Slechte adem bestrijden met natuurlijke middelen

dinsdag 8 november 2011 | geen reacties | in: Gezondheid, Handig, Overig

Voorkomen slechte adem bestrijden met natuurlijke middelen

Erg vervelend als je een slechte adem hebt. We eten weleens erg gekruid met knoflook en uien. Vooral in de ochtend erop, ga je dat merken. Even snel een kauwgommetje en het is weg. Het is fijn als je in deze groep bevind. Maar bij sommige blijft de slechte adem de hele dag door. Als er geen oplossing op komt, is het erg vervelend en beschamend.

Oorzaken slechte adem

– Eten & drinken; gekruid eten, koffie en alcohol zorgen voor een slechte adem, meestal tijdelijk van aard

– Niet eten; ook het tegenovergestelde zorgt voor een slechte adem. Wanneer we niet eten, komen het maagzuur en maagdamp naar boven. Dit zorgt voor een vies smaak in de mond en een vervelend geur.

– Ontstoken tandvlees; de bacteriën, die de ontsteking veroorzaken, zijn ook meteen de oorzaak voor vieze geurtjes. Ontstoken tandvlees, moet snel behandeld worden door de tandarts. Anders kan het naast slechte adem ook tanduitval veroorzaken.

– Droge mond; speeksel neutraliseert bacteriën in de mond. Wanneer er veel koffie en alcohol wordt geconsumeerd in plaats van water droogt het speeksel uit en veroorzaakt dit een slechte adem.

– Ziekte en medicatie; sommige ziektes en de medicijnen die daarvoor gebruikt worden kunnen slechte adem veroorzaken, bijvoorbeeld suikerziekte en darm en maagkwalen.

Gevolgen slechte adem

Het grootste gevolg bij aanhoudende slechte adem is, dat je gaat afstand houden van mensen. Terug trekken van de wereld heeft geen zin. Er zijn simpele manieren om ervan af te komen. Een mondhygiëniste kan je er bij helpen.Slechte adem, dat aanhoudt kan een teken zijn van ontstekingen in de mond of van andere ziekten, die ontwikkelen in de keel, darmen en maag. Het is niet het gevolg van slechte adem, maar een slechte adem is slechts het begin.

Adem

Bestrijden slechte adem

Je hoeft geen medicijnen te gebruiken om van je slechte adem af te komen. Er zijn hele simpele natuurlijke manieren voor. Zo is het dagelijks goed poetsen van je tanden een must.

– Mondhygiëne; Poets minimaal 2 x per dag en dan niet enkel je gebit, maar ook je tandvlees en maak de oppervlakte van je tong ook goed schoon. Bacteriën blijven graag in groeven zitten. Deze veroorzaken niet enkel vieze geurtjes, maar ook ontstekingen.

– Water; drink veel water. Water voorkomt uitdroging en spoelt een groot deel van de voedselbacteriën en allerlei andere micro-organismen weg.

– Milde biologische rahmyoghurt of andere zuivel werkt erg goed, omdat dit de groei van bacteriën remt/belemmert. Ook gaat het vorming van tandplak tegen wat weer ten goede komt voor al uw tanden.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace