Wat zijn Bitcoins eigenlijk? Hoe kan je geld verdienen met Bitcoins?

vrijdag 20 oktober 2017 | geen reacties | in: Rijk worden

Pin It

Bitcoins. Je hoort er steeds meer over. De snelle opmars van deze virtuele munt is te danken aan een hoge koers en de slimme manier om te investeren, maar wat zijn Bitcoins nu eigenlijk precies? En hoe kan je geld verdienen met Bitcoins? Wij leggen je het hieronder haarfijn uit.

Wat zijn Bitcoins?

Mocht je nog niet bekend zijn met het fenomeen Bitcoins lees dan snel verder. Een Bitcoin is een digitale munt, eigenlijk net zoals een euro, maar dan volledig digitaal. Met Bitcoins kun dus met andere woorden, gewoon geld sturen en ontvangen via internet. Het idee is afkomstig van de Japanner Satoshi Nakamoto die er in 2009 mee begon. In feite is Bitcoin een munteenheid zoals de dollar en de euro, alleen dan via het internet. Het is de grootste digitale munteenheid die er bestaat en wordt ook wel cryptovaluta genoemd of internetvaluta.

Wettig betaalmiddel

In 2013 werd de Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent door Duitsland. Het was het eerste land die dit officieel erkende. Inmiddels zijn er meer landen overstag gegaan; in onder andere Japan en India is deze cryptovaluta ook aanvaard als wettige valuta. In Nederland nog niet officieel, maar zijn Bitcoins wel een waardig alternatief betaalmiddel.

Hoe werken Bitcoins?

Bitcoin maakt gebruik van virtuele portemonnees die ook wel wallets genoemd worden. In zo’n wallet wordt de informatie opgeslagen die nodig is om Bitcoins over te dragen, het is een soort internetrekening. Het is ook totaal anoniem. Bitcoins zijn eigenlijk versleutelde codes waarbij geen echte identiteit aan vast hoeft te zitten.

Evenmin worden acties van gebruikers niet vastgelegd, alleen die van adressen. Die adressen bestaan weer uit een publieke sleutel en een privésleutel. Het is dus vrijwel onmogelijk als derde partij tussen een transactie te komen. Zo zijn Bitcoins dus ook vrijwel niet te stelen.

Als je een wallet hebt geopend, dat op dit moment (nog) gratis is, kun je bijvoorbeeld Bitcoins inwisselen in euro’s en je kan ook euro’s omzetten naar Bitcoins. Er zijn verschillende websites die deze wallet aanbieden. Een vertrouwde website is onder andere blockchain.info of Greenaddress (https://greenaddress.it/nl/)

Waar kan je met Bitcoins betalen in ons land?

Het aantal (online) winkels en bedrijven die Bitcoins accepteert, is groeiende. Op dit moment kun je al met Bitcoins terecht bij onder andere kinderdagverblijven, bij Expedia om online een hotel te boeken, bij thuisbezorgd.nl om eten te bestellen, bij diverse Easy hotels in Rotterdam en Den haag en in uiteenlopende restaurants verspreid over het hele land. Wil je de hele lijst zien waar je met Bitcoins kunt betalen? Raadpleeg dan Bitcoinspot.nl Let wel, dagelijks kunnen er meer bedrijven toegevoegd worden, check de website dus regelmatig.

De valuta van de toekomst

Wellicht is het groeiend aantal bedrijven die Bitcoins accepteert, een belangrijke reden waarom de populariteit van deze digitale munt fors toeneemt bij Nederlandse beleggers en huishoudens. De eerste vijf maanden sinds de opzet van de Bitcoin kwam de waarde niet eens boven een dollar uit; anno oktober 2017 is een Bitcoin maar liefst 5200 dollar waard!

In het afgelopen jaar is het aantal Nederlandse huishoudens die in deze digitale munt belegd hebben, verdubbeld, volgens onderzoeksbureau Kantar TNS, die voorheen bekend stond als TNS NIPO. In het begin was iedereen nog erg voorzichtig, maar het aantal nieuwe beleggers neemt toe.

Dat is waarschijnlijk ook te danken aan de hoge koersen die Bitcoins laatst scoorden in de aandelenmarkt. Uit het rapport van onderzoeksbureau Kantar kwam ook naar boven dat de beleggers in virtuele munten jonge mensen zijn en in het algemeen lager opgeleid zijn dan de klassieke beleggers in aandelen. Het grote merendeel steekt maximaal duizend euro in de munten.

Bitcoins kopen

Bitcoins sparen via Coinbase

Je kunt ook Bitcoins sparen om te gebruiken als belegging, die kun je vervolgens dan inzetten voor een eigen gezonde financiële portefeuille. Waarom zou je Bitcoin willen kopen via Coinbase? De constante waardestijging van deze munt bied een goede investering met bijbehorend rendement. Coinbase is een bank waar je Bitcoin kunt kopen, verkopen of verhandelen. Als je een account aanmaakt heb je een eigen rekening waar je Bitcoin in opgeslagen staan.

Geld verdienen met Bitcoins

Tegenwoordig beginnen veel mensen met geld verdienen met Bitcoins. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Er kan op verschillende manieren verdient worden met Bitcoins. Om te beginnen moet je dus eerst een wallet openen, waar je verdiende Bitcoins naar toe gestuurd kunnen worden.

Geld verdienen met Bitcoins wisselkoers

Hou je van aandelen en wisselkoersen en weet je er ook nog wat vanaf? Dan kun je aardig wat verdienen door met de wisselkoers van de Bitcoin te spelen. De waarde is fluctuerend, als je dus een aantal Bitcoins koopt wanneer de waarde laag is, dan kun je deze later weer omwisselen in euro’s als deze hoog staat.

Hou wel rekening met de transactie- en commissiekosten die er dan ook nog bij komen. Echte winsten maak je als je met minstens tien Bitcoins gaat spelen. Het is een risico, want het is eigenlijk net gokken. Het is een manier van extra geld verdienen voor degenen die al een wat groter kapitaal hebben en niet meteen in de financiële problemen komen bij een eventueel verlies van waarde van de Bitcoins.

In het verleden hebben mensen echter groot geld verdiend. Enkele jaren terug was een Bitcoin zo’n dertig euro waard. Degenen die bijvoorbeeld honderd Bitcoins hadden gekocht, bezitten nu dus zo’n € 26.000.

Geld verdienen met Bitcoins websites

Een andere manier van verdienen met Bitcoins is door websites te bezoeken waar je bijvoorbeeld een advertentie kunt bekijken. Freebitcoin is daarin vrijuit de bekendste. Elk uur kan er een spel gespeeld worden waar je veel Bitcoins kunt winnen. Er is ook een loterij waar je kan gokken en je eigen inzet kan bepalen.

Op coinworker.com kun je klusjes uitvoeren, veelal administratief, waarbij je uitbetaald kan worden in Bitcoins. Het is geen vetpot, maar wel een manier om wat extra te verdienen.

Geld verdienen met Bitcoin Faucets

Bitcoin Faucets of Bitcoin kranen zijn websites of apps waar je middels een beloningssysteem gratis bitcoins kan verdienen door bijvoorbeeld een spel te spelen. Soms kun je wel een Bitcoin winnen per spel of door je te registreren. En het mooie is: het is volledig gratis.

Enkele bekende websites waar je op deze manier gratis bitcoins kan verdienen is onder meer SatoshiDice of MegaDice (gokwebsite). Het aantal websites is erg wisselend, het is daarom raadzaam om zelf op Google te zoeken naar actuele websites waar je Bitcoins kunt verdienen.

Geld verdienen met bitcoins


Geld verdienen met Fiverr

zondag 24 september 2017 | geen reacties | in: Werken

Pin It

Heb jij vaardigheden in huis als kennis van een andere taal, tekenvaardigheden of bijvoorbeeld een goede stem? Dan kun je met kleine klusjes wat extra geld verdienen op Fiverr. Ideaal voor thuisblijfmoeders, studenten & werklozen.

Fiverr, Misschien ken je het nog niet. Dit is een Amerikaanse marktplaats voor klusjes die online kunnen worden geleverd. Denk bijvoorbeeld aan het vertalen van teksten, het natekenen van een foto of een voice-over leveren bij een filmpje.

Er worden soms ook hele bijzondere en grappige diensten gevraagd: in je nakie op je gitaar Happy New Year zingen voor een specifiek persoon of een gekke foto maken van je huisdier met petje op of het nadoen van een bekend persoon. Door in te gaan op hele merkwaardige opdrachten kun je dus geld verdienen.

Geld verdienen met Fiverr

Maak een account aan en gaan met die banaan!

Om te beginnen met geld verdienen via Fiverr, heb je een eigen account nodig. Er zijn niet veel vereisten om je aan te melden. Je moet minimaal dertien jaar zijn en een e-mailadres hebben. Meld je aan en je kunt meteen beginnen. Rechtsboven vind je de knop ‘start selling’, hier plaats je advertentie met je dienst. Fiverr controleert altijd wel eerst de klusjes en zodra dit gedaan is, heb je groen licht. Dan is het een kwestie van afwachten wie er graag gebruik wilt maken van je dienst(en).

Je kunt je vertrouwen opbouwen, door goede recensies te krijgen. Als je veel positieve recensies ontvangt zullen meer klanten vertrouwen in je hebben en een dienst bij je afnemen. Met veel geduld kun je via Fiverr heel snel veel extra geld verdienen.

Met je hobby of passie verdienen via Fiverr

Voor elke hobby of passie die je volgt, bestaat er de mogelijkheid om voor elke klus die je verkoopt een beloning te ontvangen. Voorbeelden van diensten die je kunt aanbieden op Fiverr zijn; een gedicht schrijven, data verwerken, flyers maken, websites ontwerpen, teksten verbeteren, filmpjes maken, taalles geven.

Er zijn zelfs vrouwen die vragen om een uurtje met ze te online gamen. Er staan talloze advertenties op klusjeswebsite Fiverr waarin word gevraagd om een metgezel. Het is echt een trend geworden om voor zulke kleine klusjes geld te betalen of te vragen. Probeer het ook zelf en meld je aan bij Fiverr!

Betaling

De regel van Fiverr is dat alle klusjes (gigs genaamd) verkocht kunnen worden voor vijf dollar. Het zijn zeer uiteenlopende klusjes die je kunt verrichten op Fiverr. Dat lijkt weinig, maar doordat de prijs zo laag is kan een koop of verkoop altijd snel worden gerealiseerd. Het is zeer laagdrempelig en makkelijk mee te beginnen thuis.

Fiverr houdt wel voor elke verkochte klus een dollar aan commissie in, er blijft dus vier dollar voor jou over. Dat lijkt in eerste instantie niet zoveel, maar als je veel klusjes verkoopt, kan het toch aardig oplopen. Voordeel is dat niemand hoeft te onderhandelen en de verkoop gaat snel. Als je voldoende positieve feedback van klanten hebt verzameld, krijg je ook de mogelijkheid om meerdere klusjes als een pakket te verkopen. Dat tikt dus ook goed aan qua geld.

Nadat je een gig hebt verkocht, worden je verdiensten na veertien dagen beschikbaar gesteld in je eigen Fiverr-account. Vanaf dat moment kun je er voor kiezen om je meteen uit te laten betalen. Dat kan bijvoorbeeld via PayPal, maar je kunt ook vragen om een Fiverr Revenue kaart. Dat is een Fiverr pinpas die je krijgt thuisgestuurd en waarmee je gewoon je verdiensten kunt pinnen bij zowat alle pinautomaten in Nederland, en waarmee je ook kunt betalen bij veel winkels.

Geld verdienen vanuit huis met Fiverr


Zwart geld verdienen? Slimme manier als je geen inkomen hebt!

zondag 24 september 2017 | 1 reactie | in: Werken

Pin It

Zwart geld verdienen is niet toegestaan, omdat de gelden (niet geregistreerd of gecontroleerd) zijn waar geen belasting over is afgedragen. Onbewust hebben veel mensen wel eens zwart gewerkt, want alles wat je aanneemt voor een verrichte dienst en niet opgeeft aan de Belastingdienst is zwart werken. Zelfs een pakje shag voor een geruilde dienst zul je moeten aangeven.

Denk ook maar eens aan dat kleine klusje wat je voor je buurman hebt moeten doen en daar wellicht 50 euro voor hebt ontvangen. Normaliter moet je dit opgeven bij je aangifte, maar veel mensen verzaken daarin. Maar soms kan je zo’n groot schommelig en fluctuerend inkomen hebben, dat je wel bent overgeleverd aan zwart geld verdienen (en werken).

Je leest verder voor de tips over zwart geld verdienen en waarom je er niet voor zou moeten kiezen. Maar je gewoon een legaal inkomen zou moeten verdienen, want dan ben je ook niet strafbaar. Wil jij tips om juist wel of juist niet zwart geld te verdienen? De afweging is aan jou (het word niet aangeraden), omdat er ook alternatieven bestaan zoals een goede marketing cursus.

Zwart geld verdienen: zowel particulier als zakelijk

Als je echt goed zwart geld wilt verdienen, zul je dat heel gefaseerd moet opbouwen. Zwart geld verdienen gebeurt overal in de maatschappij, veel mensen hebben het niet eens door. Zelfs de Belastingdienst kan er geen grip op krijgen, in de horeca word er heel veel zwart geld uitbetaald.

Daar is eens onderzoek naar gedaan door een accountantsmaatschappij, dat de fiscus meer dan een miljard euro jaarlijks misloopt aan inkomsten. Dus in de zakelijk wereld gebeurt het voornamelijk in cafés, barretjes en winkels. Particulier gebeurt het met name met de zwartwerkers op de vismarkt, kermis, schoonmaakwerkzaamheden, bijlesgevers, oppas, verhuizers, schilders, grasmaaiers. De meeste mensen die op deze manier zwart geld verdienen krijgen het contant uitbetaald.

Zo kun je in de grotere steden wel mensen aanspreken op parkeerplaatsen om de auto te mogen wassen. Verscheidende daklozen verdienen op deze manier zwart hun geld, maar dit zijn zulke kleine (contante) bedragen dat het niet de moeite waard is om het aan te geven. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het wel wettelijk verplicht is er is immers al genoeg zwart geld in omloop.

Tien euro zwart geld verdienen

Zwart geld verdienen uitgelicht

De markt is bij uitstek de plek om zwart geld te verdienen. Via een vishandel of groente- en fruithandel zal men het geld gewoon wit uitbetalen met loonstrook. Bij bepaalde marktkraampjes of kooplieden kun je aan de slag gaan, op de zaterdag en je zult dan gewoon zwart worden betaald.

Je kunt ook zwart geld verdienen door een (eigen) klus te verrichten op een bouwplaats, sloopwerkzaamheden bijvoorbeeld. De dienst kun je aanbieden op werkspot.nl en mensen zullen er op reageren. Er zijn ook mensen die vanuit huis fietsen repareren en daarvoor zwart betaald krijgen.

Meestal een loonstrook en geen zwart werk

Voor de meeste kleine jobs ontvang je wel een loonstrook, zelfs al zou je het parttime doen. Een bedrijf is dat verplicht. Maar er zijn ook wel gevallen bekend van mensen die zwart geld verdienen met schoonmaakwerk. Echter is het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk om een volledig maandsalaris hiermee te verdienen.

Showcase zwart geld verdienen

Als showcase is er een vrouw uit Utrecht die door een laag incasseringsvermogen ontslag heeft gekregen. In de bijstand terecht is gekomen en nu dus af en toe zwart geld verdient als kapster. Haar verdiensten worden geraamd op zo’n 150 euro per maand en deze inkomsten worden gekort op haar uitkering.

Ook heeft ze netjes haar inkomsten doorgegeven aan de overheid en gemeente. Op deze manier liep ze geen risico op sancties. Wat heel fijn voor haar was, omdat ze toch door kan blijven (zwart) werken als kapster zonder gevolgen. Heb jij ervaringen met mensen die zwart geld verdienen? Vertel er over!

Gevolgen voor de zwartwerker

Veel voordelen voor de zwartwerker zelf. Ondanks dat je aanspraak kunt maken op heffingskortingen en 6.200 euro belastingvrij kunt bijverdienen, kiezen mensen er toch voor om het niet op te geven aan de Belastingdienst. Omdat men ook huurtoeslag en zorgtoeslag ontvangt en dat word berekend aan de hand van een vast inkomen, er bestaat dus een kans dat je dan word gekort op je uitkering en dat zou doodzonde zijn. Voor veel mensen is dit een reden om zwart geld te verdienen.

Het gevaar bestaat dat men gekort kan worden op de uitkering en een boete ontvangt, als men die al ontvangt. Omdat uitkeringen al vrij laag zijn, word er besloten om de inkomsten niet op te geven. Als uitkeringsgerechtigde kan je een boete riskeren van 1.134 euro. Het is ook een kwestie van onwetendheid; als je er van de op de hoogte bent dat er niet altijd belasting betaald hoeft te worden bij bijverdienste. Met name jonge alleenstaande ouders met een te laag salaris kunnen dat extra geld goed gebruiken.

Wil je geen zwart geld verdienen?

Wil je eigenlijk helemaal geen zwart geld verdienen? Maar als je gewoon een eigen inkomen wilt verdienen, dan zul je je moet toespitsen op het verkopen van je eigen (of andermans) producten. Door middel van affiliate marketing verdien ik mijn geld op internet, door simpelweg andermans producten te promoten kun jij ook commissies gaan verdienen.

Leer de geheimen (videotraining) om je eigen geld te verdienen en niet zwart te hoeven werken gewoon vanuit huis. Als je geen flierefluiter bent en serieus aan de slag gaat, kun je honderden tot wel duizenden euro’s per maand gaan verdienen thuis. Op deze manier hoef je dus ook niet zwart geld te verdienen op straat, maar kan het gewoon vanachter je PC.

Geld verdienen vanuit huis


De beste tips voor optimaal gebruik van je eigen moestuin

zaterdag 16 september 2017 | geen reacties | in: Overig

Pin It

Biologisch eten is ontzettend populair, maar niet voor iedereen onder de bevolking. En daarvoor is het belangrijk dat steeds meer mensen een eigen moestuin gaan bijhouden. Want het bespaart linea recta in je portemonnee.  Als je goed boert, kun je een flink deel van het jaar groente en fruit uit je eigen moestuintje eten.

Een eigen moestuin hebben is niet alleen leuk om te houden, als je omrekent naar wat je bespaart aan groenten en kruiden op jaarbasis, is het hebben van een goede moestuin ook nog eens heel winstgevend! Hieronder handige tips hoe je je optimaal gebruik kunt maken van je eigen moestuin…en daarmee geld kan besparen. Zelfs voor een beginner is een moestuin bijhouden mogelijk.

Inderdaad. Je kunt op veel manieren een extra centje verdienen…. en met een eigen moestuintje kun je veel geld besparen. Dat is dus ook geld verdienen, of in ieder geval: geld in eigen zak houden. Alles wat je in je moestuin stopt en vervolgens zal oogsten en er uithaalt, zal mogelijkerwijs bepalen of dat je moestuin rendabel is of niet.

Goede vruchten en groente om in ons land te telen zijn aardbeien, aubergine, lente-uitjes, bloemkool, kropsla, courgettes, tomaten, boerenkool, wortelen, champignons, venkel, andijvie, spinazie, bieten, uien, knolselderij, prei, rabarber, radijs, mais, pompoen, witlof, erwten komkommers & bramen. Deze groenten kunnen allemaal worden gekweekt in moestuinbakken/kweekbakken. Bramen groeien zelfs wild in de natuur en zul je zelfs vrij kunnen plukken voor thuis, neem een plastic bakje mee om ze gemakkelijk in te bewaren.

Zoals je al leest zijn er echt onnoemelijk veel soorten groenten en fruit die je zou kunnen verbouwen in je eigen moestuin, stel je toch eens voor dat je je boontjes uit eigen tuin kunt opdienen aan je gasten als eten. Heerlijk! Groente uit eigen tuin, gekookt als avondeten. Je gasten of vrienden zullen er echt van smullen als ze dat proeven. Lees verder voor meer ideeën & tips voor je eigen moestuin.

optimaal gebruik van je eigen moestuin

Voorkom ergernissen in je eigen tuin!

Planning voor je eigen moestuin

Hier volgt een stappenplan voor optimaal gebruik van je eigen moestuin. Eerst kun je het beste bepalen welke soorten groentes je wilt gaan aanplanten. Sommige groente kun je goed naast elkaar planten, andere groenten verkiezen een plekje voor zichzelf. Bieten en uien kunnen bijvoorbeeld goed naast elkaar geplant worden, net zoals dille en bloemkool, maar aardbeien naast bloemkool gaat weer niet goed samen.

Als je de juiste groenten bij elkaar hebt staan, is de kans op frisse, blakende groenten het meest succesvol. Dan kun je vervolgens een plan maken voor de vruchtwisseling. De volgende stap is een juist stuk grond zoeken die voldoende zon krijgt en niet teveel wind. Het meest ideale is een beschut plekje met minstens zes zonuren per dag. 

Groenteteelt in kweekbakken

In de basis is het voor een makkelijke moestuin het handigst om te kiezen voor kweekbakken buitenshuis. Als je tuin voldoende zonlicht krijgt, kun je met kweekbakken groente kweken. Zulke kweekbakken variëren van formaat en grootte, maar kunnen naar eigen wens worden gekocht bij Intratuin, Praxis, Tuinland of Welkoop. Elke gespecialiseerde tuinwinkel zal verschillende soorten kweekbakken of moestuinbakken verkopen.

Zoals je ziet hebben teeltbakken geen bodem nodig, want ze kunnen rechtstreeks op de grond worden geplaatst. Zo kun je ook je eigen vakken indelen, met verschillende soorten groenten. Middels houten plankjes of dun nylondraad kan men een flexibele indeling maken tussen de verschillende vakken. Zaaien doe je dan met zaaibedjes of plastic bekertjes, voorkeur 1 zaadje per beker.

kweekbakken

De grond van je moestuin voorbereiden

In het voorjaar is het tijd om te gaan zaaien. De grond mag niet te vochtig of plakkerig zijn, het beste is als het oppervlak duidelijk droog en korrelig is. Maak de bovenste laag aarde eerst goed los met een schoffel, dan kan er gezaaid worden. De teelt van een moestuin loopt doorgaans zo van half maart tot half oktober. Uiteraard kan dit wisselen vanwege de weersomstandigheden. Met behulp van een zaaikalender kan men bepalen, wanneer men het beste kan planten.

De grond van moestuinbakken mogen een speciale aardemix bevatten van een derde vermiculiet,  een derde veenmos, een derde potgrond. Deze vorm van tuinaarde heeft veel voordelen ten opzicht van gewone aarde, daar het goed is voor planten in kieming en wortelvorming. Ook het onkruid maakt geen kans en drainage loopt goed. Je hoeft dan niet te veel water te geven.

Zorg ervoor dat de gewassen voldoende water krijgen. Als je dit zo volhoudt, dan gaat de rest vanzelf! Het resultaat? Supergezonde groente, en je kan plukken wat en wanneer je maar nodig hebt. Daardoor heb je minder verlies vergeleken bij groenten die je in de winkel kan kopen. En er gaat natuurlijk niets boven de smaak van vers geoogste sla of andere groente.

Het belang van wisselteelt

Als je het telen eenmaal onder de knie hebt, blijf dan niet steeds op dezelfde plek telen, want kan dat op den duur voor problemen zorgen. De oogst wordt minder goed en de grond raakt uiteindelijk uitgeput. Zeker als je alsmaar koolgewassen op hetzelfde groentebed teelt, worden nieuw geoogste planten meteen ziek.

De voorgaande gewassen hebben belangrijke stoffen uit de grond gezogen, zoals stikstof. De aarde heeft dan weer tijd nodig om bij te komen en de stoffen weer opnieuw aan te maken. Daarom is het goed om gebruik te maken van vruchtwisseling oftewel wisselteelt, op die manier voorkom je dat de grond een gebrek van bepaalde stoffen zal krijgen.

Je moestuin oogsten

De ideale oogstmomenten in het jaar zijn van de maanden Juli t/m oktober, maar dat is puur afhankelijk groente- en fruitsoort. Bij de meeste groente- en fruitteeltbedrijven word er in de maand augustus geoogst, tenminste als het hele proces van bemesting, watervoorziening en zaaien goed is doorlopen. Dat is dan ook de maand waarin er veel meer groente en fruit voorhanden is en beschikbaar voor de verkoop.

Met behulp van een oogstkalender kan je bijhouden welk soort groente of fruit in welke maand zal moeten worden geoogst. Als je een eigen moestuin hebt en graag het hele jaar door wilt plukken en oogsten, dan kun je er voor kiezen om naast zomergroente ook wintergroente te zaaien. Voor alle landbouwgewassen is er alternatief teeltplan beschikbaar.

Moestuin benodigdheden

Tuinproducten die eventueel handig zijn om te hebben zijn; een onkruidbrander en potgrond (het liefst de speciale aardemix) voor in de moestuinbakken. Een antiworteldoek. Een buitenlamp voor als je ‘s nachts eens naar je moestuin wilt kijken en onderhouden. Tuinhandschoenen, omdat je veel met aarde en potten bezig zult zijn.

Verschillende soorten zaden van groenten en fruit om te kunnen beginnen met zaaien. Regenmeter om de hoeveelheid neerslag te registreren, mocht er te veel regen zijn gevallen kun je er voor kiezen om de moestuinbakken af te sluiten voor een tijdje. En omdat je zult zaaien en oogsten mag een kniekussen ook niet ontbreken. Schoppen, spaden of een bats mogen ook aanwezig zijn in het tuinhuisje om de grond te kunnen omspitten.


Zelfvoorzienend leven en piepklein wonen in een Tiny House

zondag 13 augustus 2017 | geen reacties | in: Overig

Pin It

Tiny House, misschien heb je er nog niet eerder van gehoord, maar het is een steeds meer populairdere vorm van bouwen en wonen in Nederland. Een rage die uit Amerika is komen overwaaien. De letterlijke vertaling van een tiny house is dan ook klein huisje.

Het is een basic manier van leven in een klein huisje waar je toch alles bij de hand hebt en zelfvoorzienend kan zijn. De financiële motivaties zijn duidelijk: voor een klein huis(je) hoef je immers weinig geld neer te leggen. Een bijzondere manier van geld besparen.

Allereerst, wat is een tiny house? Er bestaat niet één specifieke ‘tiny house’, want er zijn een groot aantal verschillende varianten van tiny houses. Het is eigenlijk meer een stijl van leven. Tiny house kan betekenen dat je je eigen huisje bouwt van hout of steen op een stuk grond, het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een caravan of camper ombouwt.

Doorgaans zijn de meeste tiny houses zo’n twintig a veertig vierkante meter groot (qua afmeting) en bestaan ze meestal uit een of twee ruimtes. Het kan ook zo zijn dat je ervoor kiest om in een yurt te leven, dat is een grote, vilten tent waarin je met meerdere mensen woont. Net zoals veel nomaden doen in Centraal-Azië. Het is dus een op zichzelf staande kleine woning, soms verplaatsbaar en vaak op een eigen stukje grond of op een ongebruikte stukje land bij een boer.

De voornaamste beweegreden om deze leefstijl aan te nemen is zoals eerder gezegd: financiële redenen. Maar ook het geluk, plezier, gemak en de liefde voor een minimalistische lifestyle.  Ook het nastreven van ideologische ideeën speelt een grote rol. Een klein huisje kost nu eenmaal minder geld. Je hoeft dan geen huur te betalen of geen dure hypotheek af te sluiten. Je neemt ook niet veel ruimte in beslag in deze toch al overbevolkte wereld.

Tiny House kopen

Wonen in een Tiny House en besparen

Een van de meest belangrijke factoren voor de overstapt naar een tiny house is geld besparing. Daarnaast geeft het velen ook een gevoel van ultieme vrijheid. Het is weer eens wat anders dan in een flat of rijtjeshuis wonen. Je hebt meestal ook je eigen stukje grond (nodig) en je kiest zelf bewust voor een plek en een tiny house. Dat idee geeft mensen een gevoel van vrijheid.

Ook heb je minder opslagplaats door een kleine ruimte, en dan heb je vanzelf minder spullen nodig. Dan besef je eigenlijk dat je alleen het hoofdzakelijke nodig hebt in het leven. Je wordt vanzelf zodanig een beetje teruggeworpen op de basis van het leven. Een andere reden om voor deze manier van leven te kiezen, is een ideologische reden.

Als je rekening houdt met het milieu, de steeds groter wordende bevolking en massaconsumptie. Je leeft op deze wijze dicht bij de natuur en je kan ook je eigen moestuin of biologische voedsel kweken. Dat is gezonder en bespaart je ook weer veel geld. Het is echter in ons land niet altijd makkelijk om ergens je tiny house op te zetten. Omdat de meeste gemeentes in Nederland strenge criteria hanteren en zelf helemaal nieuw zijn met dit fenomeen.

Een eigen stuk grond, vergunningen en meer van dit soort zaken, kan soms lastig zijn om te regelen. Er bestaan ook nog geen echte regelgevingen voor mensen die deze leefstijl er op na houden, omdat het vrij nieuw is en om een (nog) kleine groep mensen gaat. Informeer bij je eigen gemeente naar de mogelijkheden om te kunnen leven in een tiny house.

Tiny House – liefde, plezier, gemak & voordeel

Voor veel mensen is het echt een droom om zelfs financieel onbezonnen te wonen. Het is goedkoop, ook omdat het voor steeds meer starters het  moeilijker is om op de huizenmarkt te beginnen. Nu is dit niet direct het beste alternatief, zeker als je een gezin wilt beginnen is het te klein wonen. Idealiter is het voor eenpersoonshuishoudens die met hun huisdier op een klein oppervlak willen wonen en genieten.

Je leeft kleiner en dus met veel minder zooi, stofzuigen en schoonmaken zul je niet veel tijd aan besteden in een tiny house. Mede daardoor heb je meer vrije tijd om je sociale contacten of moestuin te onderhouden. Of lekker een biertje, wijntje of frisdrank te drinken met je vrienden of familie.

Dus waarom zou je kiezen voor een tiny house? Afgezien van de financiële overwegingen die meewegen, levert het je tijd op, geeft het je meer mentale rust, leef je dichter bij de natuur, leef je met meer intentie en is het voordeliger. Zeker omdat je ook nog eens gebruik kunt maken van zonnepanelen en je kleine huisje zelf dus kunt voorzien van energie.

De prijs van een tiny house worden beraamt op zo’n 20.000 euro tot 45.000 euro, dat lijkt misschien veel, maar als je het wegzet tegen de kosten van een huis ben je goedkoper uit. In dit geval heb je wel direct een eigen huisje, zonder dat daar nog iets aan verbouwd moet worden. Om met een eigen bouwpakket je tiny house te bouwen, ben je voordeliger uit en betaal je 14.000 euro tot 18.000 euro.

Tiny House inspiratie

Hoe ziet de binnenkant en interieur van een tiny house eruit? De binnenkant ziet er altijd knus uit, dit tiny house ziet er aan de binnenkant vrij kaal uit. Maar elk huisje is anders en sommigen zien er heel gezellig uit. Op YouTube staan ook veel voorbeelden van mensen die een rondleiding geven door hun huisje.

Tiny House interieur

Heb jij opmerkingen, ideeën, tips  of ervaringen betreffende de Tiny House levensstijl? Laat je verhaal dan achter, zodat iedere tiny house liefhebber dat kan lezen. Misschien zijn er mensen nog niet overtuigd genoeg en weten ze onvoldoende over de prijs, afmetingen, (huur)mogelijkheden, bouwpakket dan word er geadviseerd om de tiny house community op Facebook te volgen.Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace