Zelfvoorzienend leven en piepklein wonen in een Tiny House

zondag 13 augustus 2017 | geen reacties | in: Overig

Pin It

Tiny House, misschien heb je er nog niet eerder van gehoord, maar het is een steeds meer populairdere vorm van bouwen en wonen in Nederland. Een rage die uit Amerika is komen overwaaien. De letterlijke vertaling van een tiny house is dan ook klein huisje.

Het is een basic manier van leven in een klein huisje waar je toch alles bij de hand hebt en zelfvoorzienend kan zijn. De financiële motivaties zijn duidelijk: voor een klein huis(je) hoef je immers weinig geld neer te leggen. Een bijzondere manier van geld besparen.

Allereerst, wat is een tiny house? Er bestaat niet één specifieke ‘tiny house’, want er zijn een groot aantal verschillende varianten van tiny houses. Het is eigenlijk meer een stijl van leven. Tiny house kan betekenen dat je je eigen huisje bouwt van hout of steen op een stuk grond, het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een caravan of camper ombouwt.

Doorgaans zijn de meeste tiny houses zo’n twintig a veertig vierkante meter groot (qua afmeting) en bestaan ze meestal uit een of twee ruimtes. Het kan ook zo zijn dat je ervoor kiest om in een yurt te leven, dat is een grote, vilten tent waarin je met meerdere mensen woont. Net zoals veel nomaden doen in Centraal-Azië. Het is dus een op zichzelf staande kleine woning, soms verplaatsbaar en vaak op een eigen stukje grond of op een ongebruikte stukje land bij een boer.

De voornaamste beweegreden om deze leefstijl aan te nemen is zoals eerder gezegd: financiële redenen. Maar ook het geluk, plezier, gemak en de liefde voor een minimalistische lifestyle.  Ook het nastreven van ideologische ideeën speelt een grote rol. Een klein huisje kost nu eenmaal minder geld. Je hoeft dan geen huur te betalen of geen dure hypotheek af te sluiten. Je neemt ook niet veel ruimte in beslag in deze toch al overbevolkte wereld.

Tiny House kopen

Wonen in een Tiny House en besparen

Een van de meest belangrijke factoren voor de overstapt naar een tiny house is geld besparing. Daarnaast geeft het velen ook een gevoel van ultieme vrijheid. Het is weer eens wat anders dan in een flat of rijtjeshuis wonen. Je hebt meestal ook je eigen stukje grond (nodig) en je kiest zelf bewust voor een plek en een tiny house. Dat idee geeft mensen een gevoel van vrijheid.

Ook heb je minder opslagplaats door een kleine ruimte, en dan heb je vanzelf minder spullen nodig. Dan besef je eigenlijk dat je alleen het hoofdzakelijke nodig hebt in het leven. Je wordt vanzelf zodanig een beetje teruggeworpen op de basis van het leven. Een andere reden om voor deze manier van leven te kiezen, is een ideologische reden.

Als je rekening houdt met het milieu, de steeds groter wordende bevolking en massaconsumptie. Je leeft op deze wijze dicht bij de natuur en je kan ook je eigen moestuin of biologische voedsel kweken. Dat is gezonder en bespaart je ook weer veel geld. Het is echter in ons land niet altijd makkelijk om ergens je tiny house op te zetten. Omdat de meeste gemeentes in Nederland strenge criteria hanteren en zelf helemaal nieuw zijn met dit fenomeen.

Een eigen stuk grond, vergunningen en meer van dit soort zaken, kan soms lastig zijn om te regelen. Er bestaan ook nog geen echte regelgevingen voor mensen die deze leefstijl er op na houden, omdat het vrij nieuw is en om een (nog) kleine groep mensen gaat. Informeer bij je eigen gemeente naar de mogelijkheden om te kunnen leven in een tiny house.

Tiny House – liefde, plezier, gemak & voordeel

Voor veel mensen is het echt een droom om zelfs financieel onbezonnen te wonen. Het is goedkoop, ook omdat het voor steeds meer starters het  moeilijker is om op de huizenmarkt te beginnen. Nu is dit niet direct het beste alternatief, zeker als je een gezin wilt beginnen is het te klein wonen. Idealiter is het voor eenpersoonshuishoudens die met hun huisdier op een klein oppervlak willen wonen en genieten.

Je leeft kleiner en dus met veel minder zooi, stofzuigen en schoonmaken zul je niet veel tijd aan besteden in een tiny house. Mede daardoor heb je meer vrije tijd om je sociale contacten of moestuin te onderhouden. Of lekker een biertje, wijntje of frisdrank te drinken met je vrienden of familie.

Dus waarom zou je kiezen voor een tiny house? Afgezien van de financiële overwegingen die meewegen, levert het je tijd op, geeft het je meer mentale rust, leef je dichter bij de natuur, leef je met meer intentie en is het voordeliger. Zeker omdat je ook nog eens gebruik kunt maken van zonnepanelen en je kleine huisje zelf dus kunt voorzien van energie.

De prijs van een tiny house worden beraamt op zo’n 20.000 euro tot 45.000 euro, dat lijkt misschien veel, maar als je het wegzet tegen de kosten van een huis ben je goedkoper uit. In dit geval heb je wel direct een eigen huisje, zonder dat daar nog iets aan verbouwd moet worden. Om met een eigen bouwpakket je tiny house te bouwen, ben je voordeliger uit en betaal je 14.000 euro tot 18.000 euro.

Tiny House inspiratie

Hoe ziet de binnenkant en interieur van een tiny house eruit? De binnenkant ziet er altijd knus uit, dit tiny house ziet er aan de binnenkant vrij kaal uit. Maar elk huisje is anders en sommigen zien er heel gezellig uit. Op YouTube staan ook veel voorbeelden van mensen die een rondleiding geven door hun huisje.

Tiny House interieur

Heb jij opmerkingen, ideeën, tips  of ervaringen betreffende de Tiny House levensstijl? Laat je verhaal dan achter, zodat iedere tiny house liefhebber dat kan lezen. Misschien zijn er mensen nog niet overtuigd genoeg en weten ze onvoldoende over de prijs, afmetingen, (huur)mogelijkheden, bouwpakket dan word er geadviseerd om de tiny house community op Facebook te volgen.


Water sproeien op de planten in de zomer in de tuin; kwestie van precisie maatwerk

zondag 6 augustus 2017 | geen reacties | in: Besparen, Hobby

Pin It

De zomer is de tijd om als tuinliefhebber je planten en struiken te verzorgen. Het seizoen om volop te genieten van de tuin. Ook het jaargetijde dat je goed moet weten hoe en wanneer je het beste de tuin kunt sproeien om zo lang mogelijk van de fleurige bloemen en planten te kunnen genieten. Waarom sproei je nu eigenlijk en hoe en wanneer doe je dat het best? We leggen het je hieronder uit.

Planten hebben het in de zomer niet altijd makkelijk te verduren. Ze staan continue bloot aan het weer (en vuile stoffen) en staan op sommige dagen dus urenlang in de hete zon. Het zou zonde zijn om de prachtige planten, heesters en bomen dan te laten verwelken. Planten zelf bestaan voor zowat 95 procent uit water zelf en op warme dagen, verliezen ze veel water. Dat moet natuurlijk weer aangevuld worden. Een verkwikkende sproeibeurt is af en toe daarom geen overbodige luxe.

snoeien, sproeien en bloeien

Hoe je meer tijd over houdt om te genieten van je tuin door slim tuinonderhoud.

Wanneer kun je het beste sproeien?

’s Avonds en ’s morgens zijn de beste momenten van de dag om je planten te besproeien. Simpelweg omdat de temperaturen dan niet zo hoog zijn en het water dan niet zo snel verdampt. Sommige mensen geloven dat je elke dag water moet geven, maar dat is niet altijd zo. De voorkeur gaat (in de zomer) uit naar minimaal tweewekelijks sproeien, met een tijdsduur van minimaal 15 minuten.

Indien het een hele warme dag is, droogt de grond vooral uit door de combinatie van zon en wind. Als je weet dat er zo’n warme en droge dag aankomt, is het verstandig om de dag ervoor of de dag erna, goed te sproeien. Als de zon fel schijnt, sproei die dag dan niet. Dat geldt doorgaans voor zowat alle bloemen en planten en met name voor planten die grote bladeren hebben.

Een waterdruppel werkt dan net als een vergrootglas, waardoor de zon op het blad inbrandt. Als het niet echt extreem warm is, kun je één keer per week goed sproeien en bij een echte hittegolf, wellicht wel twee keer in de week sproeien.

Hoe sproeien?

Planten hebben het meeste baat bij een langzame, maar lange bevloeiing. Het water kan dan diep de grond indringen en dat komt ten goede van de wortels. Veel mensen hebben een tuinslang met een verstuiver, dat werkt goed. Nog doeltreffender is een tuinslang met gaatjes die je op de grond tussen de planten legt. Zo bewater je de planten en bloemen van onderaf, waardoor er geen water op de bladeren blijven liggen.

ergernissen in de tuin

Zo voorkom je de zeven grootste ergernissen in je eigen tuin! Inclusief tips en adviezen van ervaringsdeskundigen.

Besparen met sproeien

Water kost natuurlijk geld. Je kunt hierop besparen door een grote regenton in je buitenruimte zetten. Zo vang je de regen op die je weer kunt gebruiken om je planten te besproeien. Geef ook alleen water aan planten die dit echt nodig hebben. Planten die in bakken of potten gehouden worden, hebben doorgaans wel veel water nodig omdat er niet veel grond is.

Net zoals bomen en heesters die in de winter zijn geplant, mogen ze allemaal vrij veel water hebben. De wortels van deze struiken en bomen zijn in de zomer dan nog niet sterk genoeg en zijn continue op zoek naar vocht. Als je een moestuintje hebt, zijn tomaten echte vochtvreters. Vooral in de zomer lusten tomaten veel water. Daarentegen hebben vetplanten weer weinig water nodig.

Besparen op waterkosten met sproeisystemen

Als professioneel tuinier of hovenier, die zijn geld verdient met dit vak kan men overwegen om een sproeisysteem (bijv. een druppelsysteem met slang) aan te schaffen. Elke plant, bloempot of heg ontvangt dan precies voldoende water door het druppelsysteem. Dit bespaart gigantisch op waterkosten. Hiervoor zou je naar gespecialiseerde tuinwinkel kunnen gaan; zoals Tuinland, Welkoop of Intratuin.

Bij sommige mensen die op een boerderij wonen met veel landgrond of een groot gazon, moeten dus een veel groter oppervlak besproeien. Regelmatig sproeien houd het gazon permanent groen, zelfs in de zomer. Dus het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, anders verkleurt het gazon bruin, dor en uitgedroogd. Niet iedere regenbui is voldoende in de zomer. En voor deze mensen is de alom bekende sprinkler een fantastische oplossing om te besparen.

Een ”cirkelsproeier”, ”zwenksproeier” of een ”impulssproeier” met geavanceerde spuitmonden en voor groter bereik kun je ook inzetten voor watertoevoer op je gras en groene tuin. Deze sproeiers laten zich nauwkeurig afstellen in de sproeibreedte en sproeiafstand. Dit bespaart ook enorm in de waterkosten. In de zomer zul je gewoon zuinig moeten zijn met water.

Groen heeft regelmatig water nodig

Planten, fruit, groenten, bomen en struiken hebben net als mensen en dieren water nodig om te kunnen overleven. Anders zijn de planten gedoemd op te sterven. En het voorkomt ook ergernissen als je naar buiten kijkt naar je eigen tuin. Tegenwoordig is het efficiënter en zinvoller om de planten direct bij de wortel water te geven. Bepaalde sproeiers kunnen hier grotendeels zorg voor dragen.

Als je een balkon hebt met plantenbakken en ander groen, dient men ook vrijwel wekelijks de planten te voorzien van water. Voor deze mensen die bijvoorbeeld op een flat wonen, kan men gewoon eenvoudige gieter gebruiken voor deze klus. Je zet tenslotte geen sproeier op je balkon, daarvoor is de oppervlakte gewoon te klein. En je ruiten zullen helemaal nat worden.

leren om te snoeien

Bestel vrijblijvend het ebook om jezelf alle gemakken rondom de tuin aan te leren van tuinprofessionals.

Bestel het Snoeien & Bloeien pakket

Iedereen die een tuin bezit, wil gewoon een heerlijke plek om te kunnen zitten met vrienden en familie. Thee of koffie drinken in de tuin of lekker in de tuin spelen met de hond of katten. Mooie tuinvogels bekijken. In het snoeien & bloeien pakket zul je alles leren om je tuin te onderhouden en gezond te houden. Het is zeker een aanrader, zowel voor beginner, hobbyist of professioneel. En je ontvangt zelfs een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Mening, ervaringen & bonussen over goed sproeien

Het is een zeer hoog gewaardeerde tuingids door liefhebbers, die jou van alle kennis gaat voorzien om je tuin om de beste te onderhouden. De prijs is zeer laag (27 euro) en je zult een aantal bonussen ontvangen zoals; een kalender, 25 ideeën voor in de tuin en zelfs levenslang tuinsupport. Iedere buurman of buurvrouw zal stikjaloers gaan worden op je tuin ;)

Ga direct naar de geheime kortingspagina!


Geld verdienen als administratief medewerker

donderdag 20 juli 2017 | geen reacties | in: Thuiswerk

Pin It

Kan jij goed overweg met de computer en ben jij een nauwkeurige werker? Wellicht is het dan een goede optie om als administratief medewerker aan de slag te gaan. Deze functie verdient namelijk best wel goed, het is fysiek niet zwaar en je kan bij allerlei instellingen en bedrijven aan de slag. Keuze genoeg dus, en heel veel opleiding heb je er niet eens voor nodig.

Geld verdienen zonder (al teveel) diploma’s kan op diverse manieren. Natuurlijk is niet elke job hetzelfde. Iedere baan levert meer of minder op dan de andere. Dit heeft vooral te maken met de gevraagde inzet, kennis en eventuele bijkomende risico’s.

Geld verdienen als administratief medewerker is relatief makkelijk, omdat het een veelgevraagde baan is. Bijna alle bedrijven hebben wel een of meerdere administratieve duizendpoten in dienst. En de vereisten liggen niet al te hoog. Bovendien ligt het gemiddelde salaris boven het minimumloon.

Wat houden de werkzaamheden van een administratief medewerker precies in?

De werkzaamheden van een administratief medewerker zijn heel divers. Het ligt er maar net aan bij welk bedrijf je terecht komt, wat de exacte werkzaamheden en functie vereisten zijn. Het kan om vrij simpele klusjes gaan zoals archiverings- en scanwerkzaamheden en postsortering, maar ook om wat meer ingewikkelde zaken.

Zo kan je je bijvoorbeeld ook bezig gaan houden met het opmaken van de jaarrekeningen, het doen van aangiftes, het opschonen van een digitale database en het onderhouden van relaties met cliënten. Denk niet dat deze functie alleen puur administratief papierwerk is, vaak bestaan de werkzaamheden ook uit het telefonisch vragen beantwoorden van klanten. Voor deze dienstbetrekking is het dus niet handig als je last hebt van ‘telefoon-angst’.

Soms staat er in een vacature ook wel ‘financieel administratief medewerker’, deze functie is meer gericht op de financiële werkzaamheden van het bedrijf, zoals bijvoorbeeld het assisteren van de boekhouder(s).

Denk aan werkzaamheden als het inboeken van het bank- en kasboek, het voorbereiden van betalingen, het controleren en verwerken van alle uitgaande en binnenkomende facturen en het bewaken van debiteuren. Om als financieel administratief medewerker te kunnen werken, wordt er vaak een diploma van een financieel administratieve MBO opleiding gevraagd en een goed cijfermatig inzicht.

Administratief medewerker

Geld verdienen als administratief medewerker

Wat voor talenten moet je bezitten om als administratief medewerker aan de slag te kunnen gaan?

Bij welk bedrijf in welke branche je ook terecht komt, nauwkeurigheid is wel een vereiste die je sowieso elke sector wel voor deze baan nodig hebt. Vaak komt het neer op precisiewerk en daarom is nauwgezetheid erg belangrijk voor deze post. Daarnaast moet je wel op de computer kunnen werken, want dat is vaak ‘het hoofdgereedschap’ van de administratief medewerker.

En dan met name met MS-Office werkprogramma’s zoals Word en Excel. Als je met rekeningen werkt, is een cijfermatig inzicht ook vrij belangrijk, want het bijhouden van rekeningen of andere statistieken is dan vaak een belangrijk onderdeel van je dagelijks werk. Leergierig zijn is een ander groot pluspunt.

Deze eigenschap is eigenlijk handig bij vele banen en kan je werk makkelijker en interessanter maken. Indien je je graag verder wilt verdiepen in je werkzaamheden, maak je het werk ook meer interessant en kun je wellicht doorgroeien naar een andere positie.

Diploma of niet?

Veel bedrijven vragen een diploma of in ieder geval denkniveau op MBO-niveau. Indien je niet in het bezit van een dergelijk diploma bent, dan nog maak je ongetwijfeld nog steeds kans op een baan als administratief medewerker. Met een MS-Office cursus en genoeg inzet en volharding kun je al heel ver komen.

Veel uitzendbureaus zoals Randstad & Tempo-Team hebben ook veel vacatures uitstaan voor mensen die op zoek zijn naar administratief werk. Dus mocht je op zoek zijn naar werkzaamheden als zijnde een administratief medewerker, bekijk dan de mogelijkheden om te beginnen met data-entry werk bij een (wat grotere) organisatie. Een diploma is veelal niet vereist.

Wat verdient een administratief medewerker ongeveer per maand?

Je bent natuurlijk wel benieuwd wat je gaat verdienen als administratieve duizendpoot. Wat een administratief medewerker precies verdient, hangt van veel factoren af. Het is vaak moeilijk om bij een beroep aan te geven hoeveel het oplevert, maar om je een indicatie te geven: het bruto startsalaris (zonder ervaring) voor administratief medewerker ligt ongeveer op € 1.300 bruto per maand en het gemiddelde salaris is circa € 1.850 bruto per maand.

Als je zo’n tien jaar ervaring hebt in deze functie, mag je op wat meer rekenen, reken dan ongeveer op zo’n € 2.400 bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op basis van een fulltime werkweek. Dit is maar een indicatie, want sommige bedrijven betalen juist meer dan de aangegeven bedragen en het hangt er ook vanaf wat de werkzaamheden precies zijn.

Wil je echt meer verdienen, dan is het advies om goede opleidingen (te blijven) volgen of een bepaalde specialisatie onder de knie te krijgen binnen het bedrijf. Wellicht ligt er dan meer salaris voor je in het verschiet. De sector waarin je het werk verricht is ook van belang voor de hoogte van het salaris. Parttime zul je minder verdienen. En administratief medewerker zijn bij een bank levert meer op dan bij een school of een ziekenhuis.

Screening

Het hangt er vanaf waar jij als administratief medewerker straks gaat werken. Vaak kan je terecht bij een bank, want in deze sector komt een hoop administratie om de hoek kijken. Aangezien deze functie bij een bank is, is de kans groot dat je gescreend wordt om te checken of je schulden hebt.

Voor deze screening is het van belang dat je niet BKR geregistreerd staat. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om potentiële medewerkers vooraf te screenen op goed gedrag of BKR-registratie tijdens de sollicitatie procedure.

Bedrijven waar je kunt beginnen

Een baan of klus als administratief medewerker is uitermate geschikt voor diegene met de vlugge vingers en vervolgens snel aan zijn leidinggevende kan rapporteren. Bij administratief thuiswerk moet je je tanden er echt in bijten, omdat er van het bedrijf wordt verwacht dat je goede resultaten aanlevert. Op Facebook word ook veel thuiswerk aangeboden. Om de juiste vacatures te zoeken kun je gebruik maken van de website indeed. Deze website behoort tot een van de beste vacature websites van Nederland.


Fotograferen als hobby en professie; hoe kan ik beginnen?

zondag 30 april 2017 | geen reacties | in: Overig

Pin It

Dat schitterend landschap op een indrukwekkende manier weten vast te leggen. Of nou net zo’n mooie portretfoto van iemand weten te maken met de juiste belichting en sfeer…. oftewel: goede fotografie. Iedereen maakt op vakantie wel de bekende vakantiekiekjes, maar voor velen is fotografie ook een geliefde bezigheid in de vrije tijd en voor sommigen is fotografie zelfs hun beroep.

Waar moet je allemaal op letten als hobby fotograaf als je gaat beginnen? En hoe word je nou professioneel fotograaf? De antwoorden hierop zijn in dit artikel te vinden. Lees snel verder!

Als je graag aan de slag wilt gaan met fotografie is natuurlijk allereerst een goede camera belangrijk. Daar hangt vaak wel een duur prijskaartje aan vast, maar aan de andere kant: de prijzen voor een semiprofessionele digitale spiegelreflexcamera zijn in de afgelopen jaren behoorlijk gedaald door nieuwe technologieën en door de concurrentie op de markt.

Voor vierhonderd a duizend euro heb je al een spiegelreflexcamera waar je heel goed mee kunt werken. Canon en Nikon zijn de meest gangbare merken. Goede lenzen zijn misschien nog wel belangrijker dan het toestel zelf, die bepalen namelijk het beeld.

Een 50 mm lens is voor veel fotografen een favoriete lens, omdat deze een groot diafragma heeft, scherp is en niet veel weegt. Daarnaast heeft deze lens een mooie scherptediepte waarmee je goed kunt oefenen. Dit is een beetje een basislens. Om te zeggen welke andere lenzen geschikt voor jou zijn, is moeilijk te zeggen, omdat het voornamelijk afhangt van de soort fotografie waar je je mee gaat bezig houden.

Kies je genre

Als je veel fotografeert zal je op den duur merken welke onderwerpen je nu eigenlijk het vaakst en het liefst vastlegt. Zijn dat portretfoto’s, landschapsfoto’s of vind je het juist leuk om bijvoorbeeld actiefoto’s op straat te maken? Je kunt natuurlijk alles fotograferen, maar als je beter wilt worden, is het een goed idee om je te richten op een specifieke soort fotografie. Op die manier kun je dit genre bewust oefenen en perfectioneren, alhoewel veel soorten elkaar ook wel overlappen. Hieronder werpen we een blik op de verschillende soorten fotografie.

Portretfotografie

Portretfotografie is de meest voorkomende vorm van fotografie. Denk maar eens aan de foto’s die vroeger op school werden genomen buiten de klassenfoto om. Iedereen is als kind zijnde wel een keer individueel als in een groep vastgelegd op school door een professionele fotograaf. En behalve dat, de tijdschriften staan vol met portretfoto’s, vaak van bekende artiesten of sporters. En dat is goed verklaarbaar, want de mens is nu eenmaal een boeiende inspiratiebron.

Journalistieke fotografie

Dit genre wordt ook wel reportage fotografie genoemd; je legt eigenlijk met je camera vast wat een schrijvende journalist doet met zijn woorden op papier. Reportagefoto’s moeten dus zodanig voor zich spreken dat de kijker meteen snapt waar het over gaat en het liefst ook meteen de sfeer van de gebeurtenis kan proeven. Of een hele goede ondersteuning zijn bij een geschreven reportage artikel.

Deze foto’s zijn vaak echte actiefoto’s, zoals bijvoorbeeld een protest op straat, bombardementen in een stad of de gevolgen ervan, of een uitbundig straatfeest. Om beter te worden in dit genre, is het goed om zoveel mogelijk op straat te zijn en bepaalde situaties vast te leggen op een duidelijke manier. Het geheim van goede reportage fotografie is vooral goed om je heen kijken en heel veel oefenen.

Natuurfotografie

Planten, bloemen en dieren zijn ook geliefde onderwerpen om te fotograferen. Als je ze in hun natuurlijke omgeving vastlegt, dan is er sprake van natuurfotografie. Dat geldt ook voor onderwaterfotografie. Vaak heb je voor deze vorm van fotografie goede lenzen nodig, zoals telescooplenzen of juist macrolenzen en een portie geduld.

Modefotografie

Dit genre valt niet onder portretfotografie, omdat het voornamelijk om de kleding of make-up gaat. De juiste belichting en omgeving zijn hier vaak essentiële punten.

Product- of reclamefotografie

Door de opkomst van webshops, heeft dit genre in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Door de online verkoop, kunnen mensen het product dat ze willen aanschaffen niet meer vooraf zien of voelen, dus dan zijn duidelijke en mooie online foto’s noodzakelijk voor een goede verkoop. Een goede studio en belichting zijn uiterst belangrijk voor dit genre.

Overige genres zijn onder andere reisfotografie en bedrijfsfotografie. Niet alle soorten fotografie lenen zich goed voor de hobbyist, zoals modefotografie, bedrijfsfotografie en productfotografie. Vaak gebeurt dit in opdracht voor bedrijven en moet je al een professional zijn.

Een professional worden

Als je echt een pro wilt worden, is het verstandig om alle ins en outs te leren via een opleiding. De Fotovakschool en Fotoacademie zijn twee bekende Hbo-opleidingen die zowel in voltijd als deeltijd worden aangeboden. Tijdens de opleiding kies je een specialisme, zodat je na afronding aan de slag kunt gaan als bijvoorbeeld persfotograaf of modefotograaf.

Fotografie


AOW-regeling 2017: bedragen en leeftijd

zondag 22 januari 2017 | geen reacties | in: Vragen

Pin It

De mensen die vorig jaar van een AOW genieten, gingen er in 2016 amper op vooruit. Gelukkig is dat dit jaar anders. De AOW valt dit jaar namelijk iets hoger uit.

Een van de redenen waarom de AOW ietsjes is verhoogt, komt onder andere doordat deze met de inflatie meestijgt. Wat het daadwerkelijk bedrag is per AOW’er is niet zo even in een zin te zeggen, dat hangt namelijk af van verschillende dingen.

Onder andere van de heffingskortingen, of iemand alleenstaand is of niet en of degene recht heeft op de AOW-partnertoeslagen hoeveel jaren u AOW-pensioen heeft opgebouwd. Wie in 2017 zijn of haar eerst AOW wil krijgen, moet wachten totdat hij 65 jaar en negen maanden is. Om een indruk te geven van de bedragen, hieronder de tabellen van de AOW in bruto bedragen als u honderd procent AOW heeft opgebouwd.

De bedragen bij AOW

– Als u samenwoont of getrouwd bent en beiden de AOW-leeftijd hebben, ontvangt u € 794, 59 bruto per maand. Hoeveel u netto overhoudt, hangt af van of er heffingskorting wordt toegepast of niet.

– Hetzelfde bedrag ontvangt u indien uw partner nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt.

– U krijgt een volledige toeslag indien uw partner nog geen AOW-leeftijd heeft bereikt.

– Als u alleenstaand bent, krijgt u bruto € 1153,35. Indien er heffingskorting wordt toegepast houdt u € 1091,07 over, anders € 876,24

AOW leeftijd

Plusjes en minnen voor ouderen

Ouderen hebben vandaag de dag hard een extraatje nodig om rond te kunnen komen. Een verhoging van de AOW wordt dus door velen goed verwelkomt. Dat geldt niet voor iedere AOW’er: degenen die een hoger aanvullend pensioen hebben, leveren wat in. Dat komt omdat zij niet van de ouderenkorting kunnen genieten. Ook mensen die met vervroegd pensioen gaan dit jaar, gaan er helaas ook niet op vooruit.

Hun vroegpensioen neemt niet toe, omdat voor hen niet dezelfde regelingen gelden als voor gepensioneerden, denk bijvoorbeeld aan de verhoogde ouderenkorting.
Mochten de vervroegd gepensioneerden eenmaal weer de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, dan is de kans groot dat hun koopkracht weer zal toenemen.

Wel kan worden gezegd, dat in het algemeen de koopkracht van ouderen stijgt dit jaar, maar dat is niet alleen aan de AOW te danken. In 2017 zijn namelijk ook de toeslagen iets gestegen, we hebben het dan over de huurtoeslag en zorgtoeslag. Daarmee ontvangen ouderen gemiddeld zo’n dertig euro per maand meer in vergelijking met vorig jaar.Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace