Dakloos en schulden, wat nu? Ik sta op straat…wat moet ik doen?

maandag 29 juli 2019 | geen reacties | in: Overig

Dakloos of thuisloos zijn is niet leuk en kan voor veel spanningen zorgen bij mensen. Iedereen kan het overkomen dat hij/zij dakloos word, het is vaak niet snel op te lossen. Er kan iets misgaan in het leven waardoor je dakloos bent geraakt. Wat moet je doen als je dakloos bent, schulden hebt of je huis bent kwijtgeraakt?

Niemand komt zomaar op straat te staan en is dan dakloos. Mensen raken dakloos of thuisloos om verschillende redenen. Denk maar aan relatieproblemen, financiële problemen, psychische problemen, verslaving. Er is ook nog een kleine groep die er zelfs bewust voor kiest, omdat ze graag buiten zijn.

Te veel zorgen

Het kan iedereen overkomen die de eindjes moeilijk aan elkaar kan knopen, een absoluut schrikbeeld om je huis te moeten kwijtraken. Zolang je de huur of hypotheek kan blijven betalen met je loon of uitkering ben je veilig, vanzelfsprekend. Een opsomming van de redenen die mensen hebben bij dakloosheid:

– Hoge woonlasten en schulden.
– Een onbehoorlijke financiële administratie en daardoor schulden.
– Verslavingen aan shoppen, gokken, alcohol, drugs etc.
– Personen met psychiatrische problemen en slechte zelfzorg.
– Ruzie met partner of ouder(s) en uit huis gezet worden.
– Weggelopen van huis.
– Sommige mensen zijn op de vlucht geraakt.
– Verbroken relaties of echtscheiding.
– Geen financiële steun van de overheid voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).
– Brand.
– Een te hoge huurachterstand.

Niemands leven loopt perfect en als je door schulden op straat komt, omdat je hiet niet meer weet te rooien dan heb je gewoon hulp nodig.

Ieder mens kan het overkomen dat je dakloos raakt in Nederland, maar daar zit niemand op te wachten. Er zijn veel mensen met een hypotheekachterstand en kunnen door baanverlies hun lasten niet meer betalen. Niemand wil dakloos zijn, omdat het voor veel geestelijke onrust zorgt.

Mochten we een nieuwe recessie of economische crisis krijgen dan zullen opnieuw veel mensen geraakt worden. Zo ook in Amerika, waar dakloosheid een nog groter probleem is. In derde wereld landen zijn er nog veel meer mensen dakloos en wonen mensen in zelfgemaakte krotten. Bedelen en stelen is aan de orde van de dag, anderen maken muziek of tekeningen om die vervolgens te verkopen voor wat extra geld.

Sociaal netwerk

Het eerste wat je doet als je onverhoopt dakloos raakt is het te vertellen aan je familie of vrienden. Wellicht dat je daar dan ook een tijd kunt verblijven en jezelf mag inschrijven. In Nederland zijn er hulpverlenende instanties zoals het Leger de Heils waar je je kunt melden als je met een hulpvraag zit. Vaak willen vrienden of familie niet dat je langere tijd bij ze blijft.

Je uitkering kan in gevaar komen als je geen officieel postadres hebt, het is dus belangrijk om een adres te hebben waar je als bewoner staat ingeschreven. Maar daar zijn altijd wel oplossingen voor te bedenken door hulpverlenende instanties, voor het verkrijgen van een officieel woonadres. Opvang is meestal niet gratis, dus informeer welke kosten er aan opvang verbonden zijn.

Wat zijn de volgende stappen bij dakloosheid?

– De eerste prioriteit is om jezelf aan te melden bij hulpverlenende instanties en jezelf kenbaar te maken. Allicht kun je er voor zorgen om snel weer veilig een dak boven je hoofd te krijgen, middels een goedkope huurwoning of kamer. Kun je (tijdelijk) terecht bij familie of vrienden? In het uiterste geval neem je contact op met de hulpverlenende instanties zoals Leger des Heils of meld je bij het daklozencentra. Maar probeer zoveel mogelijk te vermijden om op straat te slapen.

– Er kunnen zich problemen aandienen, zoals verhoogde risico op ziekte. In sommige steden is het ‘s nachts ook niet veilig. Wegens de temperatuur kan het in de winter ook nog eens gevaarlijk zijn, in de zomer is het wel mogelijk. Mensen zonder sociaal netwerk hebben een verhoogd risico dakloos te worden en op straat te moeten zwerven. Je kunt een kamer of woning huren als je weer een inkomen hebt.

– Heb je te veel schulden, meld je dan aan voor een schuldsaneringstraject om dat zo snel mogelijk te verhelpen. Het is altijd fijn om met een schone lei een nieuwe start te maken als je in de toekomst weer vaste woonruimte hebt. Om je leven weer te kunnen opbouwen is het van groot belang om grote schulden te laten verdwijnen. Maar een nieuwe start zal niet altijd makkelijk zijn, je moet geestelijk sterk in je schoenen staan. Een ‘normaal’ leven heeft niemand, maar schulden aflossen zou een belangrijke prioriteit moeten zijn.

– Zorg dat je je baan behoud als je werk hebt.
– Als je niet werkzaam bent of niet kunt werken, dan kun je een uitkering aanvragen.
– Creëer je inkomen door naar werk te zoeken of je eigen bedrijf te starten.

Waar kan ik slapen?

Je kunt je melden binnen je gemeente bij het daklozencentrum voor een bed. Als je besluit om te gaan zwerven, kun je op straat gaan slapen. Maar dan riskeer je wel een boete. In sommige gevallen is het gebruik van een tent gedoogd. Mogelijk kun je een verlaten boerderij of schaapskooi betrekken of kraken. Slapen in de auto, caravan of boot is ook nog een optie.

Bekende instanties die je kunnen helpen bij dakloosheid

Bij dakloosheid is de bekendste instantie die je hulp kan verlenen Het Leger des Heils. Vaak bieden ze bed, bad & brood. Helaas is dit soort opvang vaak niet gratis, maar ze zullen je wel adviseren om de juiste weg te vinden.
Bij jongerenproblemen (tot 25 jaar) kan het JIP hulp bieden.
Je kunt ook bellen met de plaatselijke politie of spoedhulp als je op straat komt te staan, nummer: 070- 3795160.
Zoeken naar passende hulp/opvang in uw omgeving, via: Opvang Atlas
Adressen voor opvang in Nederland: Adressenlijst

Wat is het verschil tussen thuisloos en dakloos?

Tussen thuisloos en dakloos wordt een onderscheid gemaakt. Als je geen officieel adres, postadres of verblijfsplek hebt word je aangemerkt als dakloos.

Briefadres

Je kunt een tijdelijk briefadres aanvragen bij de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) als je geen vast woonadres hebt. Je kunt dan toch post ontvangen, van allerlei instellingen. Het is geen woonadres en het briefadres is tijdelijk. Voor meer informatie vraag je bij de gemeente.

Thuisloos

Je bent in het bezit van een vaste plek, caravan, auto, huis of boot om te kunnen slapen. Je hebt een postadres bij familie of vrienden.
Of je hebt een adres bij een hulpverlenende instantie of centrum waar je tenminste 20 dagen per maand de nacht doorbrengt.

Wanneer ben je dakloos?

Als je geen van bovenstaande zaken goed op orde hebt, sta je aangemerkt als dakloos of zwervend.

Uitkering thuislozen en daklozen

Iedereen heeft recht op een uitkering, dus ook dak- en thuislozen. Voor daklozen is het aanvragen van een uitkering wat omslachtiger dan voor thuislozen. Vaak krijgen een dak- en thuislozen een zak en kleedgeld regeling. De hoogte van de uitkering is dus iets lager omdat je geen huur hoeft te betalen. Om de opvang te kunnen betalen kan je soms extra geld aanvragen.

Noodoplossingen als je onverwachts op straat staat

Als je het kunt betalen kun je de nachten doorbrengen op campings, jeugdherbergen en jeugdhotels. Zij vormen een tijdelijke oplossing. Je problemen kun je altijd oplossen en probeer altijd optimistisch te blijven. Om uit die problemen te komen heb je wel hulp nodig van anderen om er weer bovenop te komen. Ben jij dakloos of weet jij iemand die dakloos is en problemen kent, schrijf dan je ervaringen & vragen.


Hoe werkt Netflix op je TV en hoeveel kost het ongeveer?

vrijdag 26 juli 2019 | geen reacties | in: Overig

Netflix is er voor iedereen van jong tot oud en staat bomvol spannende films en series. Als je de allernieuwste & leukste films, series en documentaires wilt bekijken via Netflix kun je voor slechts €7,99 (goedkoopste abonnement) per maand onbeperkt streamen. Netflix is steeds populairder geworden in Nederland, maar het is een Amerikaanse streamingdienst. Je kunt als je een abonnement hebt bij Ziggo ook Netflix bekijken via de Mediabox XL.

Wat is Netflix precies?

Netflix is een platform voor documentaires, series & films die je op verschillende mediums kunt bekijken. Zo kun je Netflix op TV kijken via KPN, Ziggo, Apple TV, Smart TV, Chromecast of de PlayStation of Xbox.  Om gebruik te maken van Netflix dient men een goedkoop abonnement af te sluiten, zodat je kunt gaan kijken via PC of TV.

Je kiest voor een basic abonnement van €7,99 per maand, standaard abonnement van €10,99 of het premium abonnement van €13,99 bij Netflix.

Een van de belangrijkste verschillen in prijs zit in de hoeveelheid apparaten waarop je kunt streamen. Voor €7,99 mag je maar 1 scherm gebruiken. En voor €13,99 kun je met vier verschillende schermen naar een Netflix film kijken. Een abonnement geeft geen verplichtingen en is altijd online opzegbaar.

Met de meeste populaire series, films & documentaires in het assortiment van Netflix kun je altijd kiezen voor de spannendste films. Uiteraard in de categorieën van komedie, actie, filmhuis, horror, thriller, drama, filmhuis etc.

Op basis van jouw kijkvoorkeuren, kijk je series en films die voor je worden uitgezocht door Netflix. Het is mogelijk om Netflix 30 dagen gratis te kijken.

Netflix downloaden

Hoe werkt Netflix in Nederland?

Een abonnement afsluiten gaat heel eenvoudig via de website van Netflix, de eerste maand kun je sowieso gratis kijken. Als je met je accountgegevens wilt inloggen klik je rechtsboven op aanmelden op de website van Netflix. Nadat je hebt ingelogd bij Netflix kun je het aantal actieve gebruikers zien. Volg de stappen bij het creëren van een nieuwe gebruiker. Nu kun je overal waar je maar wilt Netflix kijken op je smartphone, tablet of computer.

Wat kost Netflix in Nederland?

De prijzen zijn laag en voor iedereen goed betaalbaar. Er zijn drie abonnementen beschikbaar bij Netflix. Een basic abonnement voor €7,99 per maand voor 1 gebruiker. Een standaard abonnement voor 2 gebruikers (HD beschikbaar) voor €10,99 en een premium abonnement voor vier gebruikers (Ultra HD beschikbaar) voor €13,99. Je kijkt dan eindeloos films en series via Netflix, waarvan het overgrote deel helemaal nieuw is.

Netflix tips

Het filmlandschap is zeer veranderlijk, omdat er steeds nieuwe films en series bijkomen. Netflix heeft altijd het nieuwste aanbod aan series en films, sommige films zijn echte aanraders en andere zijn afraders. Maar voor iedereen is er altijd iets leuks te bekijken.

Netflix en chill betekent een filmavontuur voor de TV of op bed, waarin je naar Netflix kijkt met je vriend of vriendin. Het adagium voor gezellig een film kijken met zijn tweeën.

Om Netflix gratis te kijken maak je gebruik van de Netflix hack, een softwaremodule die men kan downloaden. De eerste maand is Netflix volledig gratis te bekijken. Daarna betaal je maandelijks een bedrag.

Als je Netflix wilt kijken op je tablet of telefoon, download dan de Netflix app uit de winkel en ga direct aan de slag. Als je Netflix wilt kijken op je TV kun je gebruik maken van Chromecast, Apple TV, Sony Google TV, Playstation of Xbox.

Alternatieven zoals Videoland, WappZapp & NL ziet

Mocht je niet voor Netflix willen kiezen, dan zijn er alternatieve streamingdiensten beschikbaar zoals Videoland, WappZapp & NL ziet. Netflix blijft bij uitstek het meest populair als (online) filmdienst om te gebruiken. Netflix is goedkoop om te gebruiken en als je gebruik wilt maken van een andere streamingdienst, dan krijg je daar niet meer voor terug qua filmaanbod.


AH loonstrook online, personeelskorting & hoogte salaris berekenen

woensdag 6 februari 2019 | 1 reactie | in: Overig

Als je voor Albert Heijn werkt ontvang je als personeel extra voordelen in 2019 en 2020. Alles wat je wilt weten over de AH uitbetaaldata. Wanneer wordt het loon betaald? Als Albert Heijn medewerker wordt je elke vier weken bezoldigd.

Welke maandelijkse uitbetaaldatum hanteert AH Delhaize voor haar medewerkers? Zijn de arbeidsvoorwaarden goed vastgelegd? Als je een arbeidscontract hebt bij AH kun je rekenen op een goede pensioensregeling, reiskosten die gedeeltelijk vergoed worden en een bonuskaart voor extra personeelskorting.

Uitbetaaldata en personeelsvoordelen zijn hetzelfde voor al het personeel van Albert Heijn van de bezorgservice, distrubitiecentra’s, Pick-up-points, winkels tot op het hoofdkantoor. Bekijk het juist betaalmoment van elke maand om te weten wanneer je krijgt uitbetaald. Lees meer over de voordelen van werken bij Albert Heijn en de uitbetaaldata hieronder. Zoals vakantietoeslag, personeelskorting & inloggen op AH Sam om je online loonstrook te zien.

Albert Heijn uitbetaaldata

Ervaringen met werken bij Albert Heijn in 2019

In Duitsland, België en Nederland werken naar schatting meer dan 110.000 mensen die allemaal op dezelfde dag uitbetaald krijgen. Albert Heijn bied die in dienst treden verschillende arbeidscontracten; zoals een 12-urencontract, nulurencontract of een fulltime functie.

Een beetje bijverdienen en vakantiewerken zijn ook mogelijk. AH heeft verschillende diensten; AH online, samenwerking met Bol.com, de pick up points, de toevoer, de bezorging aan huis, de distributie en natuurlijk de plusminus 1.000 winkels die Albert Heijn in Nederland heeft. Het hoofdkantoor van AH is gevestigd in Zaandam. Om alles goed te laten stroomlijnen en de klanten de beste producten te bieden is iedereen hard aan het werk.

Albert Heijn arbeidsvoorwaarden bekijken

Met goede arbeidsvoorwaarden zal de werkgever er voor zorgen dat werknemers met plezier hun werk kunnen (blijven) doen. Iedereen wil weer aan het werk als onenigheden met de CAO zijn afgelopen en voorbij zijn. Als medewerker van de Albert Heijn kun je op veel extra voordelen rekenen en dus zijn er maar weinig klachten over de arbeidsvoorwaarden:

– Er is een gratis traineeship
– Verdere groei en ontwikkeling is mogelijk door een opleiding
(zowel mogelijk voor MBO, HBO als WO medewerkers)
– Mogelijkheid tot winstuiktering
– Arbeidsduurverkorting is mogelijk
– Goede pensioenregeling
– Op bepaalde verzekering krijg je korting
– AH mobiel bellen korting
– Reiskosten tegemoetkoming
– Personeelskorting met de voordeelpas (als je meer dan 12 uur per week werkt)

Uitbetaling salaris AH 2019, welke betaaldata zijn er?

Elke vier weken weer betaalt Albert Heijn de medewerkers het salaris op de maandag. Vanuit het kantoor zijn de volgende betaaldata bekendgemaakt voor medewerkers in 2019:

woensdag 7 januari 2019;
maandag 4 februari 2019, inclusief personeelskorting;
maandag 4 maart 2019;
maandag 1 april 2019, inclusief winstuitkering
maandag 29 april 2019, inclusief personeelskorting en vakantiegeld;
maandag 27 mei 2019;
maandag 24 juni 2019;
maandag 22 juli 2019 inclusief personeelskorting;
maandag 19 augustus 2019;
maandag 16 september 2019;
maandag 14 oktober 2019;
maandag 11 november 2019, inclusief personeelskorting;
maandag 9 december 2019;
maandag 6 januari 2020.

Salaris en de bonussen bij AH bij een contract tot 12 uur per week

Bruto uurloon AH 2018, verkoper, caissière, vakkenvuller, 12 uur of minder,  indicatieve bedragen:

Leeftijd Salaris per uur
23 jaar en ouder € 13,87
22 jaar € 11,88
21 jaar € 10,24
20 jaar € 8,80
19 jaar € 7,56
18 jaar € 6,48
17 jaar € 5,89
16 jaar € 5,16
15 jaar € 4,46

Dit zijn salarisbedragen inclusief toeslagen en eventuele bonussen voor de AH-medewerker. Zo hoef je niet langer op extraatjes te wachten. Het loon bij Albert Heijn is altijd vrij hoog t.o.v. andere supermarkten.

Als het om een Albert Heijn franchise gaat, kunnen de verschillen in beloning per vestiging verschillen. Je vestigingsmanager of teamleider kan je daar meer duidelijkheid over verschaffen. Dit zijn bruto-indicatie lonene waar de belasting nog van afgetrokken moet worden. Als je het werk als vakantiewerk doet of weinig uren draait, kun je de belasting hoogstwaarschijnlijk terugvragen bij de belastingdienst.

Een contract met meer dan 12 uur per week werken, salaris en bonussen bij AH

Je krijgt personeelskorting en bonussen extra uitbetaald, als je meer dan 12 uur per week werkt bij Albert Heijn. Meestal is het zo dat de uitbetalingen van personeelskorting en bonussen plaatsvinden samen met je reguliere loon op derde maandag na afloop van het kwartaal. Wat ook een extra verwelkoming is als aanvulling op je loon is het vakantiegeld die iedere medewerker opbouwd. En in mei wordt uitgekeerd. Je manager kan alle vragen beantwoorden met betrekking tot je salarisstrook.

Solliciteren bij Albert Heijn

Solliciteren bij Albert Heijn gaat heel eenvoudig online via http://ah.nl/werk. Als ze nog medewerkers zoeken kun je precies zien op welke locaties dat is. Bij de servicebalie in de winkel kun je ook een sollicitatieformulier ophalen en thuis invullen. Je weet dat je bij Albert Heijn een mooi salaris kan krijgen. Werken bij de grootste supermarktketen van Nederland is leuk en het loon word altijd netjes op tijd op je rekening gestort.

Conclusie uitbetaling salaris / loon Albert Heijn

Dus elke vier weken betaalt AH haar medewerkers. Het Albert Heijn loon is voldoende en de Albert Heijn uitbetaling is altijd netjes op tijd. Als er een uitbetaling personeelskorting op de planning staat kan dat leiden tot een extra uitbetaling.

Hoogte in loon hangt af van het aantal gewerkte uren in de werkweek. Afhankelijk van je arbeidscontract kun je nog recht hebben op een extra voordelen als winstuitkering of toeslag. Er is genoeg werk te doen bij de Albert Heijn en mede door de arbeidsvoorwaarden werken er veel mensen met plezier.


terStal folder aanbiedingen » De leukste kleding uit deze winkel!

donderdag 31 januari 2019 | geen reacties | in: Overig

Korting bij terStal

Heeft je gezin moderne, hippe, betaalbare, nieuwe en goede kwalitatieve kleding nodig? Zoek je goedkope winterkleding of zomerkleding? Ga dan direct naar de terStal winkel of webshop om er leuke kleding te kopen. Voor iedereen binnen het gezin vind je de juiste kleding voor mannen, vrouwen & kinderen. Zoals lingerie voor de vrouw of ondergoed voor de man. Voor zowel het leven in de nacht als overdag heeft terStal kwalitatief uitstekende kleding te koop.

terStal kleding korting aanbieding

Het ondergoed en lingerie is veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei felle kleurtjes en modellen. Laat jezelf overdonderen door de kwalitatief sterke kleding. Met hippe kleding in de collectie van terStal hoef je totaal niet bang te zijn dat je de verkeerde modetrends bekijkt of koopt. Je vind altijd de allernieuwste modegrillen bij terstal.nl.

Kleding moet met elkaar matchen en als je kleding via terStal wilt kopen, zoek dan naar nieuwe outfits gecombineerd met bijpassende kleur. Leuke sieraden, een riem of trendy accessoires in combinatie met een broek of blazer. Voor een uitermate lage prijs kun je altijd de leukste aanbiedingen vinden die je iedereen kan laten zien. Direct veel shopplezier!

terStal reclamefolder aanbiedingen

De laatste kortingen en aanbiedingen vind je in de reclamefolder van terStal. Mensen van alle leeftijden in alle seizoenen kunnen geld besparen op kleding bij terStal met weekacties. Bepaalde artikelen worden met korting goedkoper aangeboden, een bepaald percentage korting bij terStal of zelfs tweede kledingstuk voor maar 1 euro. Om geen reclamevoordeel te missen blader je regelmatig door de online folder variërende acties wekelijks te bekijken.

terStal kortingscode

terStal kortingen en aanbiedingen

Doordat terStal altijd korting en aanbiedingen aanbied is de leuke kleding betaalbaar gebleven voor iedereen. Voor mooie kleding voor laag geprijsde artikelen met hoge kortingen kunnen zowel dames, heren als kinderen bij terStal kopen. Wil jij het maximale besparen bij terStal en nóg goedkoper shoppen met veel profijt via deze winkel? Maak dan gebruik van de terStal aanbiedingen, sales, prijsverlagingen, kortingscodes of kortingsacties.

Allerlei aangename kleding kopen via de terStal webshop met spaarmogelijkheden en elke week extra aanbiedingen of via de winkel met kortingsacties. Als je je garderobe of kledingkast altijd vol wilt hebben met de nieuwste kleding, dan koop je met toegespitste kortingsacties  heel gunstig via terStal al je kledingartikelen. Surf snel naar de naar de website en bekijk alle kortingsacties voor al je kleding.

Bekijk de korting


Voorschot salaris of loon aanvragen bij je werkgever » direct uitbetaling?

zondag 27 januari 2019 | 1 reactie | in: Overig

Soms kun je een moeilijke financiële maand tegemoet zien en dan kun je overwegen om een voorschot op je salaris aan te vragen. Aangezien je nog lang moet wachten op je volgende maandsalaris. Er zijn meer financiële redenen voor iemand dat hij of zij een voorschot salaris kan gebruiken.

Bijvoorbeeld als je bijna door je geld heen bent of als je versneld je schulden wilt afbetalen. Want loon komt niemand aanwaaien en je zult het met je werkgever moeten overleggen. En zijn er kosten aan verbonden als je een eventueel een voorschotje zonder bkr toetsing wilt aanvragen?

Doormiddel van toekomstige inkomsten uit werk kun je een voorschot terugbetalen, zeker als het noodzakelijk is dat je geld snel nodig hebt. Voor consumptieve uitgaven is het niet verstandig om een voorschot op je salaris te krijgen, maar bij andere financiële ongelukken misschien wel.

De voor- en nadelen van een voorschotje krijgen worden nader besproken aan de hand van waardevolle informatie. Er zijn verschillende online aanbieders van voorschotjes die dagelijks geld verstrekken in de vorm van een spoedkrediet. Lees meer over de volgende kredietbemiddelaars.

Salaris voorschot aanvragen spoedkrediet

Ferratum voorschotje

Ferratum kan je een kortlopende lening toekennen als voorschotje op je salaris in de vorm van een spoedkrediet. Het geldbedrag wordt de volgende dag al bijgeschreven als uw aanvraag is goedgekeurd. Meestal kun je binnen 24 uur het spoedkrediet -afhankelijk van uw bank- op je rekening ontvangen.

Ferratum voorschotje

Via de Leningmakelaar een snelkrediet

Via de leningmakelaar kunt u een verantwoord snelkrediet afsluiten. Er worden meer dan dertig aanbieders in één vergeleken om het goedkoopste voorschotje te bepalen met allerlaagste rente. Ook voor meer financiële ruimte en omzetten van bestaande leningen.

de Leningmakelaar snelkrediet

Kredietspotter voorschot

Online via kredietspotter geeft u uw toekomstige inkomen en woonlasten door en wordt u snel teruggebeld voor een passende offerte. De allerleukste leningen vindt op kredietspotter en allemaal te gebruiken voor een voorschot.

Kredietspotter voorschot salaris

Nieuwe baan

Je kiest voor een voorschot salaris als je aangenomen bent voor een nieuwe baan en de tijd financieel moet overbruggen. Voordat het eerste salaris wordt overgemaakt duurt het vaak vier tot acht weken.

Maar ondertussen lopen je reguliere vaste lasten, woonlasten, (reis-)kosten en aankoop van werkkleding gewoon door. Ter rechtvaardiging voor het aanvragen van een voorschot geef je je vaste kosten en toekomstige inkomsten door aan je werkgever. Je kunt m.b.v. een voorschotbrief terecht bij je werkgever. Hij/zij zal je dan goedkeuring verlenen.

Huishoudelijke aparatuur vervangen en/of spoedreparatie

Niet iedereen heeft een geldbuffer als er huishoudelijke apparaten, auto’s, fietsen vervangen of gerepareerd moeten worden. En dus is er tijdelijke behoefte aan wat extra geld middels een voorschot. De comfort en het gemak die een stofzuiger, koelkast, fiets of auto brengt kun je immers niet missen.

In overleg met de werkgever kan dan worden vastgesteld of het mogelijk is om een voorschot uit te keren. Want ook het bedrijf is gebaat bij financieel fitte medewerkers. Met de (extra) inkomsten en het toekomstig salaris die de medewerker ontvangt kan het voorschot weer verrekend worden. Zoals een belastingteruggave, geldbonus, dertiende maand of vakantigeld.

Incasso- en/of administratiekosten op tijd betalen

Als je schulden en extra deurwaarderskosten wilt voorkomen is het belangrijk dat incassokosten, rekeningen, aanmaningen en administratiekosten tijdig worden betaald. Schulden en onnodige kosten kunnen worden vermeden als je openstaande rekeningen en boetes met een voorschotje voldoet. Middels een maandsalaris en dat genoemde taferelen van kortstondig aard zijn kun je als voorwaarde stellen dat een voorschot verdedigbaar is.

Voorschot salaris aanvragen zonder BKR

Om aan een voorschotje te raken zijn er meerdere manieren die men kan aangrijpen. Gebonden aan je eigen keuzes en wensen kun je kiezen voor de volgende tegemoetkomingen. Om een voorschot op je salaris aan te vragen zonder bkr toetsing kun je dat realiseren volgens de volgende gedragingen:

– In goed overleg via je huidige werkgever
– Via een ongedwongen kredietverstrekker of bank
– Een noodfonds of geldlening van de gemeente
– De sociale kredietbank
– Het uitzendbureau

Voorschot salaris

Via instanties een voorschotje lenen

Financiële instanties die minileningen uitkeren zijn heer en meester in nuttige voorschotten. Op zeer korte termijn worden kleine bedragen tussen de 250 euro en 1500 euro zo overgemaakt in de vorm van een flitslening. Om de juiste bevoorschotting te vinden kun je dat vergelijken.

Voorschot lenen, is dat wel slim?

– Als je snel aflost maak je zeer lage kosten
– Je hoeft het niet met je werkgever te overleggen
– De overboeking zal altijd snel plaatsvinden

Nadelen voorschotje lenen:

– Als je een vast salaris ontvangt kan het een gewoonte worden
– Het is onverdienstelijk als je extra kosten maakt bij te late terugbetaling

Verzoek voorschot indienen bij je werkgever

Om een verzoek salarisvoorschot te kunnen indienen bij je werkgever is het belangrijk dat je een goede verstandhouding hebt. Als dat zo is en je kunt echt niet wachten op je volgende maandsalaris dan kun je dat bespreekbaar maken. De procedure kun je opstarten door te bellen of een brief te sturen naar je baas voor een eenmalige aanvraag.

Je ontvangt een nettobedrag als voorschot op je maandloon. Gebruikelijke premies en inkomstenbelasting worden hier alvast op in gehouden. Je hoeft meestal geen extra kosten te betalen als je opbrengst in afzienbare tijd kan worden verrekend.

In overleg met je werkgever kun je het voorschot als lening interpreteren zodat de toekomstige verstandhouding ook goed blijft. Mogelijk kun je het bedrag dan nog eerder ontvangen en misschien later terugbetalen. Als je het zwart op wit laat vastleggen ontstaan er geen misverstanden.

Voordelen en nadelen voorschot via werkgever:

Het voornaamste voordeel is dat je binnen het salaristermijn je geen rente over het voorschot betaald. Je hoeft je ook niet in te schrijven bij een ander financieringsbedrijf. Bij geval van een hoge lening kun je met je werkgever goed bepalen wat het aflossingtermijn & rente zal zijn. In het gunstigste geval zal je werkgever zelfs helemaal geen rente berekenen.

Het nadeel is dat bij het verstrekken van privé informatie je werkgever een reële indicatie krijgt van je financiële problemen. Verder zal de schriftelijke overeekomst in de administratie worden opgenomen. Na het verstrijken van de salaristermijn zul je rente van rond de 3% gaan betalen voor je voorschot.

Als je toch een aanvraag voor een voorschot zonder bkr toetsing wilt indienen bij je werkgever kun je daarbij gebruik maken van een brief. Het staat netjes en kan makkelijk worden opgeborgen.

Voorschotje nodig of toch niet?

Indien je niet zeker weet of je een voorschotje nodig hebt, kun je dan misschien ook twee tot vier weken wachten? Je bespaart jezelf behoorlijk wat financieel-administratief werk door jezelf deze vraag te stellen. Ook onstaat er in de toekomst geen gat in je budget.

Mogelijkerwijs is een goede vriend of familie bereid om je bij te staan. Het probleem los je dan eenvoudiger op en de voorschot zonder bkr toetsing kun je weer terugbetalen. Hiervoor stel je een geldcontract op.

Als het heel incidenteel voorkomt dat je een vooruitbetaling nodig hebt voor wellicht maar een paar honderd euro? Dan is het inschakelen van je vrienden, kenissen of familie wel zo prettig en hoef je niet heel rigoureus bij je werkgever aan te kloppen.

Wil je uiteindelijk toch niet je naasten lastigvallen met jouw financiële aangelegenheden, dan is dat volkomen begrijpeijk. Via (bovenstaande) kredietverstrekkers, je werkgever, gemeente of uitzendbureau kun je dan alsnog een voorschot regelen.

Voorschot salaris uitzendbureau

Ingeval je werkt via een uitzendbureau is het mogelijk -afhankelijk van het uitzendbureau- om een voorschot te vragen op je salaris. Als het mogelijk is dan staat het voorschotbedrag binnen 2 dagen op je rekening, afhankelijk van je gewerkte uren en uurloon.Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace