Soorten kritische spaarrekeningen of populair fysiek goud & zilver sparen

zondag 29 januari 2012 | geen reacties | in: Alle acties, Financieel, Sparen

Kritische spaarrekeningen openen of populair fysiek goud & zilver sparen

In uw zoektocht naar een voor u geschikte spaarrekening zult u gaandeweg verschillende zaken ontdekken. U zult bijvoorbeeld al snel achterhalen dat er verschillende spaarrekeningen bestaan waarbij niet alleen de rente, maar ook de periode waarin het geld wordt vastgezet kan verschillen. Veelal hangen deze twee factoren wel samen waardoor het voor de toekomstige spaarder relatief eenvoudig is om uit te maken welke spaarrekening voor hem of haar het meest geschikt is. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat u keuzes zult moeten maken. Of u kiest bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om uw geld ten allen tijde beschikbaar te houden, of u kiest voor een zo optimaal mogelijke rente op spaarrekening. We vertellen u in dit artikel graag meer over de verschillende mogelijke spaarrekeningen.

Gewone spaarrekening
Allereerst is er natuurlijk de gewone spaarrekening. Deze spaarrekening is eigenlijk de spaarrekening zoals we deze allemaal kennen. Het is bij de gewone spaarrekening bijvoorbeeld mogelijk om geld te sparen tegen een iets hogere rente dan bij een zichtrekening, maar verwacht hier geen buitensporige bedragen voor te ontvangen. Het grote voordeel van een gewone spaarrekening is natuurlijk wel dat u altijd over de mogelijkheid beschikt om het door u gestorte kapitaal terug te vragen. Verder gelden voor een gewone spaarrekening eigenlijk de normale voorwaarden. Het is met andere woorden niet mogelijk om geld rechtstreeks van uw spaarrekening over te schrijven naar de rekening van derden en u dient bijgevolg over één vaste rekening te beschikking waarop het geld overgemaakt kan worden. Let wel, deze rekening moet zo goed als altijd bij dezelfde bank staan en moet een zichtrekening betreffen.

Spaarrekening goud zilver

Geavanceerde spaarrekening
Een geavanceerde spaarrekening verschilt eigenlijk maar weinig van een gewone spaarrekening. Bij een geavanceerde spaarrekening dient u er alleen rekening mee te houden dat er wel sprake is van een vaste termijn waarbij uw geld voor enige tijd wordt vastgezet. Dit wil zeggen dat u gedurende deze periode het geld niet van uw spaarrekening af kunt halen. Het spreekt voor zich dat dit bepaalde voordelen voor de bank met zich meebrengt waardoor u kunt rekenen op een tegemoetkoming onder de vorm van een hogere rente. Verder zijn alle voorwaarden van de gewone spaarrekening eveneens van toepassing op de geavanceerde spaarrekening.

Babyspaarrekening
De babyspaarrekening is een vorm van spaarrekening die door ouders wordt afgesloten voor de geboorte van hun baby. Veel ouders weten dit niet en willen de babyspaarrekening afsluiten wanneer hun kindje reeds is geboren, maar in principe is dat niet mogelijk. Wanneer de baby geboren is en u wilt voor uw baby sparen dan kunt u twee dingen doen. U kunt de babyspaarrekening op naam van uw kindje zetten (al dan niet met de beperkte looptijd van 2 jaar, dit is afhankelijk van bank tot bank) of u kunt er voor kiezen om de spaarrekening om te vormen naar een alternatieve spaarrekening op uw naam, maar met uw kindje als begunstigde. Veel ouders sluiten een babyspaarrekening af om op de geboortekaartjes te laten drukken zodat er meteen een bepaald startkapitaaltje wordt opgebouwd.

Kinderspaarrekening
Een kinderspaarrekening is zoals de naam reeds doet vermoeden een spaarrekening die wordt afgesloten op naam van een kind. Deze vorm van spaarrekening verschilt op diverse vlakken ten opzichte van de eveneens populaire babyspaarrekening. Allereerst is het zo dat de kinderspaarrekening een vaste einddatum kent die veelal ver in de toekomst ligt. Een kinderspaarrekening kan over het algemeen gezien immers lopen tot de leeftijd van 24 jaar. De babyspaarrekening kan daarentegen veelal slechts 2 jaar lopen waardoor het bedrag dat u kunt sparen en daarmee ook de winst die u kunt maken aanzienlijk wordt beperkt. In principe wordt de kinderspaarrekening (net als de babyspaarrekening) bevroren tot het kind in kwestie de vooropgestelde leeftijd heeft bereikt. Pas dan wordt het met andere woorden mogelijk om het geld van de spaarrekening af te halen.

Spaarrekening openen of goud & zilver sparen
De hoogste kwaliteit edelmetaal is verkrijgbaar bij verschillende goudaanbieders zoals GoldRepublic, Goudpensioen of The Silver Mountain ter vervanging van uw spaarrekening. Voordelen zijn ontelbaar groter dan de schijnzekerheid die men kan krijgen bij het openen van een spaarrekening, waarbij rentes altijd kunnen dalen in deze markt. Grote aantallen fysiek goedkoop goud en makkelijk zilver sparen bij bijvoorbeeld goudaanbieder GoldRepublic biedt niet alleen grotere bescherming tegen stijgende inflatie (2,4% op het moment), maar beschermt ook tegen allerlei risico`s van het aanhouden van grootgeld bij een spaarbank.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace