Geld besparen op je energierekening en verwarming doe je zo!

maandag 14 januari 2019 | geen reacties | in: Overig

energierekening omlaag brengen

De energierekening is naast de maandelijkse huurafschrijving of hypotheek één van de grootste maandelijke uitgaven. Doodnormaal is het dan ook dat veel mensen hier veel geld op willen besparen. Per maand wordt er een winst geboekt van een paar honderd euro als je een paar procent (probeert) te besparen.

Minder energie verbruiken is gelukkig niet de enige optie om te kunnen besparen op je energierekening, er zijn verschillende manieren mogelijk. Om te besparen op de rekening voor gas en elektriciteit zijn ook minder ingrijpende acties mogelijk.

Energierekening omlaag brengen en geld besparen

Uitgaven voor boodschappen, kleding en eten zijn maandelijke bedragen die goed zijn te controleren. Als je er teveel aan uitgeeft, dan stel je gewoon een budget in en zorg je dat je kritischer kijkt naar je uitgaven zodat je hierop bespaard.

Je wilt de woning lekker verwarmd hebben en je zult moeten koken, dus is besparen (afgezien van minder energie gebruiken) een moeilijkere rekening om naar beneden te halen. Als er een avond TV word gekeken, hoeveel kost dan? Een avond televisie kijken kost natuurlijk niet zoveel. Maar als je een bad laat vollopen om te baderen, hoeveel kost dat dan?

Energieverbruik word wel geregistreerd door de energieleverancier, maar de kosten blijven veel minder tastbaar voor de consument. Je wilt op een efficiënte manier geld gaan besparen op je energierekening zonder dat het een al te lastige klus word. Zonder te veel inbreuk te maken op het dagelijks leven, zijn er een aantal doeltreffende manieren om je energierekening omlaag te brengen.

Geld besparen per maand op vier gerichte manieren

Om de maandelijke rekening voor energie succesvol omlaag te krijgen zijn er grofweg vier manieren om dat te kunnen doen. Deze handelswijze zijn:

– Goedkoop geld investeren in een energiezuinige woning
– Geld investeren in energiezuinige apparatuur en energieverslindende apparatuur vervangen
– Jaarlijks de goedkoopste leverancier uitzoeken en dan overstappen
– Geld besparen door energiegebruik en gasverbruik te verminderen

Goedkoop geld investeren in een energiezuinige woning

Een offerte laten maken door specialisten

Het lijkt een zware fysieke ingreep te zijn om geld te investeren in een energiezuinige woning, maar het kan ook heel simpel met minder geld. Maatregelen nemen voor duurzame energieopwekking of betere isolatie doorvoeren en kostenbesparingen daarvan zelf uitrekenen is mogelijk als optie.

Bedrijven of specialisten die een woning onderzoeken en voordelige energiemaatregelen in een offerte aanbieden is een goede keuze. Om tot de beste energieoplossing te komen kun je meerdere specialisten of bedrijven raadplegen voor een dergelijke vrijblijvende offerte.

Bij zelfonderzoek en zelfonderhoud om je woning energiezuiniger te maken ben je voordeliger uit. Je bespaart geld door het installeren en toepassen van bijvoorbeeld een pelletkachel, warmtepomp, investeringen in zonnepanelen, extra isolatiemateriaal voor de woning of het vervangen van je CV-ketel voor een energiezuinigere variant.

Investeren in energiezuinigheid en de soort maatregelen

De kosten van een nieuwe CV-ketel plus installatie is alleen nodig als het nieuwe model een significant hoger rendement heeft dan de oude ketel. Zo haal je de kosten van de vervanging er als besparing weer uit. CV-ketels die tien jaar oud of nog ouder zijn hebben een hoge kans om vervangen te moeten worden. Omdat de levensduur er dan ook op zit.

Wat veel extra besparing oplevert is het foutloos isoleren van een woning. De elektriciteitsrekening is lager dan de gasrekening in veel huishoudens, waardoor de woning er gebaat bij is dat alles goed warm blijft. Extra muurisolatie tegen lage kosten zijn kleine maatregelen die getroffen kunnen worden om het huis energiezuiniger te maken.

Zonnepanelen bieden extra bezuinigingen voor het huis door energieopslag in batterijen en die weer opgevraagd word voor energietoevoer binnen het huis. Het is de investering zeker waard, mits de juiste kwaliteit zonnepanelen aangeschaft worden. Op lange termijn zullen de kosten van zonnepanelen zich weer hebben terug verdiend.

De snelste terugverdientijd zijn de daken met zonnepanelen die gericht staan op het zuiden. Voor een efficiënte energiezuinigheid koop je kwalitatieve goede zonnepanelen (met een lange garantie) die erg betrouwbaar zijn. Zonnepanelen vergelijken en reviews lezen is de eerste stap bij het online zoeken.

Door een pelletkachel te gebruiken zul je veel geld besparen bij het verwarmen van de woning. Een pelletkachel brandt op kleine korreltjes en is zonder problemen in elke woning te gebruiken. Een woning die gebruik maakt van gas heeft meer kosten, dan een woning die gebruik maakt van een pelletkachel met korreltjes. Een pelletkachel kan zelfs worden aangesloten op een heteluchtinstallatie of cv-installatie.

Vastelastenbond energie vergelijken

Geld investeren in energiezuinige apparatuur en energieverslindende apparatuur vervangen

Energieverslindende apparatuur die al wat jaren oud is kunnen uit de meeste woningen weggehaald worden. Wat veel energie kost zijn oude koelkasten of diepvriezers die nog op het stroomnet zijn aangesloten. Nieuw witgoed kopen met een hoger energielabel ter vervanging van alle oude energieslurpende apparaten. Met behulp van een slimme energiemeter is makkelijk uit rekenen wat het voordeel zou kunnen zijn.

Energieleveranciers vergelijken en overstappen is goedkoper!

Om honderden euro’s jaarlijks te besparen op je energierekening moet je op zoek- en vergelijkstocht naar een goedkopere leverancier. Net zoals voor je zorgpremie, telefoon en andere diensten kun je dat simpel vergelijken via de Vastelastenbond.

Maar er zijn meer vergelijkssites beschikbaar voor energieleveranciers, waar je d.m.v. het invullen van je energieverbruik de exacte juiste aanbiedingen ziet per leverancier.

Als je wilt oversluiten van energie kun je op fikse kortingen rekenen alleen in het eerste jaar. Hopelijk blijft de consument de daaropvolgende jaren ook nog klant ondanks een duurder tweede jaar. Opnieuw oversluiten van energieleverancier kan elk jaar weer opnieuw.

Geld besparen door energiegebruik en gasverbruik te verminderen

Simpelweg minder energie verbruiken binnen het huishouden is de laatste mogelijkheid om geld te besparen op de energiekosten. Voor het (extra) isoleren van de woning is hoogstens een eenmalige investering nodig, energieverbruik verminderen is meer aangrijpend. Het woongenot kan ook aangetast worden als je dagelijks wilt besparen door energieverbruik.

Want niemand zit graag in een kouder huis of wilt minder vaak douchen in de week. Als je er op let door binnen- en buitendeuren te sluiten, lampen uit te doen en ‘s nachts de verwarming uit te zetten scheelt al behoorlijk in de energiekosten en energieverbruik. De afwasmachine of wasmachine aanzetten op tijdstippen dat het daltarief actief is kun je ook geld besparen, bijvoorbeeld bij dag- en nachtstroom.

Energie vergelijken bij de Vastelastenbond


DealDonkey dagdeals » Zijn de hoge unieke kortingen betrouwbaar?

vrijdag 11 januari 2019 | geen reacties | in: Overig

DealDonkey aanbiedingen

Iedere dag vind je opnieuw via DealDonkey.com een daverend nieuwe dagaanbieding. De producten die op DealDonkey worden aangeboden tegen de allerlaagste bodemprijzen verschillen van dag tot dag en zijn zeer divers. Er zijn deals te scoren van de beste producten in de verschillende categorieën Mooi & Gezond, Fashion, Huishouden, Elektronica, Hobby & Vrije Tijd, Home & Living.

Dus geen vakanties, dagjes uit of hotels. Maar wees er snel bij, want iedere dagdeal is maar één dag geldig. Na 24 verdwijnt de unieke aanbieding weer en verschijnt er weer een nieuwe kortingsdeal. Wil jij ook de beste dagproducten kunnen kopen als aanbieding tegen bodemprijzen? Bekijk de website van DealDonkey dan dagelijks voor leuke voordeelaanbiedingen.

Dagdeals

Dagaanbiedingen van DealDonkey.com zijn slechts één dag beschikbaar, je moet snel beslissen als je iets wilt kopen. Laat geen talloze scherpe deals aan je neus voorbij gaan om ook geen korting te missen. Dagelijks word in de ochtend rond 11:00 uur de laatste aanbiedingen en acties bekend gemaakt op de website. Vaak krijg je van DealDonkey kortingen tot wel 80%. Zeer goedkoop worden de laatste top dagaanbiedingen en koopjes aangeboden tegen hoge korting. Bekijk het aanbod op DealDonkey.com

De beste deal met korting vinden

Op welke aanbieding kan ik vandaag de meeste korting krijgen? Bekijk alle nieuwste dagdeals met hoogste korting op de hoofdpagina van DealDonkey. Je hoeft dus niet lang te zoeken! Aanbiedingen die je thuis in je huis nodig hebt en waarmee je kunt besparen door goedkoop het product te kopen.

Je hoeft niet meer de hele website door te pluizen op zoek naar het beste voordeelacties. De hoofdpagina bied altijd de hoogste korting aan. Soms is er een kortingscode beschikbaar die je kunt gebruiken voor een extra €5,- of €10,- korting.
hoge kortingen op dagaanbiedingen

DealDonkey kortingscode gebruiken

De kortingen kunnen enorm hoog oplopen bij deze webshop, waardoor het bijna ondenkbaar is dat je nog eens extra kunt besparen. Toch is dit het geval! Af en toe is er een DealDonkey kortingscode beschikbaar, waarmee je nog meer korting kunt pakken.

Voorbeelden van kortingscodes die wij geplaatst hebben, zijn €5,- en €10,- korting, maar ook 20% korting. Soms is er bij zo’n kortingscode een minimaal bestelbedrag vereist, voordat je de code kunt inwisselen voor korting. Wanneer dit het geval is, vind je deze informatie bij de voorwaarden van de kortingscode.

DealDonkey review en ervaringen

DealDonkey is volledig betrouwbaar met veel positieve ervaringen van klanten. Klanten die bij DealDonkey hebben gekocht vinden de prijzen goedkoop, de kwaliteit van de producten en gadgets goed, snelle levering en vriendelijke klantenservice. Klachten worden zeer serieus genomen en altijd behandeld. Zo kunnen er problemen voordoen met de levering van het product en kun je indien nodig contact opnemen met de klantenservice.

Om de laatste aanbiedingen te blijven volgen is het zeker de moeite waarde om je in te schrijven op de nieuwsbrief. De laatste dagaanbiedingen ontvang je dan in je mailbox en weet je zeker dat je niets mist.

Een kortingscode ontvangen via je email van DealDonkey? Loop geen enkele kans mis om extra korting op gadgets te krijgen. Via Twitter en Facebook vind je DealDonkey op social media. Je vind hier meer informatie over het bedrijf, haar laatste aanbiedingen en koopjes.

DealDonkey korting tips

Je betaalt geen verzondkosten bij besteding van €75,- of meer, bezorging is dan helemaal gratis. Als je dus meerdere bestellingen/dagdeals plaatst is dat zeker lonend, omdat je dan geen verzendkosten betaald. Met een Track & Trace code kun je je pakket precies volgen. DealDonkey hanteert een snelle leveringstijd van één tot drie werkdagen. Je aanbieding heb je dan al vrij rap thuisbezorgd. En het is altijd mogelijk om je product gratis te retourneren bij ontevredenheid.

Maak altijd gebruik van je kortingscode als die beschikbaar is als je gaat betalen. Dan weet je zeker dat je bespaart op je aankoop. Vooraf kun je je bestelling betalen met creditcard, bancontact, PayPal of iDeal. Achter betalen met het betalingssysteem Klarna is ook mogelijk, zo kun je het product eerst even uittesten.

Bekijk de korting


Mobiel nummer achterhalen met naam en adres, wie heeft mij gebeld?

donderdag 10 januari 2019 | geen reacties | in: Gratis

Wie belt mij toch constant? Hoe kun je de naam en adres van een mobiel nummer achterhalen? Soms wil je een 06-nummer achterhalen, omdat je ongewenst bent opgebeld. Of omdat je meer informatie van die persoon nodig hebt. In het telefoonboek staan meestal geen gsm nummers, daarom is het lastig ze te achterhalen. Hierbij hulp om mobiele nummers te achterhalen of op te zoeken en te traceren.

Privacybescherming in Nederland

Makkelijk een mobiel telefoonnummer zoeken in Nederland, hoe doe ik dat? Om een mobiel nummer hoe en waar te achterhalen volg je een stappenplan. Het kan heel lastig zijn om gsm nummers te vinden, aangezien ze niet in de telefoongids staan. De fysieke telefoongids wordt niet meer uitgegeven, maar via de online telefoongids kun je nu nummers zoeken.

06-nummers zijn vaak afgeschermd, tevens geldt dat ook voor vaste telefonie. Wegens privacy redenen. Als je een adres of naam bezit van de persoon die je wilt zoeken, kun je een bijbehorend mobiel nummer vlug opzoeken met de juiste hulp, via websites of sociale mediakanalen zoals Facebook.

Mobiel 06-nummer via telefoonboek achterhalen?

Nee, dat gaat dus niet zo eenvoudig. Iedereen is overgestapt op de digitale versie van de telefoongids en die beheren weinig tot geen 06-nummers. Vaste nummers van personen en bedrijven zijn wel te vinden, je hoeft daarvoor niet meer door dikke telefoonboeken te bladeren. Er is geen centraal punt waar alle mobiele nummers geregistreerd staan, dat maakt het zo lastig.

Enkele online telefoongidsen zijn razendpopulair om te raadplegen als je op zoek bent naar een mobiel nummer van een persoon, met de gegevens van naam en adres. Maar deze 06-nummers horen echter vrijwillig door mensen te zijn aangemeld. Bijna niemand zit dat zitten om haar/zijn 06-nummer met informatie opengesteld te hebben. Privacy redenen die van kracht zijn spelen ook een rol. Andere manieren om mobiele nummers op te sporen anders dan online telefoongidsen worden nader besproken.

Mobiel nummer zoeken of achterhalen

Privacy bescherming in Nederland belangrijk

De Nederlandse overheid neemt privacybescherming uiterst serieus en zo ook de bellers en bewoners van Nederland. Veel waarde word hier aan gehecht. Vandaar dat er niet een centraal registratiepunt bestaat voor alle mobiele nummers met naam en adres. Te privacygevoelig.

Andere bedrijven zouden gebruik kunnen maken van zulke informatie en de 06-nummers toevoegen aan hun bestand. Mensen werden op vaste lijnen vaak gebeld door verkopers en kerklieden, dat hebben we wel gemerkt.

Makkelijk een mobiel nummer opzoeken – online gidsen

Online telefoongidsen zijn er genoeg te vinden via Google, maar welke werken echt goed voor 06-nummers? Alle gsm nummers die dan beschikbaar zijn kun je opzoeken in hun database. Deze online gidsen kun je raadplegen m.b.v. naam en adres.

Weinig mobiele nummers zullen echt beschikbaar zijn voor het grote publiek en moeilijk te vinden zijn, maar het is altijd te proberen. Als eerste stap is het desalniettemin de moeite waard om een online telefoongids voor 06-nummers te proberen.

Telefoongidsen voor 06-nummers in Nederland

De volgende websites hebben het grootste mobiele nummer bestand, genoeg keuze om er een aantal te proberen. Sommige gidsen zijn gespecialiseerd in omgekeerd zoeken, waar je dus alleen het 06-nummer hoeft in te voeren en dan komt mogelijk een 06-nummer eruit rollen.

Alternatieve manier van 06-nummer zoeken

Anders dan Google, bestaat er nog de mogelijkheid om mobiele nummers via social media te zoeken. Een mobiel nummer zoeken via Facebook, LinkedIn of Twitter voor personen en zakelijke mobiele nummers. Zoek dus via je sociale netwerken naar de persoonlijke of zakelijke mobiele nummers van je contacten.

Er komt veel kijken bij het opzoeken van speciaal alleen het mobiele nummer. Alleen met online telefoongidsen of sociale media kun je het verst komen, maar in de meeste gevallen zul je van een koude kermis thuis komen. Omdat de meeste 06-nummers met naam en adres verborgen blijven.

Lastiggevallen door een stalker

Een persoon die zijn nummer verbergt en je probeert lastig te vallen of zelfs te stalken is voor niemand leuk. Je kunt hier maatregelen tegen nemen. Ongewenste appjes, smsjes of belletjes schrijf je gedetailleerd in een dagboek of notitieblok.

Noteer de datum en de tijd. Mogelijk kan een telecomprovider een waarschuwing afgeven aan de persoon die jouw aan het stalken is. Schakel de politie in als de persoon blijft bellen met een geheim nummer. En mocht je via nummerweergave toch terug kunnen bellen laat dit de instantie weten.


Woning, huis of appartement huren via huurwoningen.nl » betrouwbaar?

woensdag 9 januari 2019 | geen reacties | in: Overig

Ben jij op zoek naar een huurwoning?

De consensus is toch vaak dat een huurhuis als geldverspilling word gezien en het aanhouden van een koophuis als een slimme investering, omdat je dan ook vermogen opbouwd.

Jaarlijkse huurprijsstijgingen en maandelijkse huur zijn kosten die voor de kiezen van de huurder komen. Als je wilt huren kan het ook verstandiger zijn dan kopen, omdat je altijd flexibel bent. Betaalbaar en goedkoop huren is voor iedereen een recht.

Tijdens de crisisjaren van 2008 tot en met 2011 zijn de huizenprijzen flink gezakt. Huizenprijzen konden zich niet blijven ontwikkelen, ondanks de schaarste aan betaalbare woningen en de meningen van woningbezitters.  Dat prijzen van koopwoningen flink kunnen zakken is wel gebleken.

Omdat huizenprijzen nu weer in de lift zitten, kan het zijn dat door een volgende crisis de prijzen weer zullen zakken. Mede door marktwerking is het om die reden huren ook veiliger. De overheid doet er sinsdien alles aan om de huizenmarkt een impuls te geven.

Sociale huurwoningen tekort

In bepaalde delen van het land bestaat er een tekort aan gesubsidieerde huurhuizen. Doordat scheefhuurders goedkoop blijven huren, zijn er mensen die misgrijpen bij een betaalbare sociale huurwoning. Want er zijn er voldoende aanwezig, maar wachtlijsten zijn te lang. Ze verdienen net iets te veel, maar blijven onder protest toch zitten. Veel goedkoper kunnen zij nergens anders terecht. Daardoor zijn anderen genoodzaakt om particulier te huren.

Maandelijkse huur betalen of toch kiezen voor een hypotheek?

Veel flexibiliteit bied een huurhuis, tevens kun je huursubsidie aanvragen.  Makkelijk en op korte termijn (binnen enkele maanden) de huur opzeggen en verhuizen naar een andere woning is flexibel. In verband met werk zijn er mensen die niet lang op één plek kunnen blijven wonen i.v.m. werkomdstandigheden.

En het bied dan uitkomst snel goedkoop een huurwoning te vinden. Soms kan het lang duren voordat een koophuis is verkocht. Bij de verkoop van uw huis zul je de notariskosten en hoge overdrachtsbelasting niet kunnen terugverdienen, omdat je er dan voor een te korte periode heb gewoond.

Heeft kopen zijn voordeel t.o.v. huren?

Om te beginnen loopt iedereen financiële risico’s na de koop van een huis, omdat toekomst niet voorzien kan worden. Een huis kopen wordt steeds gebruikelijker, omdat het namelijk wordt gezien als spaarpot voor de oude dag. Het grootste voordeel is natuurlijk dat na afloop van de hypotheekperiode het huis schuldenvrij komt. En dan jouw bezit is.

Maandelijkste hypotheeklasten bestaan niet alleen uit hypotheekrente, maar ook uit een stukje aflossing. Voor de koopwoningen bestaat er (nog) het fiscale voordeel; hypotheekrenteaftrek. Lage inkomens kunnen aanspraak maken op de huurtoeslag van de Belastingdienst. Maar mocht er een nieuwe prijzencrisis toeslaan, dan heeft kopen van een huis zeker geen voordeel.

Onderhoud van het huis maakt eigen woningbezit duur

Je hoeft als huurder niet je eigen geld te investeren in je woning, wat ook weer een voordeel is. Jouw verhuurder heeft als taak om het huis te onderhouden. Voor de woningeigenaar of vereniging kan dit juist weer een grote kostenpost zijn. Het bezit van een eigen huis en het onderhouden daarvan kan behoorlijk in de paperassen lopen, uit onderzoek van VEH en haar leden. Investeringen en onderhoudskosten in het eigen huis kan oplopen tot €500 euro per maand wat al drukt op de hypotheeklasten.

Voor onderhoud betaal je gemiddeld tot €2.000 euro per koopwoning. Gemiddeld word er € 1.700 euro per jaar uitgegeven voor een nieuwe CV-ketel of nieuwe keuken. Voor verbeteringen en aanpassingen kan men wel € 1.000 euro kwijt zijn. Veel dure kosten.

Aangezien koopwoningen te veel kosten hebben, kiezen mensen voor een goedkopere manier van wonen en dat zijn  huurwoningen. Jaarlijks stijgende huren zijn in te dekken met jaarlijks stijgende lonen.

Gemiddelde besparing bij huurwoningen.nl = €75,-

Weet jij niet waar je moet zoeken als je op zoek bent naar een huis, appartement, goedkope huurwoning, studio of kamer? Dagelijks een update ontvangen via huurwoningen.nl voor het nieuwste aanbod van goedkope huurwoningen in de door jouw gekozen omgeving. Het vinden van een huurwoning en de zoektocht daar naar is op deze manier een stuk simpeler en eenvoudiger. Voor je het weet kun je je huurcontract ondertekeken. Fluitje van een cent!

Gratis inschrijving huurwoningen.nl

In de database van deze woningsite over actuele huurwoningen vind je elke dag een groot aanbod van huizen en worden updates dagelijks geactualiseerd. Bespaar jezelf een hoop gedoe en maak je zoektocht naar een huis een stuk makkelijker door je wensen laag te houden. Je word eenvoudigweg bemiddeld tussen verhuurder en jijzelf. Om te kunnen genieten van alles acties en aanbiedingen van huurwoningen.nl door je gratis in te schrijven. Ongecompliceeder kan het niet.

Gratis aanmelden bij huurwoningen


CashFlow » financiën bijhouden met een huishoudboekje of kasboek

maandag 7 januari 2019 | geen reacties | in: Overig

huishoudboekje maken

Om goed inzicht te verkrijgen in uw inkomen en uitgaven is het bijhouden van een kasboek een goed idee. Als je moeite hebt met rondkomen zal een huishoudboekje precies in kaart brengen wat de kosten en baten zijn van uw huishouden.  Om minder uit te geven en te besparen op al je dure uitgaven zal een kasboek een goed hulpmiddel zijn om je daarbij te helpen.

Zelf met Excel een kasboek maken met overzicht van je financiën is mogelijk, maar er bestaan ook (online) kasboekprogramma’s. Een begroting opstellen om maandelijkse inkomsten en maandelijke uitgaven op een rij te zetten, zodat je je financiële administratie overzichtelijk houd.

Want geen goed overzicht hebben van je tegoeden is misschien wel de hoofdoorzaak van schulden, geldtekort of een belabberde cashflow. Hoe houd je een huishoudboekje bij? En hoe leer je budgetteren, zodat je in iedergeval een gezonde financiële huishouding hebt? Daarvoor kun je o.a. CashFlow gebruiken.

De sleutel tot financieel succes is een mooi overzicht

Afhankelijk van je uitgaven en inkomsten per maand (of per week) kun je een flexibel financieel plan maken en overzicht houden. Mensen die makkelijk geld uitgeven en wat meer impulsiever zijn bij hun uitgaven, houden er meestal niet een gezonde financiële administratie op na. Als je je loon gestort krijgt, heb je meestal nog een stukje maand over waar je rekening mee dient te houden.

Rood staan op je rekening komt relatief vaak voor, zo’n 23% van de mensen staat elke maand rood. Probeer niet langdurig rood te staan, want dat is nog duurder dan normaal. Tussen 8% en 14% rente word er gehanteerd door de bank op roodstand van je bankrekening. Slim is het om niet meer uitgaven te creëren dan inkomsten en met een huishoudboekje van CashFlow leer je verstandig budgetteren.

probeer gratis CashFlow kasboekprogramma

Zelf budgetteren, wijsheid of waanzin?

Budgetteren is geen vies woord, maar wel essentieel als je geld wilt besparen. Je kunt voor verschillende doeleinden een budget opmaken en daarmee geldbedragen te reserveren. Zo kun je een budget maken om goed overzicht te krijgen van je financieel plan; bijvoorbeeld sparen voor een autovakantie naar Oostenrijk, geld voor winkelen, museau, terrasjes, huishoudkosten etc. Je inkomen is het primaire gedeelte  van je budget, want zonder inkomen ook geen maandelijkse uitgaven.

Op je bankafschrijvingen kun je zien waar je maandelijks geld aan uitgeeft; denk aan brandstof, geldopnames, kleding, zorgverzekering en boodschappen. Via het kasboekprogramma van CashFlow kun je eenvoudig je uitgaven en inkomsten beheren. Je maandelijke uitgaven en inkomsten staan nu netjes gecategoriseerd per bank, per jaar en per maand.

Als je je huishoudboekje gaat bijhouden krijg je goed inzicht en kun je selecteren waar je op wilt besparen. En waar je nog eventueel voor wilt sparen. Uitrekenen per rubriek wat je maandelijks hebt uitgegeven m.b.v. bonnetjes die je moet bewaren is een handige optie om aanpassingen te maken in je bestedingsgedrag.

Het bewaren van bonnetjes is altijd een goede optie, omdat je daarmee altijd nog goederen kunt ruilen. Wekelijks door je bankafschriften speuren naar je pinbetalingen is ook een klus dat moet gebeuren. Pinbetalingen houd je in je huishoudboekje ook aanwezig en zo nodig maak je één geldopname per week voor je boodschappen. Zodat je niet onnodig geld uitgeeft aan kleine koopjes.

Door je uitgaven te analyseren en consequent te blijven werken om je kasboek up-to-date te houden krijg je meer inzicht in je uitgavenpatroon. Je zult zo sneller geld kunnen besparen, omdat onnodige uitgaven niet meer verricht zullen worden. Geef je toch meer geld uit dan gepland, dan zie je dat direct in het systeem daar het rood gemarkeerd zal worden. Op naar een financieel schulden vrije toekomst.

Probeer CashFlow nu gratis!Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace