Verkouden, grieperig & rillerig en de manieren om beter te worden

zondag 6 november 2011 | geen reacties | in: Energie, Gezondheid, Huishouden

Verkouden, grieperig & rillerig snel beter worden

De winter is in aankomst. Het wordt steeds kouder en de herfst winden helpen ook een handje mee. We zijn snel verkouden en voelen ons grieperig & rillerig. Aanhoudende hoestbuien en loopneuzen zijn reuze vervelend. Maar daar kunnen we wat verandering aan brengen. Snel beter, worden ligt aan jou. Lees verder, wat je kunt doen als je verkouden en grieperig bent. Deze tips werken echt!

Slaap goed

Verkoudheid of griep, hoe je het ook wilt noemen is erg vermoeiend. Het heeft geen zin om tegen te stribbelen. Neem vooral je rust. Beter een paar dagen tussenuit, dan dat het steeds op en neer gaat met je gezondheid. Slapen is de beste medicijn tegen griep. Voel jij je niet beter als je een dutje hebt gedaan? Smeer Vick Vaporub op de borst door het goed in te wrijven en de luchtwegen vrij te krijgen, verkoudheid ontstaat dus niet door op de tocht te zitten.

Houd je warm

De naam zegt het al ver-koud-heid. Je hebt het voortdurend koud en je bent de hele tijd rillerig. Kleed je lekker warm aan. Houd de kou buiten. Neem een kop warme thee, het liefst groene thee met rooibos voor de nodige vitaminen. Ook een kop warme soep kan wonderen doen. Zorg ervoor, dat je lichaam opwarmt. Griep breekt door je afweersysteem heen, waardoor je het koud krijgt. Dus help je lichaam bij het opwarmen. Bibber je toch, vul een kruik met warm water en neem deze heerlijk op schoot of leg het achter je rug in je stoel of bank.

Fruit voor de nodige vitaminen

Fruit is altijd goed voor je. Maar het is extra goed als je grieperig bent. Neem fruit met vitamine C. Mix mandarijnen met stukjes sinaasappel, druiven, ananas en kiwi. Maak daar een heerlijk fruitsalade van. Een vitamine C shot is zeker wat je lichaam nodig heeft. Gooi de griep eruit met lekker fruit!

Geniet van alle groene natuur

Drink goed

Het is bekend, dat wanneer je ziek bent minder eetlust hebt. Eten kan je misschien wel laten, maar drinken zeker niet. Drink veel water en gezonde warme drank, zoals groene thee. Groene thee staat bekend om haar genezende en zuiverende kracht. Maak hier gebruik van. Ook kan je zelf gezonde warme drankjes maken met citroen, sinaasappel en mandarijn. Pers wat verse vruchtensap en doe hier wat kokend water bij. Erg lekker en heerlijk warm. De verse geur van citrusvruchten geven je al een boost. Probeer zo weinig mogelijk suikers te gebruiken. Suiker maakt slijm aan en is erg vervelend als je ook nog eens hoestbuien hebt. Vooral als je ziek bent, heeft je lichaam extra vocht nodig om alle slechte stoffen uit je lichaam te kunnen verbannen.

Tips in vogelvlucht

Dus even snel samenvatten wat je kunt doen als je grieperig en rillerig voelt:
1. Slaap goed; uitrusten is de grootste remedie
2. Houd je warm; je lichaam is niet in staat om zich goed op te warmen, dus help je lichaam daarbij.
3. Eet fruit voor de nodige vitamine C, wat de vijand is van griep
4. Drink goed, vocht is nodig om alle slechte stoffen uit je lichaam te kunnen verdrijven, dus ook griep.
5. Koop Supradyn bruistabletten voor extra energie en minder vermoeidheid

Pas deze tips toe en voel je gauw weer beter.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace