Rente spaarrekening omhoog in bijna elk overzicht

maandag 30 januari 2012 | geen reacties | in: Financieel, Rijk worden, Sparen

Rente spaarrekening verhogen of kijken naar een hogere rente

De rente op een spaarrekening is binnen de punctuele financiële wereld reeds verschillende jaren voer voor discussie. Ook onder consumenten geldt reeds langer dan vandaag de vraag of het plaatsen van geld op een spaarrekening nog wel voldoende opbrengt of niet. Het is natuurlijk een feit dat u van een spaarrekening geen wonderen hoeft te verwachten. Als er immers één gouden regel binnen de financiële wereld bestaat dan is het wel de regel die stelt dat, des te meer risico er wordt genomen bij een belegging of spaarmodule, des te hoger de rente komt te liggen. Het is wel zo dat het “risico” tussen een belegging en een spaarrekening aanzienlijk verschilt. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Risico bij afsluiten van spaarrekening
In de inleiding werd reeds aangehaald dat de rente die u kunt verwachten afhankelijk is van het risico dat verbonden is aan een belegging of spaarrekening. Als er echter één feit bestaat wat spaarrekeningen betreft, dan is het wel dat er eigenlijk geen risico aan verbonden is… Simpeltjes toch? Dat klopt. Het risico waarvan sprake is wordt bij een spaarrekening dan ook anders gedefinieerd. Bij een spaarrekening is het immers zo dat u er voor kunt kiezen om uw geld voor enige tijd vast te laten zetten. Deze vaste termijnen worden aanzien als de mate van risico die u loopt bij het afsluiten van een specifieke spaarrekening. Met andere woorden, des te langer u, uw geld vast laat staan, des te meer winst u op de spaarrekening in kwestie zult maken. Let op, zet uw geld op een spaarrekening alleen maar vast wanneer u er echt zeker van bent dat u het kapitaal voor de vooropgestelde termijn kunt missen. Spaargeld dat vaststaat opvragen is immers veelal niet mogelijk tenzij tegen een bijzonder hoge boete.

Rente spaarrekening omhoog
Is de rente op een spaarrekening nog interessant?
Wanneer we smachtende spaarders het vandaag de dag over de spaarrekening horen hebben dan stellen we vast dat er grote vragen gesteld worden wat betreft het al dan niet nog interessant zijn van de rente die geboden wordt op een spaarrekening. Volgens velen is die rente immers als dusdanig in elkaar gezakt dat het afsluiten van een spaarrekening niet langer interessant is, maar is dat ook zo? We kunnen ons in deze kritiek natuurlijk ergens wel vinden. Het is inderdaad zo dat u van de rente op uw spaarrekening niet rijk zult worden, maar aan de andere kant dient u steeds de afweging te maken tussen een risicovolle belegging en een spaarrekening zonder risico. De één zal voor de risicovolle belegging kiezen omdat er een veel hogere rente op geboden wordt terwijl de andere zal kiezen voor de spaarrekening omdat hij of zij er in dat geval zeker van is dat men kan rekenen op kapitaalsgarantie in combinatie met een kleine jaarlijkse winst. Of de rente op een spaarrekening al dan niet nog interessant is, is met andere woorden afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Hoge rente op spaarrekening
Wanneer u enkel en alleen genoegen neemt met een hoge rente op een spaarrekening, dan zult u er over na moeten denken om een spaarrekening op vaste termijn af te sluiten. Met andere woorden, het geld dat u op de spaarrekening in kwestie plaatst wordt voor enige tijd vastgezet onder een zogenaamde warmwaterkraan. Dit maakt dat u niet ten allen tijde over het gespaarde kapitaal kunt beschikken, maar zorgt er wel voor dat de rente veel hoger komt te liggen. De meeste banken bieden u naast de standaard spaarrekening eveneens de mogelijkheid om een spaarrekening af te sluiten met een periode van 1 jaar. Wanneer we de rente op een gewone spaarrekening gaan vergelijken met de rente op een spaarrekening op 1 jaar zien we dat deze toch aanzienlijk verschilt. Wilt u met andere woorden kunnen genieten van een hoge rente op een spaarrekening, dan zult u bijna verplicht zijn om daarvoor een beroep te doen op een spaarrekening waarbij gebruik wordt gemaakt van een vaste looptijd.

Artikelen gelieerd:
Geldzaken op orde met een nieuwe spaarrekening
Westland Utrecht Bank variabele 3,0% rente Spaar online rekening
Uitgewerkte spaarrekening voor kinderen of jongeren
Beste spaarrekening om te kunnen openen voor spaarprogramma’s
Soorten kritische spaarrekeningen of populair fysiek goud & zilver sparenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace