Tips om uit de financiële ellende te komen

maandag 12 maart 2012 | 1 reactie | in: Financieel, Handig

Financieel in de problemen, waar zal het eindigen voor de schuldigen?

Een toenemend aantal mensen heeft het financieel moeilijk. De verwachting is dat deze trend zich ook de komende jaren nog wel voort zal zetten. De gevolgen van de wereldwijde crisis zijn voor iedereen goed merkbaar en de financiële vooruitzichten die je vanuit de media voorgespiegeld worden, zijn allesbehalve positief. Gelukkig hebben we het in de verzorgings-, welvaartsstaat Nederland beter dan in de Verenigde Staten van Obama. Naar verwachting zullen vooral de eenoudergezinnen, alleenstaanden, mensen met een bijstandsuitkering en zelfstandig ondernemers het de komende jaren financieel flink voor hun kiezen krijgen. Deze mensen hebben er een flinke uitdaging aan om te zorgen dat ze de crisis het hoofd kunnen bieden. Vermoed wordt, dat in 2012 bijna 600.000 Nederlandse huishoudens onder de lage inkomensgrens zal komen. Onder deze grens wordt het financieel onmogelijk om te voorzien in de basisbehoeftes zoals voeding, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg. Maar, er zijn gelukkig genoeg maatregelen die je kunt treffen om ervoor te zorgen dat jouw huishouden niet bij die 600.000 gaat horen.

Als je eenmaal financieel aan de grond zit, is het ontzettend lastig om er weer bovenop te klimmen. Je loopt tegen allerlei problemen aan waar je eerst misschien niet bij stil stond. Om naar een sollicitatie gesprek te gaan, wil je fatsoenlijk voor de dag komen en heb je vervoer nodig. Om zelfstandig geld te verdienen is vaak een investering nodig. Rekeningen die je niet direct kunt betalen, worden steeds maar duurder en de schulden stapelen zich op. Maar, hoe uitzichtloos je financiële  situatie ook kan lijken: Er zijn bijna altijd wel mogelijkheden om verbeteringen aan te brengen.

Heel veel problemen met geld

Struin fora’s af voor metgezellen om financieel leed te verminderen

We geven je hier een aantal tips voor als je financieel in de put zit en vooral voor hoe je daar weer uit kan klauteren. Sommige financiële tips hebben betrekking op het besparen van geld, andere weer op het verdienen van extra geld. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je uit de schulden kunt komen.

Financiële tip 1: Maak een financieel overzicht
Het kan zeer verhelderend werken om een overzicht te maken van schulden, inkomsten, uitgaven en andere pijnpunten om te zien waar de grootste problemen liggen.

Financiële tip 2: Kijk kritisch naar je uitgaven
Uitgaven is vaak één van de meest problematische punten, omdat daar de oorsprong van het probleem ligt. Een financieel betere toekomst gaat gebaat en hand in hand met dit punt.

Financiële tip 3: Wat kun je doen voor extra inkomsten?
Aan de slag als lifeplanner? Bekijk het salaris van verschillende beroepsgroepen na, om er achter te komen hoe andere volwassenen of de buurman hier mee omgaan.

Financiële tip 4: Ben een beetje lief voor jezelf.
In harmonie leven met jezelf en je eventuele partner is van wezenlijk belang voor een gezonde solvabele gezamenlijke rekening, wees lief en maak geen ruzie over geldzaken.


1 reactie op “Tips om uit de financiële ellende te komen”


  1. Geld Verdienen Met Thuiswerk & BesparenAdministratief medewerker gezocht om geld te verdienen met thuiswerk zei op 20 juli 2017 om 22:27:

    […] duizendpoten in dienst. En de vereisten liggen niet al te hoog. Bovendien ligt het gemiddelde salaris boven het minimumloon. google_ad_client = "ca-pub-7902777678502523"; google_ad_slot = […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace