Praktische tips bij het reizen in Thailand en geld besparen in dit Koninkrijk

woensdag 1 februari 2012 | geen reacties | in: Vakantie

Praktische tips bij het reizen in Thailand

Ondanks een dip na de tsunami in 2004 is Thailand een van de meest geliefde bestemmingen voor miljoenen reizigers van over de hele wereld. Niet gek, want Thailand heeft veel te bieden. De witte stranden worden maar al te vaak gebruikt als decor in films. Ook is er veel te beleven op het gebied van watersport en rondreizen. Thailand heeft een ruim aanbod aan activiteiten, dus voor iedere doelgroep is er wel wat te vinden.

Bezienswaardigheden
Bangkok
Een bezoek aan de hoofdstad van Thailand mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een reis naar dit land. Bangkok is een drukke metropool met allerlei bezienswaardigheden en attracties. Ook vind je er de beste restaurants en discotheken. Ben je liever actief bezig op je reis? Neem dan deel in een fietstocht om zo de nauwe straatjes zonder verkeer en vol groen te bezichtigen. Uiteraard zijn er in Bangkok talloze tempels te bezoeken, waaronder die van Wat Pho. Ook de tempel van de Smaragden Boeddha mag niet vergeten worden.

De drijvende markt
Net buiten Bangkok liggen iedere morgen honderden bootjes op het water. Hier stallen de Thai hun producten en waar uit, om deze vervolgens te koop aan te bieden. Deze drijvende markt is niet alleen een lust voor het oog, maar ook bijzonder leuk om tussendoor te varen.

Chiang Mai
De tweede belangrijkste stad van Thailand is Chiang Mai. Hier is dan ook van alles te bezichtigen, waaronder de eeuwenoude tempel Wat Doi Suthep. Hier kom je via de bekende Drakentrap, een trap van maar liefst 300 treden. Die moet je in een klamme hitte zien af te leggen. Het verhaal gaat dat je deze trap driemaal achter elkaar, dus zonder onderbrekingen, moet beklimmen om verzekerd te zijn van een zorgeloos bestaan. Dus, als je nog wat uitdaging zoekt…

River Kwai Bridge
De River Kwai Bridge is natuurlijk bekend van de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en decor voor allerlei films. Vandaag de dag staat nog maar een klein origineel deel van de brug. De rest is vervangen. Toch maakt dat de geschiedenis er niet minder om. Want tijdens de constructie van de River Kwai Bridge zijn tienduizenden krijgsgevangenen overleden aan ondervoeding, slechte behandeling en ziektes. Dat alles maakt een bezoekje aan de River Kwai Bridge een indrukwekkende ervaring.

Koh Chang
Witte stranden en een azuurblauwe zee? Als je daarnaar op zoek bent, kun je het beste een bezoekje brengen aan Koh Chang. Dit eiland heeft veel te bieden, want ook een jungle ligt binnen handbereik. Je kunt tijdens je verblijf een duikcursus volgen, de jungle intrekken of een rit maken op een olifant. Ook kun je diverse boten huren om wat meer tijd op het water door te brengen. Tijdens je reis aan Thailand mag een bezoek aan Koh Chang dus zeker niet ontbreken.

Pattaya
De bekendste badplaats van Thailand is mogelijk nog wel Pattaya. Dit vroegere vissersdorp, waar mensen uit Bangkok hun weekenden doorbrachten, is een toeristentrekker geworden. Er is van alles te doen. Zo zijn er stranden, een waterpark, winkelcentra, restaurants en een zeeaquarium. Ook golfen, paardrijden, duiken en zweefvliegen kun je hier prima doen. Het nachtleven van Pattaya is over de hele wereld bekend en geliefd. Wel dien je er rekening mee te houden dat er veel sprake van prostitutie is.

Reisadvies Thailand

Reizen naar Thailand
Vluchten
Vanuit Nederland zijn er directe vluchten naar de luchthavens van Thailand. Deze vertrekken meerdere keren per week en zijn vaak zonder overstap.

Verblijf
Veel reizigers in Thailand verblijven in hotels of in all-in resorts. De kwaliteit van deze resorts is heel verschillend. Het beste controleer je van tevoren je gewenste accommodatie via een vergelijkingswebsite.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace