Stoppen met sociaal wenselijk leven, maar wel gelukkig worden?

maandag 17 oktober 2011 | geen reacties | in: Gezondheid, Overig

Stoppen met sociaal wenselijk leven, maar wel gelukkig worden?

We leven in een samenleving. Dus niet alleen. We moeten ons houden aan regels van de wetgeving en van onze omgeving. Zonder leefregels zou alles een grote chaos zijn. Maar in hoeverre is een sociaal wenselijk leven, ook de enige juiste manier? Waarom is het belangrijk, dat we ons gedragen naar wat anderen juist vinden. Hebben wij zelf geen inbreng?

Uiteraard kan ik niet jou zijn en jij niet mij. We leven misschien wel in dezelfde samenleving, maar met een eigen omgeving. De wet mag niet overtreden worden, daar zijn we het met zijn allen mee over eens. Ook al is misdaad en criminaliteit bijna niet weg te denken in dezer dagen. Opvoeding vanuit thuis, school en kerk, zou de juiste normen en waarden moeten overdragen aan allen. Een sociaal wenselijk leven, is een geprogrammeerd leven, waar niet iedereen zichzelf in thuis voelt.

Zo zijn er uitzonderingen, mensen, die willen stoppen met een sociaal wenselijk leven. In de meeste gevallen zonderen ze zich af van de maatschappij, dat hen niet accepteert. De een gaat hier eenvoudig mee om en voor de ander brengt het gevolgen als angst, eenzaamheid, agressie met zich mee. Ze komen terecht in een eigen comfortzone, waar alles gaat zoals zij willen en waar het meest veilig aanvoelt. De sleur overwint en geeft het gevoel van geluk. Maar hoe gelukkig ben je als er nooit eens verandering komt in je leven?

Een goede omgeving is niet altijd genoeg om gelukkig te zijn. Soms moet je durven stappen te ondernemen. Anders zijn dan anderen is menselijk. Accepteer je verschillen en je wordt geaccepteerd. Jezelf isoleren van de buitenwereld is zeker geen oplossing en houdt het gelukkig worden tegen.

Stoppen met sociaal wenselijk leven, maar wel gelukkig worden ligt aan jezelf. Niemand hoeft hetzelfde te zijn als een ander. Vooral niet omdat het gewoon is. Je bent het meest gelukkig als je bent wie je ook daadwerkelijk bent. Geen maskers op, omdat het sociaal wenselijk is. Heb je problemen, praat hierover. Geen vrienden of naasten? Er is altijd wel een specialist, waar je jouw verhaal kwijt kan.

Hoe word je gelukkig?

1. Accepteer je zelf, zodat anderen jou ook accepteren
2. Heb respect voor de maatschappelijke normen, maar leef je eigen leven
3. Laat je niet veranderen, omdat anderen dat zo graag willen
4. Isoleer je zelf niet, en zoek een uitdaging in je leven
5. Kom je er zelf niet uit, zoek hulp

Sociaal wenselijk leven is de leefstijl van het gemiddelde van de samenleving. Huisje, boompje en beestje. Opstaan, ontbijt, naar school of naar het werk, na borrelen met collega’s, aan tafel voor het avond eten, een beetje tv kijken en naar bed. Ons maatschappij en haar mensen zijn erg trots op Nederland en leeft elke week naar het weekend toe. Geen extreme veranderingen of uitdagingen. Houd jij van anders? Ben je geen huisje, boompje en beestje type, dan val je net buiten het gemiddelde. Maar dit betekent niet, dat jij een ongelukkig persoon bent. Het is maar net hoe jij je voelt en niet wat anderen over jou denken.

Gelukkig levenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace