Snel extra geld nodig voor onvoorziene uitgaven, kosten en situaties

maandag 8 oktober 2012 | geen reacties | in: Financieel, Huishouden

Snel extra geld nodig voor onvoorziene uitgaven, kosten en situaties

Je kunt soms in een situatie terechtkomen waarin je ineens noodgedwongen snel geld nodig hebt. Je wasmachine gaat bijvoorbeeld onverwachts kapot, je auto vergt ineens door de APK-keuring meer centen dan verwacht of je wilt je hypotheek extra aflossen. Hoe kom je dan snel en makkelijk aan extra geld? Hieronder enkele tips voor je op een rijtje.

Particuliere lening

Als je een extraatje nodig hebt, dan is het wellicht verstandig om eerst bij een vriend of een familielid aan te kloppen. Dan kun je waarschijnlijk het benodigde bedrag wel lenen van een familielid of een kennis. Met andere woorden, dan sluit je een particuliere lening af.

Maar veel mensen die willen lenen van hardvochtige mensen, kunnen nog wel eens voor een dichte deur komen te staan. Het grote voordeel hiervan is dat je meestal geen of maar een minimale rente hoeft te betalen. En je weet van te voren wanneer je het geld terug moet betalen. Goede vrienden en familie zullen vast begrip hebben voor je situatie en je doorgaans graag willen helpen.

Leningen

Wil je liever toch niet bij kennissen of familie aankloppen voor een extra zakcentje? Dan is het wellicht een idee om een lening af te sluiten bij een bank. Snel geld lenen kan via verschillende soorten leningen. Bij leningen is het van belang om van te voren goed naar de looptijd van de lening te kijken: een kortere looptijd betekent vaak een hoger maandtermijn, daarentegen betekent een langere looptijd meestal een relatief lage maandtermijn in afbetaling.

Creditcard

Als je snel iets (online) wilt kopen, is de creditcard vaak een goede oplossing. Je kunt immers meteen die wasmachine of koelkast aanschaffen en later het geleend bedrag terugbetalen in termijnen of naar eigen vermogen aflossen, als je wat meer geld in je portemonnee zit.

Kopen op krediet

Je kunt ook meteen in veel warenhuizen of via postorderbedrijven hetgeen kopen als je niet genoeg op zak hebt of op je bankrekening. Veel winkels bieden namelijk vaak de mogelijkheid om het product te kopen op afbetaling. En in sommige gevallen bieden ze je zelfs een krediet. Dat kan heel handig zijn voor als je meteen wilt besteden zonder direct cash op zak te hebben of als je geen creditcard hebt.

Snel extra geld nodig

Doorlopend krediet en persoonlijke lening

Een andere variant is een doorlopend krediet waarbij je steeds geld kunt lenen tot aan een maximaal bedrag. Als dit bedrag eenmaal is afbetaald, dan kun je wederom weer geld opnemen tot aan je limiet. Het grote voordeel is dat er een relatief lage rente aan dit soort leningen vasthangt.

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een persoonlijke lening. Daarbij weet je vooraf precies hoe hoog de rente is en wat de looptijd is voor de aflossing. Rood op je bankrekening staan is dan ook geen probleem, als je maar binnen kort termijn de som kunt aflossen.

Minilening

Als je maar een paar honderd euro nodig hebt, dan biedt de minilening antwoord. Deze lening wordt steeds populairder. En dat is ook niet gek, want je kunt via een minilening snel geld tot je beschikking hebben en je kunt het in een mum van tijd online afsluiten. Uiteenlopende banken bieden deze lening aan en na het invullen van je gegevens, kan het geld binnen één uur op je rekening staan.

Misschien ook interessant:

Vooruitkijken naar mijn toekomst en mijn financiële zekerheid
Hulpverlening en schuldsanering wanneer klop je aan voor hulp bij schulden
Wanneer komt zorgtoeslag binnenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace