Geld verdienen als administratief medewerker

donderdag 20 juli 2017 | 4 reacties | in: Thuiswerk

Kan jij goed overweg met de computer en ben jij een nauwkeurige werker? Wellicht is het dan een goede optie om als administratief medewerker aan de slag te gaan. Deze functie verdient namelijk best wel goed, het is fysiek niet zwaar en je kan bij allerlei instellingen en bedrijven aan de slag. Keuze genoeg dus, en heel veel opleiding heb je er niet eens voor nodig.

Geld verdienen zonder (al teveel) diploma’s kan op diverse manieren. Natuurlijk is niet elke job hetzelfde. Iedere baan levert meer of minder op dan de andere. Dit heeft vooral te maken met de gevraagde inzet, kennis en eventuele bijkomende risico’s.

Geld verdienen als administratief medewerker is relatief makkelijk, omdat het een veelgevraagde baan is. Bijna alle bedrijven hebben wel een of meerdere administratieve duizendpoten in dienst. En de vereisten liggen niet al te hoog. Bovendien ligt het gemiddelde salaris boven het minimumloon.

Wat houden de werkzaamheden van een administratief medewerker precies in?

De werkzaamheden van een administratief medewerker zijn heel divers. Het ligt er maar net aan bij welk bedrijf je terecht komt, wat de exacte werkzaamheden en functie vereisten zijn. Het kan om vrij simpele klusjes gaan zoals archiverings- en scanwerkzaamheden en postsortering, maar ook om wat meer ingewikkelde zaken.

Zo kan je je bijvoorbeeld ook bezig gaan houden met het opmaken van de jaarrekeningen, het doen van aangiftes, het opschonen van een digitale database en het onderhouden van relaties met cliënten. Denk niet dat deze functie alleen puur administratief papierwerk is, vaak bestaan de werkzaamheden ook uit het telefonisch vragen beantwoorden van klanten. Voor deze dienstbetrekking is het dus niet handig als je last hebt van ‘telefoon-angst’.

Soms staat er in een vacature ook wel ‘financieel administratief medewerker’, deze functie is meer gericht op de financiële werkzaamheden van het bedrijf, zoals bijvoorbeeld het assisteren van de boekhouder(s).

Denk aan werkzaamheden als het inboeken van het bank- en kasboek, het voorbereiden van betalingen, het controleren en verwerken van alle uitgaande en binnenkomende facturen en het bewaken van debiteuren. Om als financieel administratief medewerker te kunnen werken, wordt er vaak een diploma van een financieel administratieve MBO opleiding gevraagd en een goed cijfermatig inzicht.

Administratief medewerker

Geld verdienen als administratief medewerker

Wat voor talenten moet je bezitten om als administratief medewerker aan de slag te kunnen gaan?

Bij welk bedrijf in welke branche je ook terecht komt, nauwkeurigheid is wel een vereiste die je sowieso elke sector wel voor deze baan nodig hebt. Vaak komt het neer op precisiewerk en daarom is nauwgezetheid erg belangrijk voor deze post. Daarnaast moet je wel op de computer kunnen werken, want dat is vaak ‘het hoofdgereedschap’ van de administratief medewerker.

En dan met name met MS-Office werkprogramma’s zoals Word en Excel. Als je met rekeningen werkt, is een cijfermatig inzicht ook vrij belangrijk, want het bijhouden van rekeningen of andere statistieken is dan vaak een belangrijk onderdeel van je dagelijks werk. Leergierig zijn is een ander groot pluspunt.

Deze eigenschap is eigenlijk handig bij vele banen en kan je werk makkelijker en interessanter maken. Indien je je graag verder wilt verdiepen in je werkzaamheden, maak je het werk ook meer interessant en kun je wellicht doorgroeien naar een andere positie.

Diploma of niet?

Veel bedrijven vragen een diploma of in ieder geval denkniveau op MBO-niveau. Indien je niet in het bezit van een dergelijk diploma bent, dan nog maak je ongetwijfeld nog steeds kans op een baan als administratief medewerker. Met een MS-Office cursus en genoeg inzet en volharding kun je al heel ver komen.

Veel uitzendbureaus zoals Randstad & Tempo-Team hebben ook veel vacatures uitstaan voor mensen die op zoek zijn naar administratief werk. Dus mocht je op zoek zijn naar werkzaamheden als zijnde een administratief medewerker, bekijk dan de mogelijkheden om te beginnen met data-entry werk bij een (wat grotere) organisatie. Een diploma is veelal niet vereist.

Wat verdient een administratief medewerker ongeveer per maand?

Je bent natuurlijk wel benieuwd wat je gaat verdienen als administratieve duizendpoot. Wat een administratief medewerker precies verdient, hangt van veel factoren af. Het is vaak moeilijk om bij een beroep aan te geven hoeveel het oplevert, maar om je een indicatie te geven: het bruto startsalaris (zonder ervaring) voor administratief medewerker ligt ongeveer op € 1.300 bruto per maand en het gemiddelde salaris is circa € 1.850 bruto per maand.

Als je zo’n tien jaar ervaring hebt in deze functie, mag je op wat meer rekenen, reken dan ongeveer op zo’n € 2.400 bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op basis van een fulltime werkweek. Dit is maar een indicatie, want sommige bedrijven betalen juist meer dan de aangegeven bedragen en het hangt er ook vanaf wat de werkzaamheden precies zijn.

Wil je echt meer verdienen, dan is het advies om goede opleidingen (te blijven) volgen of een bepaalde specialisatie onder de knie te krijgen binnen het bedrijf. Wellicht ligt er dan meer salaris voor je in het verschiet. De sector waarin je het werk verricht is ook van belang voor de hoogte van het salaris. Parttime zul je minder verdienen. En administratief medewerker zijn bij een bank levert meer op dan bij een school of een ziekenhuis.

Screening

Het hangt er vanaf waar jij als administratief medewerker straks gaat werken. Vaak kan je terecht bij een bank, want in deze sector komt een hoop administratie om de hoek kijken. Aangezien deze functie bij een bank is, is de kans groot dat je gescreend wordt om te checken of je schulden hebt.

Voor deze screening is het van belang dat je niet BKR geregistreerd staat. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om potentiële medewerkers vooraf te screenen op goed gedrag of BKR-registratie tijdens de sollicitatie procedure.

Bedrijven waar je kunt beginnen

Een baan of klus als administratief medewerker is uitermate geschikt voor diegene met de vlugge vingers en vervolgens snel aan zijn leidinggevende kan rapporteren. Bij administratief thuiswerk moet je je tanden er echt in bijten, omdat er van het bedrijf wordt verwacht dat je goede resultaten aanlevert. Op Facebook word ook veel thuiswerk aangeboden. Om de juiste vacatures te zoeken kun je gebruik maken van de website indeed. Deze website behoort tot een van de beste vacature websites van Nederland.


4 reacties op “Geld verdienen als administratief medewerker”


 1. Zwart geld verdienen? Slimme manier als je geen inkomen hebt! - zei op 24 september 2017 om 00:54:

  […] verdienen en waarom je er niet voor zou moeten kiezen. Maar je gewoon een legaal inkomen zou moeten verdienen, want dan ben je ook niet strafbaar. Wil jij tips om juist wel of juist niet zwart geld te […]


 2. Geld verdienen met een baan via het uitzendbureau zei op 18 september 2018 om 14:36:

  […] verschillende manieren om een leuke job te vinden. De meest ouderwetse manier is het zoeken van vacatures in de krant en dan een sollicitatiebrief schrijven. Dat is echter wel de meest langzame manier. […]


 3. Geld verdienen als alleenstaande moeder hoe doe je dat precies zei op 20 september 2018 om 12:23:

  […] besparen of verdienen kan op verschillende manieren. Behalve geld verdienen, kun je ook geld besparen. Dat komt op hetzelfde neer. Daarom is het pienter om eerst een goed […]


 4. Werken en verdienen bij de politie; veelzijdige baan als politieagent(e)! zei op 29 december 2018 om 11:02:

  […] de balie of op kantoor bij een politiebureau. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van aangiftes, de administratie bijhouden, eenvoudig recherchewerk en preventieadvies geven. Al deze verschillende werkzaamheden en plekken […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace