Werken bij Sandd als postbezorger of sorteerder, wat zijn de werkzaamheden?

zaterdag 30 juni 2018 | geen reacties | in: Werken

Heb je wat tijd over, ben je graag in beweging en wil je graag een zakcentje bijverdienen? Wellicht is het dan een leuke optie om bij Sandd als postbezorger of postsorteerder aan de slag te gaan. Het is de ideale bijbaan voor iemand die graag buiten is, hun eigen werk kunnen indelen, hebben veel vrijheid, nieuwe mensen ontmoeten. En uitstekend te combineren met studie, hobby’s of andere baan.

Sandd is een postbezorgingsbedrijf dat alweer bijna twintig jaar bestaat en waar zo’n 18.000 bezorgers werken. Het hoofdkantoor is te vinden in Apeldoorn en het bedrijf richt zich voornamelijk op de bezorging van geadresseerd drukwerk. De klantenservice is altijd vriendelijk, mochten er problemen ontstaan bij het bezorgen.

Denk aan brieven, bankafschriften, magazines maar ook buspakjes en pakketten. Jaarlijks bezorgt Sandd ruim 750 miljoen poststukken per jaar en het bedrijf heeft een landelijke dekking. Het is daardoor een serieuze concurrent geworden van onder andere Post.nl.

Postbezorger werktijden en uurloon

De bezorgers van Sandd brengen de post rond op twee vaste dagen per week, namelijk op dinsdag en vrijdag. Er staan ook vaste tijden voor de bezorging: tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Daardoor is de functie als postbezorger goed te combineren met je studie of baan. Als je je aanmeldt als bezorger, wordt er gekeken of er een bezorgwijk bij jou in de buurt is, zodat je weinig reistijd hebt.

Je krijgt een uurloon van ongeveer negen euro, maar hoeveel je precies verdient hangt ook af van hoe snel je de wijk loopt en hoe complex de wijk is. Bovendien is het handig om te weten dat je in je eigen tijd de post moet sorteren die je krijgt. En daarnaast moet je in het bezit zijn van een (sterke) fiets om de post te bezorgen.

Op twee dagdelen op maandag en donderdag, zal er iemand moeten thuisblijven om de postkratten te ontvangen. Dat kan ‘s morgens of ‘s avonds zijn. Voor het sorteren van een gemiddelde postwijk zal u voor het sorteren van de post zo’n 2 tot 4 uur per keer nodig hebben. Dat kan oplopen tot 8 uur per week voor het sorteren.

Voor het bezorgen van de post in de wijk moet je rekening houden met 3 tot 4 uur postbezorging. Per keer. Dat is dan ongeveer 8 uur per week voor het postbezorgen.

Voordelen van deze baan zijn dat het een flexibele job is en je lekker in de buitenlucht werkt. Als je fysiek fit genoeg bent, kun je ook gaan werken als pakketbezorger of koerier. Daarvoor moet je wel je rijbewijs op zak hebben. Als je als bezorger aan de slag gaat, krijg je werkkleding (kleur blauw) van de organisatie die je moet dragen tijdens je werk om herkenbaar te zijn.

sandd bezorger worden

Wat kan Sandd van u verwachten?

Een aantal belangrijke voorwaarden van Sandd om aan te voldoen.

– Dat je streeft naar correcte en tijdige bezorging. Post komt ook onbeschadigd aan.
– Dat je ouder bent dan 16 jaar.
– Dat je bij foutjes of vertragingen het meld bij je contactpersoon. Ieder mens maakt wel eens foutjes, Sandd kan zich dan voorbereiden op evt. klachten.
– Dat je mogelijk via GPS gevolgd zult worden.
– Dat je in het bezit bent van een smartphone voor het gebruik van de app.
– Houd je aan het briefgeheim, open geen poststukken en praat er niet over. Post zal gevoelige, belangrijke of persoonlijke informatie bevatten.

Voor wie is werken bij Sandd geschikt?

– Mensen die extra lichaamsbeweging willen
– Studenten voor wat extra geld
– Jonge alleenstaande moeders
– Senioren die nog goed te been zijn
– Scholieren
– Vakantiewerkers
– Herintreders

Postsorteerder

Ga je liever niet de straat op? Dan kun je er ook voor kiezen om als postsorteerder aan de slag te gaan. Je houdt je dan bezig met het sorteren van de post in het depot die verspreid moet worden in de wijken. Alle poststukken plaats je handmatig in de juiste gedegen kratten.

Je moet wel een vroege vogel zijn om dit werk te kunnen doen, want de werktijden liggen doorgaans tussen 06.00 uur tot ongeveer 14.30 uur. Meestal gaat het om parttime functies, dus makkelijk te doen naast je bijbaan of college uren.

Het uurloon komt ongeveer neer op negen a tien euro. Toegegeven, je wordt er niet rijk van, maar het is wel een zelfstandige baan die je makkelijk kunt combineren met een andere baan, je werkt in een groep en je bent continue in beweging.

Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures van Sandd via de volgende link: https://werkenbijsandd.nl/vacatures. Het is wel belangrijk dat je het sorteren en bezorgen erg leuk werk vindt, want in verhouding ben je best wel wat tijd kwijt en niet alle uren worden uitbetaald.

Sandd betaaldag

Als je voor Sandd gaat werken zijn er vaste data voor uitbetaling van je loon. Er bestaan verschillende soorten loon. Zo heb je uurloon, klusloon, stukloon, dagloon, maandloon & jaarloon. Bij Sandd krijg je betaling naar uurloon of stukloon betaald (zowel per poststuk als per kilometer) en word je geld overgemaakt op de 10e van de volgende maand. Mits er geen vertraging is opgelopen. Als de 10e je aanleverdag is, krijg je je loonstrookje in je eigen postkrat.

Sandd mist af en toe financieringsstabiliteit en daardoor kan het ook vaak voorkomen dat er is misberekening is gemaakt. Dan klopt de uitbetaling dus niet. In dat geval zul je contact met je bezorgmanager moeten opnemen om je eigen maandrapportage even door te nemen. Om de juiste beloning alsnog te laten uitbetalen.

Fulltime werken bij Sandd

Het beroep van fulltime postbode kwam voort uit de tijd dat PostNL nog PTT was en veertig uur kon werken. Het is daarom vaak niet mogelijk om als fulltime postbezorger te werken bij Sandd. Bekijk de vacatures van Sandd voor alternatieve functies op bijvoorbeeld kantoor of overleg om meer uren te kunnen maken als postbezorger.

Goedkopere arbeidskrachten hebben plaats gemaakt voor het beroep van postbode. Jammergenoeg zijn ze te duur geworden door de jaren heen.

sandd postbezorger

Nadelen en voordelen

– GPS tracking kan als inbreuk op de privacy van medewerkers worden ervaren.
– Het loon is (mogelijk) net onder of op het minimumloon.
– Bij sneeuw, regenbuien en koud weer kan het werk onplezierig zijn. Of je houd van de buitenlucht.
– Sandd hanteert een spaarprogramma voor allerlei huishoudelijke artikelen.
– Lichaamsbeweging is gezond en je bepaalt je eigen werktijden.
– Twee bezorgmomenten dinsdag en vrijdag.
– Goede bijverdienste voor studenten en pensioengerechtigden.


Tips om vlooien te bestrijden in huis

woensdag 27 juni 2018 | geen reacties | in: Huishouden, Schoonmaken

Vlooien in huis is voor velen een nachtmerrie. Helaas is het wel een veel voorkomende plaag in veel huizen, vooral die waar huisdieren leven. Het blijft erg lastig om vlooien weg te krijgen, vooral als er larven gelegd zijn. Wij geven je hieronder handige tips om deze ongenodigde bezoekers te bestrijden in huis.

Een vlo is een parasiet, dat zich voedt met het bloed van een mens of een dier. Het zijn zeer kleine beestjes die amper met het blote oog te zien zijn. Mensenvlooien komen niet heel veel voor in ons land, kattenvlooien zijn eigenlijk de meest voorkomende.

Gevolgd door hondenvlooien, maar vergeet je hamster of konijn niet; die kunnen ook vlooien hebben. Vlooienlarven voeden zich met organisch materiaal dat in tapijten of beddengoed zit. En als je een warme zomer hebt of iets minder vaak stofzuigt, kan zo ineens een ware vlooienplaag ontstaan die lastig te bestrijden is.

vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden en huisdieren beschermen

Om erachter te komen of je huisdieren vlooien bij zich dragen, kun je met een ijzeren kam de vacht kammen en kijken of je kleine zwarte beestjes ziet. Als dat zo het geval is, weet je zeker dat er vlooien in huis zijn. Het is belangrijk dat plinten, beddengoed, meubels, vloeren en gordijnen regelmatig grondig te reinigen.

Professionele insectenverdelgers en chemische middelen zijn beschikbaar. Warme tempareturen leiden tot vlooienuitbraken in of rondom het huis. Volg de onderstaande tips om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Ook zijn er tips voor mensen die hun vlooien uit hun tuin willen verwijderen. En behandeling van vlooienbeten.

Vlooienband

Een van de eerste dingen om te doen, is je huisdieren een vlooienband om te doen. Ook als preventiemiddel. Druppeltjes in het nekvel van je dier of tabletjes werken ook goed om vlooien tegen te gaan. Deze zijn niet schadelijk voor je huisdier. Vraag je dierenarts naar de beste middelen. Een vlooienband kun je in een dierenwinkel of een soortgelijke winkel kopen, zoals Welkoop.

vlooien verhelpen door een vlooienband

Goed stofzuigen

Stofzuig je woning intensief, het liefst elke dag, om eitjes en larven te verwijderen. De eitjes en larven kunnen blijven leven in de stofzuigerzak, doe daarom een vlooienbandje in je stofzuiger om dit te voorkomen. Gooi na elke stofzuigerbeurt de stofzuigerzak weg, vlooien kunnen ontsnappen.

Stop niet na een paar dagen stofzuigen, maar blijf dit minstens acht a negen dagen dagelijks doen. Kijk wel uit met dweilen, want veel insecten, waaronder vlooien, houden namelijk van vocht en blijven daardoor makkelijk leven. Alle mogelijke plekken zuigen die nodig zijn; beddengoed, meubels, kamerhoeken etc.

Dweilen

Als je toch graag wilt dweilen, doe dan een scheutje azijn of afwasmiddel in het water. Vlooien hebben net als andere insecten een hekel aan de geur en het middel reinigt erg intensief. Eitjes en larven komen daardoor niet meer uit. Het is bovendien een milieuvriendelijke aanpak.

Wassen

Haal je kussens van de bank, matten van de grond, kleden waar je huisdieren vaak op liggen  en eventueel je kleding uit de kast en was deze regelmatig op zestig graden in de wasmachine. Voeg eventueel een scheut azijn toe, want hiermee dood je de eitjes en larven. Was vooral de kleden en matten waar huisdieren vaak op liggen eenmaal per week om een vlooienplaag tegen te gaan.

Kruiden

Ook kruiden zijn goed te gebruiken tegen vlooien. Insecten hebben het namelijk niet zo op sterke geuren en oliën. Meng bijvoorbeeld eucalyptus, lavendel, venkel rozemarijn met water en  besprenkel je huisdier en jezelf met wat druppels van dit  mengsel of gebruik een verstuiver voor op de bank (als je een stoffen bank hebt) of kleden in huis. Vlooien blijven hiermee op afstand.

Bestrijdingsmiddelen vlooien

Als je de plaag echt niet de baas wordt, moet je eigenlijk wel overgaan op echte chemische bestrijdingsmiddelen. Let op: deze middelen zijn dodelijk voor vissen en schadelijk voor opgroeiende kinderen. Bekende middelen zijn bijvoorbeeld Stronghold, Exil Flea Free en Beaphar.

Mochten alle bovenstaande tips toch geen positieve resultaat hebben opgebracht, dan is het waarschijnlijk toch verstandig om een professioneel bedrijf in te zetten voor de vlooienbestrijding.

Vlooien in de tuin verdelgen, verjagen of verwijderen

Niet alleen in je huis, appartement of flat zijn plekken die te kampen kunnen krijgen met een vlooienplaag. De tuin is ook zwaar onderhevig aan infestaties en dat is juist de plek om lekker te rusten. Je wilt niet gebeten worden door vlooien op je benen, dat gaat ontzettend jeuken. Dat worden kleine rode gemene bultjes. Vlooien kunnen heel gemeen steken en veroorzaken jeuk of pijn.

Wonen in het bos en vlooienbeten

Als je in een bos woont of aan een bosrand, kun je ook veel last hebben van dit ongedierte. Katten en honden lopen er rond, ongetwijfeld ook wilde dieren zoals steenmarters, egels & eekhoorntjes. Tuinvlooien zijn hardnekkig en het best te bestrijden met insecticidessprays.

Schaduw beperken; meer zon

Vlooien zoeken altijd de schaduw in uw tuin op, omdat ze niet van zon en warmte houden. Door bomen, hagen en bosjes kort houden door ze te snoeien, beperk je schaduwrijke plekken in je tuin. Vlooien verstoppen zich ook onder dode bladeren en ander afval in de tuin; verwijder dit zoveel mogelijk.

Hebben de buren dieren?

Huisdieren van uw buren kunnen ook vlooieneitjes laten vallen en uw dieren kunnen die eitjes weer oppikken als ze in de buurt van de omheining komen. Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk in de buurt van de schutting of hekwerk komen om het risico te verminderen. Overleg desnoods bij een vlooienuitbraak in de tuin de met buren om gezamelijk de vlooien te bestrijden. Een soort plan van aanpak.

Cederhout gebruiken in de tuin

Vlooien houden niet van cederhout, het is een goed alternatief tegen het gebruik van chemicaliën in de tuin. Chemicaliën voor je tuin zijn immers slecht en kunnen de begroeing van je tuin aantasten. Alleen als je een echte vlooienplaag hebt, zou je insectenverdelgers moeten gebruiken.

Zwavel inzetten of een combinatie van zout en water

U kunt overwegen om zwavel te gebruiken bij bestrijding van vlooien. Zwavel richt geen schade aan bij de planten of het gras, zelfs niet in de buurt van kinderen of (huis)dieren. Het is dus veilig om om te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld zwavel met een beetje water in een gieter doen en hiermee uw gazon behandelen.

Een andere natuurlijk oplossing om te gebruiken voor het verwijderen of verjagen van vlooien is een combinatie van zout en water. Nadat u de gieter heeft gevuld met water, doet u er een ruime hoeveelheid zout bij en strooit dit vervolgens overvloedig over uw gazon. En de plekken waar dat nodig is.

Insectenverdelgers van commerciële aard

Insecticidessprays of een andere hardnekkige vlooienverdelger is grof geschut voor het bestrijden van vlooien in de tuin. Kruidvat (drogisterijen), dierenspeciaalzaken of evt. supermarkten hebben een ruime keuze aan insectenverdelgers van commerciële aard. Als je geld wilt besparen koop je antivlooien producten het best bij een dierenzaak, die bieden vaak een fikse korting.

vlooien

Symptomen vlooienbeet en kenmerken van een vlo

De symptomen van een vlooienbeet zijn meestal een kleine roze/rode plek, die ontstaat nadat je na 5 tot 30 minuten gebeten bent. Meestal bijten vlooien op de huid rond de (onder)benen, enkels of rond de voeten. Soms blijft een vlooienbeet onopgemerkt, omdat ze geen reactie produceren bij een persoon. Zo wel, dan ontstaat er voornamelijk jeuk en heel af en toe pijn.

Diagnose en preventie

Vlooien zijn met het blote oog zichtbaar en springen tot wel 30x hun lichaamsgewicht. Dat is ook de reden dat ze zo gemakkelijk een mens of dier weten te bereiken voor hun bloed. Vlooien kunnen zelfs zonder gastheer tot wel 100 dagen overleven in huis. Een vlooienuitbraak blijft moeilijk te bestrijden, maar met de juiste hulpmiddelen gaat het lukken.

Huisdieren het hele jaar door anti-vlooienmedicatie geven in plaats van de lente/zomer, voorkomt ook een uitbraak. Doordat volwassen vlooien worden gedood.

Goede kleding dragen zoals shirts met lange mouwen, lange broeken en sokken voorkomt eveneens beten, immers vlooien kunnen niet door kleding heen bijten. Grondig blijven reinigen zoals aangegeven in bovenstaande tips.

Behandeling

Zonder behandeling verdwijnen vlooienbeten vanzelf weer. Mocht behandeling toch nodig zijn dan gebruik je antihistaminica (anti-allergie medicijnen), tea tree olie, calamine lotion, azijn of cortisone. Het verhelpt de jeuk en mogelijk huidinfecties. Je wilt de risicofactoren voor je gezondheid verminderen.

vlooienmiddelen aanbieding


DokterOnline kortingscode en ervaringen » geld besparen op medicijnen

dinsdag 26 juni 2018 | 1 reactie | in: Besparen, Gezondheid

Terwijl in Nederland alom word gemopperd om peperdure medicijnen, denken ze daar bij de internetapotheek Dokteronline anders over. DokterOnline is niet echt een apotheker, maar fungeert als tussenpersoon tussen patiënt, arts en apotheek.

Medicijnen nodig? Het kan voorkomen dat je geen zin of tijd hebt om naar de apotheek of drogist te gaan. Of in een extremer geval, dat je huisarts een bepaald (specifiek) medicijn niet wil voorschrijven. Of gewoonweg niet graag naar de dokter gaat.

Maar waarvan jezelf weet dat je er wel eens heel veel baat bij kunt hebben (om het te proberen), mede doordat je er zelf uitgebreid onderzoek naar hebt gedaan. Ook in dat geval kun je via DokterOnline een medicijn bestellen, mits het online consult word goedgekeurd.

De online informatiewebsite Dokteronline.com kan dan oplossing bieden. Iedereen heeft tegenwoordig wel internetverbinding en via deze website kun je doorgaans binnen een paar klikken het gewenste geneesmiddel bestellen.

Even voor de goede orde, Dokteronline.com is geen online apotheek, maar een informatieve website die een onlineservice biedt aan consumenten om op een veilige en discrete manier producten te krijgen van gecontroleerde Europese apotheken.

Dokteronline.com heeft afspraken gemaakt met verschillende onafhankelijke apotheken die ermee akkoord zijn gegaan klanten van Dokteronline.com te accepteren. En zelfs, indien nodig, regelt Dokteronline een consult met een Europese arts. De website is daarom dus feitelijk meer dan alleen een online apotheker, het is zogezegde ‘all inclusive gezondheidsservice’.

Geld besparen met Dokteronline.com

Als je medicijnen nodig hebt en niet naar buiten kan of deze liever online wilt bestellen, kun je aan Dokteronline.com de opdracht geven om op jouw naam de geneesmiddelen te bestellen. Wellicht vraag je je af hoe en hoeveel je mogelijk moet betalen.

Normaliter betaal je één bedrag aan Dokteronline.com voor de geleverde service, eventuele producten van een apotheek en mogelijke consult met een dokter.

Je kunt daardoor dus geld besparen op medicijnen uit de online apotheek van Dokteronline. Veel mensen willen liever anoniem een onbekende arts raadplegen bij bepaalde persoonlijke klachten of problemen.

Dokteronline.com biedt deze privacy. Bij een consult van een arts, ontvangt de dokter een gangbare vergoeding dat circa gelijk staat aan de vergoeding voor e-consult door Nederlandse verzekeraars aan Nederlandse artsen.

Je betaalt alleen niet rechtstreeks aan de arts, maar via Dokteronline.com. De online servicedienst claimt geen bemiddelingskosten in rekening te brengen, om de kosten voor de klant zo laag mogelijk te houden.

Hoe werkt DokterOnline?

Wat je moet weten voordat je medicijnen online besteld, is dat een doktersverklaring niet nodig is. En alle medicijnen die in het assortiment beschikbaar zijn kun je bestellen. Indien nodig en na goedkeuring van de behandeling zal de medicatie worden opgezonden. Een kleine greep van de populaire medicijnen uit het assortiment van DokterOnline zijn:

Als je zeker weet welk medicijn je nodig hebt en wilt proberen, bijvoorbeeld tegen depressie, stress, zenuwen of concentratieproblemen dan kun je bij Dokter Online je bestelling plaatsen.

Geld besparen op medicijnen:

✓ Hooikoorts? Prevalin biedt anti-allergiemedicijnen.
✓ Nutrilon peutermelk
✓ Huidaandoening? Echinaforce creme
✓ Dementie? Dokter Online bied verscheidende anti-dementiemedicijnen. Zoals Memantine, een NMDA-recepterantagonist verbetert de overdracht van zenuwsignalen en geheugen.
✓ Rusteloze benen? Mirapexin (Pramipexol) of Neupro. Dopamine-agonisten die de dopaminereceptoren in de hersenen stimuleren.
Zyban (om te stoppen met roken)
✓ Ziekte van Parkinson? Ropinirol kan uitkomst bieden. Een andere dopamine-agonist.
✓ Bètablokkers
✓ Langdurige stress/depressie? Koop de Burnout Combitest van Medivere. Deze test detecteert het niveau van de hormonen serotonine, noradrenaline, dopamine, DHEA, cortisol en adrenaline.
✓ Misselijkheid? Producten te koop in de winkel.
Gegeneraliseerde angststoornis of epilepsie? Lyrica bestellen

Drogisterijproducten

Bij Dokteronline kun je ook goed terecht voor artikelen die je normaliter zo bij de drogisterij kunt krijgen en geen recept nodig hebt. Je treft er typische drogisterijproducten als crèmes voor bijvoorbeeld acne, tegen rimpels en andere huidverzorgingsproducten.

Maar ook middeltjes tegen hoofdpijn, oorpijn, menstruatiepijn en rugpijn en testen tegen Soa’s als Chlamydia, herpes en hiv. Je kunt in een oogopslag zien of het gewenste product beschikbaar is en meteen bestellen zonder recept.  

Power to the patiënt!

Een van de belangrijke redenen waarom Dokteronline.com in het leven is geroepen, is dat de ondernemers van het bedrijf geloven dat cliënten heden ten dage heel goed hun eigen keuzes kunnen en mogen maken. En anno 2017 is vrijwel iedereen goed geïnformeerd en bekend met internet waar alle informatie over medicijnen en keuzemogelijkheden makkelijk toegankelijk is.

Dokteronline is van mening dat je hierdoor minder afhankelijk bent van instanties en artsen die nog moeten acclimatiseren aan de moderne en digitale  samenleving. Het biedt gebruikers een veilig platform om zelf over je lijf te kunnen beslissen.

medicijnen kopen

Alleen echte merk-medicijnen

Door samenwerking met gevalideerde artsen en apotheken vind je op Dokteronline.com alleen medicijnen, behandelingen en producten van officiële fabrikanten. Geen illegaal namaakpillen met schadelijke werking waar je ziek van kan worden. Betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel.

Stoppen met roken? Zet nu de eerste stap via DokterOnline!

Als u slecht slaapt vanwege het roken (nicotine) en de bijbehorende stimulerende effecten, dan kunt u nicotinepleisters kopen. Om van uw verslaving af te komen. Slaappillen zijn ook een optie, maar niet ideaal i.c.m. nicotine. Nicotine is een stimulerend middel (zoals caffeïne), maar dat wil nog niet zeggen dat het alleen maar slechte eigenschappen heeft.

Over nicotine is veel onderzoek over te lezen, zoals upregulatie van de dopamine receptoren. Maar volgens mij is het al in al beter om in zijn geheel te stoppen met sigaretten; lees meer over de voordelen van nicotine op: voordelen van nicotine.

Via deze online doktersdienst heeft u de mogelijkheid om te stoppen met de roken. Een van de meest effectieve methodes om te stoppen zijn; nicotinepleisters, Zyban, Nicotinell kauwgom, Nicorette.

Dokteronline apotheker prijzen medicijnen

Ervaringen van Dokter online

Er word serieus naar je ziektebeeld gekeken en aansluitend daarop worden medicijnen voorgeschreven. Zelf had ik Memantine besteld en in korte tijd al in huis en kon snel met de genezing beginnen. Met mij gaat het nu al stukken beter en zit ook nog eens lekkerder in mijn vel. Werd keurig en netjes op tijd afgeleverd.

Acties bij Dokteronline

Ga je gewoon liever niet met je klachten naar de huisarts? Bij Dokter Online kun je je medicijnen eenvoudig bestellen. Klachten die vooral gericht zijn op lifestyle, schaamte, seksualiteit, uiterlijke verzorging, pijn en andere aandoeningen. In een neutrale verpakking worden uw medicijnen thuis afgeleverd.

Medicijnen en producten kunnen goedkoper worden gekocht en geboekt met een Dokter Online actie.  En als u direct heeft betaald met iDeal, Billing, Klarna of een overboeking kunt u het product de volgende dag al in huis verwachten. In verschillende vormen kun je dan €15 besparen op producten (zoals zelftesten of een elektrische tandenborstel).


Oren dicht of verstopt? Zo krijg je ze weer open | Oorzaak en oplossingen!

maandag 25 juni 2018 | 1 reactie | in: Gezondheid

Help, mijn oren zitten dicht of verstopt en doen pijn!? Mogelijk ontstaan door een onschuldig propje of een verkoudheid. Gebruik niet je vingers of een wattenstaafje in je oor, dat kunnen de klachten namelijk verergeren. Door overmatig peuteren of duwen met een wattenstaafje kan het oor geheel verstopt raken. Of je trommelvlies beschadigen. Een dicht oor kun je simpel verhelpen met verschillende oplossingen.

Oren dicht of verstopt? Pijnlijke oren?

Het beste bij oorpijn (en/of koorts) is natuurlijk contact op te nemen met de huisarts. Wat verlichting kan geven bij lichte oorpijn is een pijnstiller zoals paracetamol/ibuprofen (gebruiksaanwijzing lezen).

Als je last hebt van een verstopte oor, kan dat behoorlijk lastig zijn. Het voelt doorgaans niet zo prettig aan en je kunt vaak ook anderen om je heen minder goed horen. Verkoudheid is oorzaak nummer één van dichte of verstopte oren. Wat kun je er aan doen? Wij hebben wel wat handige tips voor deze kwaal en helpen je een eindje op weg. Lees snel verder.

Allereerst is het verstandig om te achterhalen wat nu precies de oorzaak is van een of meerdere verstopte oren. Iedereen heeft in meer of mindere mate oorsmeer in de oren; het beschermt tegen bacteriën, fijnstof, schimmels, vocht en de huid tegen uitdroging. Het komt vanzelf beetje bij beetje naar buiten, maar het kan gebeuren dat het vast blijft zitten in de oor en het zich ophoopt.

Zoals hierboven al vermeld, kan het goed zijn dat dit het resultaat is van een verkoudheid, maar het kan ook zo zijn dat er een propje oorsmeer vast zit in je oor. Bij verkoudheid voel je vaak een druk op je oren en hoofd, daaraan kun je het dikwijls herkennen.

oorspray kopen

Verkoudheid

Er bestaan uiteenlopende middeltjes op de markt om verstopte oren tegen te gaan bij verkoudheid, of tenminste de klachten te verminderen. Als verkoudheid inderdaad de boosdoener is, kun je een ontzwellende neusspray gebruiken. Zo’n spray doet het neusslijmvlies slinken, doordat het de bloedvaten vernauwt in het neusslijmvlies. Dit middel werkt niet alleen goed voor je neus, maar ook uitstekend voor je oren.

Oren dicht en verstopt klachten

Als je last hebt van verstopte oren dan kan het zijn dat oud oorsmeer is blijven zitten. Het word dan een oorpropje ter grootte van een erwt(je) en moet wel verwijderd worden. Op den duur kan het namelijk leiden tot klachten. Drukkend gevoel, slechter horen, oorsuizen, irritaties, ploppen, duiziligheid.

Oplossingen om propje oorsmeer weg te krijgen

Er kan ook sprake zijn van een oorsmeerpropje dat vast zit in je oor. Soms kun je dat zelf per ongeluk doen, bijvoorbeeld als je met een wattenstaafje oorsmeer naar achteren terug duwt. Je kan naar de dokter gaan, maar je kan het eerst ook zelf proberen te verwijderen. Hoe? De truc is het oorsmeer zachter of weker te maken of los te weken. Met douchen kan het propje dan naar buiten komen.

Dat doe je bijvoorbeeld door je oor te stomen boven heet water. Of door een paar druppels slaolie of olijfolie in je oor te druppelen en je hoofd opzij te houden, zodat de prop wat zachter wordt. Hetzelfde geldt voor water gemengd met wat soda; laat het ongeveer twee tot drie minuten in je oor zitten. Als het goed is, wordt het propje dan vanzelf zachter en zal het langzamerhand verdwijnen.

Als dat niet gaat zal de assistente van de huisarts het propje kunnen wegspuiten. In het uiterste geval kan de huisarts een doorverwijzing maken naar de KNO-arts, die het propje weggeschraapt met een doktorisch instrument. Of hij gebruikt een elektrische oorsmeerreiniger. Dat is geheel pijnloos en minder barbaars dan het uitspuiten van oren.

Een schoon en hygiënisch oor

✓ Oordruppels of oorspray halen bij de drogist.
✓ Stomen boven heet water, zodat het propje eventueel kan losweken.
✓ Druppels olijfolie gebruiken en de prop zachter laten worden.
✓ Kortstondig een mengsel van water en soda in je oor laten zitten, een paar minuten.
✓ Een water & zout mengsel is ook mogelijk; een theelepel in een glas lauw water.

oren verstopt

Uitspuiten

Als je echt niet weet van de oorzaak van een dicht oor is, kun je altijd naar de dokter gaan. Hij of zij kan er dan naar kijken. Mocht het zo zijn dat het om een oorsmeerprop gaat dat vast zit in je oor, dan kan de huisarts altijd nog je oor uitspuiten. Dat gebeurt meestal via een spuit met lauw water.

Deze behandeling kan pijnlijk zijn, omdat het propje dusdanig goed vast zit dat het niet lost komt. In dat geval zal de dokter adviseren om te druppelen met een olie om het los te weken en op een later tijdstip terug te keren naar de praktijk.

Als je een afspraak bij de huisarts hebt gemaakt, gebeurt het uitspuiten van het oor meestal door de assistente. In het uiterste geval kan de huisarts een doorverwijzing maken naar de KNO-arts, die het propje weggeschraapt met een doktorisch instrument. Dat is geheel pijnloos en minder barbaars dan oren uitspuiten.

Oorspray or oordruppels kopen

Het laatste wat je wil is dat een oorsmeerprop zich gaat ontwikkelen tot een ontsteking. Hetzij een naar gehoorgangontsteking of een ooronsteking. Deze onstekingen zijn zeer pijnlijk en kunnen meestal alleen verholpen worden met een hardnekkige antibioticakuur.

Indien je gehoorapparaten of oordopjes draagt zul je ze goed schoon moeten houden. Als je bijvoorbeeld met oordopjes slaapt, moet je ook voorzichtig zijn. De gehele gehoorgang word ‘s nachts afgesloten en kan ook leiden tot irritaties in het oor.

Als ik zelf problemen voel of ervaar in het oor, hetzij jeuk of overmatig oorsmeer. Dan gebruik ik altijd een oorspray (of oordruppels) ter preventie van bijvoorbeeld een onsteking. Een oorspray ondersteunt en reinigt de hygiëne van de gehoorgang met onstekingsremmende eigenschappen, waardoor ontsteking voorkomen kunnen worden.

Zelf gebruik ik atlijd A.Vogel, Oroclean of Otalgan oorsprays, maar er zijn nog meer merken. De oorspray bevat natuurlijke ingrediënten en is voor iedereen beschikbaar en werkt zeer goed! En is te koop bij bijna iedere apotheker of drogist. Met deze producten kun je de oren goed schoonmaken.

oorspray oorsmeer

Oren verstopt tijdens of na het reizen

Een aantal tips om te gebruiken na de vliegreis en je hebt verstopte oren. Je neus dichtknijpen en mond dichthouden en dan zo hard mogelijk probeert uit te ademen. Soms gaan je ‘oren’ dan ook weer open. Gapen, boeren & slikken kan helpen. Of zachtjes aan je oorlel trekken. Kauwgom eten. En in het meest extreme geval; onderste boven hangen.


Goedkoop NS dagkaart treinkaartje bestellen of kopen

dinsdag 19 juni 2018 | geen reacties | in: Aanbiedingen, Besparen

Wil je een dagje op stap met de trein? Dan kun je natuurlijk een dagkaart kopen bij het loket op een van de vele NS-stations. Je kunt dan onbeperkt reizen met de trein door heel het land. Maar wil je geen dief van je portemonnee zijn en goedkoper een enkeltje of retourtje naar je favoriete bestemming scoren, lees dan snel verder.

NS dagkaart treinkaartje

De NS dagkaart is een populair en voordelig treinkaartje. Normaliter betaal je zo’n €50,60 voor een NS Dagkaart. Je kan dan door heel Nederland kunt reizen en van al het treinverkeer gebruik maken tot 04.00 uur de volgende dag. Enorm handig dus als je een dagje uit naar bijvoorbeeld de Efteling, de Beekse Bergen, Groningen of Limburg wilt maken.

Onbeperkt en onbezorgd reizen. En doorgaans goedkoper dan als je incheckt en uitcheckt van en naar je bestemming. Maar het kan nog goedkoper! NS dagkaartjes zijn vaak in de aanbieding tegen nog lagere prijzen. Daar kun je dus een hoop geld op besparen en het scheelt je zomaar tientallen euro’s. Aan deze kaarten kan nog wel eens activiteit gekoppeld worden, of je vind een coupon voor een goedkoop Burger King menu.

De gemiddelde prijs van ondergenoemde aanbieders is rond de €16,-, maar het verschilt per winkel. Met een gewoon los treinkaartje kan je al duurder uit zijn, dan dat je reist met een NS dagkaart. Het is een super gebruiksvriendelijke actie en je mag van al het treinverkeer gebruik mag maken! En naar elke stad reizen in Nederland.

Speur het internet af

Als je wat tijd over hebt, loont het om het internet af te struinen voor een voordelig tarief om te reizen met de trein. Er zijn namelijk veel websites die aanbiedingen hebben voor een NS dagkaart tegen gunstige tarieven. We helpen je natuurlijk een handje op weg. Surf eens naar de website goedkooptreinkaartje.com.

Deze website geeft je een mooi overzicht van websites waar je op dit  moment goedkoop een NS dagkaart kunt kopen. Het is een verzameling van bijvoorbeeld tijdelijke NS-acties, acties van de website Vakantieveilingen, Actie van de Dag en Groupon. Treinkaartjes die in de aanbieding zijn dus.

Doordat alle aanbiedingen op een pagina te zien zijn, hoef je niet persoonlijk elke website van de aanbieders te bezoeken. Dat scheelt enorm veel tijd. En de gemiddelde prijs waarvoor een NS dagkaart bij de aanbieders wordt aangeboden ligt zo rond de zestien euro! Ja, je leest het goed.

Het gaat dus om een verschil van tientallen euro’s. Het geld dat je hiermee bespaart kun je natuurlijk wel beter gebruiken; trakteer jezelf op een leuke extraatje zoals een ijsje in de Efteling! Bestel bijv. de NS dagkaart bij Kruidvat en lees de voorwaarden.

De NS dagkaarten van Kruidvat zijn het meest populair en voordeligst. In het weekend én doordeweeks reizen! Kruidvat hanteert een stapelkorting, dus hoe meer treinkaartjes je koopt. Des te voordeliger het is om te reizen.

trein dagkaart folder aanbiedingen

Handige tips m.b.t. de Kruidvat dagkaart

– In de daluren tijdens uw reisperiode kunt u de goedkope treinkaartjes van Kruidvat gebruiken.

– Kopen bij een Kruidvat vestiging bij u in de buurt of online bestellen. Op=op! En daarmee dus altijd snel uitverkocht.

– De dagkaart is geldig op 1 dag en je kunt van al het treinverkeer gebruik maken tot 04.00 uur de volgende dag.

– Wees snel bij het kopen van een NS dagkaart bij Kruidvat of andere winkels, want de actie is altijd razend populair!

– Zodra je de dagkaart hebt gekocht kun je direct gaan reizen tijdens de actieperiode en dus in-, en uitchecken.

Spoorwinkel

De Spoorwinkel heeft ook leuke aanbiedingen. Als je al weet waar je naartoe wilt, dan mag je deze website zeker niet overslaan. Tientallen uitjes tref je namelijk op de aanbiedingenpagina. Denk bijvoorbeeld aan een dagretour naar Haarlem, inclusief een rondvaart door de grachten of een retour naar badplaats Scheveningen waar je heerlijk op het strand kunt wandelen en daarna meteen door kunt gaan naar de musical de Lion King.

spoordeelwinkel

Het kaartje zit erbij inbegrepen. Als je toch nog twijfelt waar je op je vrije dag heen wilt gaan, kun je altijd nog kiezen voor een Dagje uit naar keuze plus een leuke traktatie zoals een gratis tijdschrift in de kiosk of een voucher voor koffie, thee of een chocoladefondue. Je betaalt gemiddeld dan twintig euro voor een Dagje uit naar keuze.

Goedkope treinkaartjes met korting in de winkels

De winkels van Kruidvat, Jumbo, Blokker, Etos, HEMA, Albert Heijn en Primera doen ook dikwijls mee met NS acties. Hier kun je ook goedkoop een NS Dagkaart kopen. Houd de folders in de gaten om tegen voordelige tarieven zo een treinkaartje aan te schaffen. Dit kan je een behoorlijk duit in je zak schelen. Kruidvat biedt enkele keren per jaar een NS Dagkaart aan vanaf dertien/viertien euro!

Reizen in de trein voordelen en nadelen

Met de trein reizen heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is dat reizen met de trein comfort bied en makkelijk is voor forenzen die dagelijks van en naar hun werk moeten. Om even dit voordeel te benadrukken kun je als treinreiziger nog even de krant lezen, een oogje dicht doen, tas inruimen, wat werk verrichten of documenten lezen.

Op de autosnelweg zul je je echt op de weg moeten concentreren inplaats van op de spullen die je bij je hebt. Met de treinreizen is ook uitermate veilig.

Een van de grote nadelen van reizen in de trein is de drukte, met name rond de spitsuren. Soms zullen er veel mensen die moeten blijven staan op het balkon (het tussenstuk tussen het ene coupe en andere coupe). En dat is absoluut niet leuk, zeker als je een uur lang moet reizen voor je werk of studie.

Treinvertragingen zijn ook aan de orde van de dag, zeker ‘s winters als er veel sneeuw op en tussen de rails ligt. Zo kun je dus zomaar te laat op je eindbestemming arriveren. Ergernissen alom dus bij zulke nadelen.

Losse treinkaartjes kopen

Als je incidenteel met de trein reist, moet je een los treinkaartje kopen. Op grotere treinstations koop je die bij een loket en anders bij een automaat. Maar afgelopen jaren heeft de NS de prijs van een los treinkaartje met 1 euro verhoogd, een toelage.

Via wat zoekwerk naar een goedkoper treinkaartje via internet, bespaart iedereen dat veel tijd. Want ook op internet zijn goedkope losse treinkaartjes verkrijgbaar. Kijk op Treinreiziger.nl voor alle actiekaartjes met een interessante aanbiedingsprijs.Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace