Ruil je huis en geniet van een goedkope vakantie

zondag 30 oktober 2011 | geen reacties | in: Besparen, Vakantie

Ruil je huis en geniet van een goedkope vakantie

De zomervakantie is nog niet zo lang achter de rug, maar de kans is groot dat je alweer naar wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee snakt. Of juist naar dikke sneeuw om de skilatten onder je voeten te kunnen binnen. Kortom: lekker op vakantie gaan. Maar je moet natuurlijk wel een gevulde portemonnee hebben om op vakantie te kunnen gaan. Een reis, hotel en excursies boeken kosten nu eenmaal wel wat centen. Maar er bestaat een mogelijkheid om voor een habbekrats op vakantie te kunnen gaan. Hoe? Met huizenruil. Een bijzondere vorm van vakantie vieren waarin je in iemand anders zijn of haar huis kan logeren. Zo hoeft op vakantie gaan, waar ook ter wereld, amper meer iets te kosten.

Huizenruil is geen nieuw verschijnsel, maar wel behoorlijk in opkomst door internet. Er zijn verschillende sites waar je je eigen woning kunt aanbieden en waar je andere verblijven kunt uitkiezen. Op www.huizenruil.com, de grootste huizenruil site in de wereld, tref je bijna veertigduizend huizen aan, verspreid over zo’n 130 landen. Aanmelden is heel eenvoudig en je betaalt slechts € 10,95 voor een lidmaatschap van drie maanden of € 6,95 per jaar voor onbeperkt gebruik. Homelink is een andere organisatie die hetzelfde concept hanteert. Op www.homelink.org tref je meer dan 13.000 huizen aan en kun je meteen zien welke huizen beschikbaar zijn.

Huizenruilers ruilen hun huizen, flats, appartementen voor een bepaalde periode die voor beide partijen geschikt is. Zo kun je zelf ervaren hoe het is om in een villa in Saint Tropez te vertoeven of in een echt Schots kasteel. Maar misschien hou je van ‘gewoontjes’ en ben je op zoek naar een klein appartementje in een populair skioord. Hoe dan ook, huizenruil maakt het allemaal mogelijk. Je kunt zelfs je woning voor een tijdje te ruilen voor een zeiljacht bijvoorbeeld. Wat je ook kiest, het is vooral goedkoop. Je betaalt immers niets voor de accommodatie.

Huis ruilenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace