Tips om in Amsterdam te wonen en te werken

donderdag 12 december 2013 | 1 reactie | in: Overig, Studenten

Amsterdam ‘bij de tijd’

Amsterdam is de bruisende hoofdstad van ons land en telt ongeveer 800.000 inwoners. De stad is onderverdeeld in acht stadsdelen die ieder hun eigen sfeer uitstralen. Stadsdeel Centrum alleen al telt meer dan 80.000 mensen. Je kunt gebruik maken van een uitstekend openbaar vervoer. Amsterdam is een van de belangrijkste zakensteden van Europa en kent o.a. een belangrijk financieel centrum.

De stad Amsterdam is een smeltkroes van culturen en een stad waar Engels soms wel de voertaal lijkt. Amsterdam staat bekend om zijn rijke historie, het Koninklijk paleis op de Dam, zijn tientallen parken, prachtige pleinen, historische grachten en grachtenpanden, zijn karakteristieke huizen en gebouwen en duizenden winkels. Verder kent Amsterdam een dertigtal markten, waaronder het Waterlooplein en de Albert Cuypmarkt. Toeristen kunnen hun hart ophalen bij een van de honderden horecagelegenheden. De hotels van de stad tellen samen meer dan 50.000 bedden.

Cultuur snuiven voor jong en oud. Amsterdam is een echte cultuurstad met tientallen theaters, concertzalen, musea, galeries, tentoonstellingen en congressen. Daarnaast is Amsterdam de stad met twee belangrijke universiteiten en alle soorten scholen voor voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

Betaalbaar wonen in Amsterdam

Kortom, Amsterdam gaat met zijn tijd mee en biedt voor elk wat wils. Wie in Amsterdam woont heeft alle voorzieningen bij de hand. Verdiep je in de woonmogelijkheden van de stad en neem een makelaar in de arm om je te oriënteren op de woningmarkt. Je moet wel over een flinke dosis geduld beschikken om een betaalbare koopwoning te vinden, of het moet een 2-kamerappartement zijn die zijn beste tijd heeft gehad en voor een woekerprijs wordt verkocht. Je hebt de meeste kans van slagen wanneer je de kopersmarkt betreedt. Maar, schrik ook dan niet van de huizenprijzen.

Amsterdam ‘terug in de tijd’

Amsterdam werd in de dertiende eeuw, zo’n 800 jaar geleden, gesticht bij de monding van de Amstel. De woonplaats groeide in de loop van de jaren uit van een onbetekenend vissersdorpje tot een handelsstad van formaat. Schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie bevoeren de wereldzeeën en keerden beladen met goederen terug naar de Amsterdamse haven.

De rijke kooplui vestigden zich aan de fraaie grachten en bouwden er hun grachtenhuizen met sierlijke gevels. Honderden bruggetjes overspannen nog steeds de talrijke grachten. Wandelend over de Herengracht, de Prinsengracht en de Keizersgracht en slenterend door die duizenden straten en steegjes van Amsterdam lijk je zomaar onderdeel te worden van de geschiedenis van de stad in de Gouden Eeuw en nog vroeger.

Wonen werken in Amsterdam

Amsterdam en ‘vrije tijd’

Of het nu zomer is of winter, toeristen van over de hele wereld blijven onze hoofdstad Amsterdam bezoeken. Velen komen aan op onze nationale luchthaven Schiphol of meren aan in de Amsterdamse haven. Japanners en Chinezen verblijven één of twee dagen in onze hoofdstad om de belangrijkste bezienswaardigheden, monumenten en stadsobjecten te vereeuwigen en een rondvaart door de Amsterdamse grachten te maken.

De historische grachtengordel, die tevens op de Werelderfgoedlijst prijkt, is nog steeds een toeristische topattractie. Andere toeristen trekken er meer dagen voor uit om onze musea, waaronder het Rijksmuseum, het van Gogh en het Anne Frankhuis, te bezoeken. En je moet in de Jordaan geweest zijn om de sfeer van het echte Amsterdam te proeven. Amsterdam is een stad met uitdaging, zowel voor de toeristen als zijn inwoners.


1 reactie op “Tips om in Amsterdam te wonen en te werken”


  1. Goedkope huurwoning Amsterdam zoeken - Direct huren tot €700! (TIP) zei op 14 september 2020 om 14:25:

    […] wilt een goedkope woning huren in Amsterdam eventueel met uitkering? Je hebt inzicht in je financiële plaatje, maar je weet niet waar je moet […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace