet alleen goed voor het afslanken zijn, maar ook positieve effect hebben op het hart en veroudering helpt te voorkomen. Biologische cacaopoeder bevat diverse vitamines, mineralen, vezels en de nodige vetzuren. Het is ook nog eens geweldig om lekkere en gezonde smoothies mee te maken.

2. Wilde Afrikaanse mango

In Afrika en Oost-Azië groeit de Irvingia Gabonensis-boom. Deze bomen geven wilde mango’s die een hoop voedingsvezels bevatten met een ondersteunende werking bij het afvallen. Het vruchtvlees van deze wilde mango’s is smakelijk en kan gebruikt worden voor vruchtensap of om jam mee te maken. Het is wetenschappelijk aangetoond dat je de vetverbranding kunt versnellen als je dagelijks een kleine hoeveelheid wilde Afrikaanse mango eet, bijvoorbeeld door de mango te mixen met een sapje, yoghurt. Je kunt er ook overheerlijke smoothies mee maken.

3. Goj bessen

Goj bessen, die ook wel wolfsbessen of happy berries worden genoemd, komen uit Oost-Azië en zitten boordevol antioxidanten, vitamines en andere voedingsstoffen. In Azië eet men deze bessen al lange tijd, want volgens de Aziaten hebben de bessen een heel positief effect op vele chronische ziekten, zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk en diabetes. Goj bessen passen in ieder gezond en verantwoord dieet. De bessen kunnen droog gegeten worden door ze toe te voegen in yoghurt, maar kunnen ook rauw of gekookt worden gegeten.

4. Spirulina

Misschien heb je er nog niet eerder van gehoord, spirulina. Deze zoutwater alg is een van de rijkste vitaminen die er bestaat. Het is vaak te verkrijgen in poedervorm en tabletvorm. Voor degenen die balans in de hormonen wilt creëren, af wilt vallen of tekorten aan vitaminen aan wil vullen, is spirulina onmisbaar. Spirulina bevat zowat alle vitaminen en mineralen die er bestaan, denk aan B1, B2, B3, zink en magnesium. Daarnaast is het ook rijk aan eiwitten. Spirulina in poedervorm is goed te mixen met een sapje en de tabletten neem je in met een glaasje water. Doordat je hormoonspiegel in balans wordt gebracht, heb je minder behoefte aan voedsel. Uitstekend om af te vallen dus.

5. Kokosolie

Deze olie wordt geperst uit kokosnoten. Het is rijk aan plantaardige verzadigde vetten die juist cholesterolverlagend werken. Je voelt je ook meteen energiek als je deze kokosolie nuttigt en meer verzadigd. Dat heeft als gevolg dat je minder gaat eten. Kies bij voorkeur een biologische variant zonder conserveermiddelen. Hoe gebruik je kokosolie? Je kunt goed bakken en braden met kokosolie, maar ook frituren. Niet alleen gezond, kokosolie gaat ook tot wel tien keer zo lang mee in de frituurpan in vergelijking met de gangbare frituuroliën. Het is dus ook zeer voordelig qua kosten. Maar je kunt kokosolie ook als boter op je boterham gebruiken. Je moet het echter niet in de koelkast bewaren, want dan wordt het te hard om te kunnen smeren.

Krijg direct toegangReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace