Online spaarrekening aangepast aan marktomstandigheden

woensdag 1 februari 2012 | geen reacties | in: Financieel, Handig, Sparen

Online spaarrekening

Wanneer u er vandaag de dag voor kiest om een spaarrekening af te sluiten is de kans groot dat u kiest voor een online spaarrekening. Het afsluiten van een online spaarrekening brengt enkele bijzondere voorwaarden met zich mee ten opzichte van de gewone spaarrekening. Het grote voordeel aan een online spaarrekening zit hem natuurlijk gewoon in de rente die u kunt verwachten. Daar de bank waarbij u de online spaarrekening gaat afsluiten zelf veel minder kosten heeft om de spaarrekening te activeren en onderhouden liggen de kosten die worden doorgerekend eveneens aanzienlijk lager waardoor de rente op zijn beurt weer hoger komt te liggen. In dit artikel vertellen we u in ieder geval graag meer over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van een online spaarrekening.

Euro verdienen sparen

Wat is een online spaarrekening?
Een online spaarrekening, ook wel bekend als de internet spaarrekening, is een spaarrekening die via het internet wordt afgesloten en eveneens beheerd. Kenmerkend voor een online spaarrekening is dat er steeds een zichtrekening bij dezelfde bank aan wordt gekoppeld. Wanneer u geld uit uw online spaarrekening wenst te halen dient u het dan ook eerst over te schrijven op de zichtrekening waarna u het bedrag pas later kunt overmaken naar een andere rekening. Net als bij de gewone spaarrekening worden er u ook op vlak van online spaarrekening verschillende mogelijkheden geboden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een online spaarrekening zonder vaste periode, maar het is ook mogelijk om uw geld op een spaarrekening te plaatsen die wel werkt met bevroren periodes. Dit wil zeggen dat uw geld voor bijvoorbeeld 1 jaar wordt vastgezet zonder dat u over de mogelijkheid beschikt om het kapitaal vervroegd op te vragen. De rente op deze laatste online spaarrekeningen ligt veelal aanzienlijk hoger dan bij de gewone online spaarrekening.

Top 5 spaarrekeningen zonder voorwaarden:
3,15% – LeasePlan bank
3,10% – Bank of Scotland +25
3,00% – Centraal Beheer
3,00% – Westland Utrecht Bank
3,00% – NIBC Direct

De rente op een online spaarrekening
Laat ons dieper ingaan op de rente op een online spaarrekening. Het is eerder in dit artikel eigenlijk reeds aangehaald, maar het is inderdaad een feit dat de rente op een online spaarrekening veelal aanzienlijk hoger ligt dan op een gewone spaarrekening. De reden hiervoor is eigenlijk niet ver te zoeken. Een online zicht- en spaarrekening heeft voor de bank die het verstrekt immers natuurlijk als voordeel dat er geen of in ieder geval weinig kosten voor gemaakt moeten worden. Er worden voor online rekeningen ook geen bankkaarten uitgegeven waardoor de kostprijs voor het maken van de kaart in ieder geval wordt bespaard. Voor de consument maakt dit op zich weinig verschil, alleen bent u verplicht om alle verrichtingen via het internet te doen. U kunt er op deze manier wel als consument steeds op rekenen dat u kunt genieten van een zo hoog mogelijke rente en dat op zich is natuurlijk al bijzonder interessant. Net zoals bij de gewone spaarrekening is het wel zo dat de rente op een online spaarrekening wordt opgedeeld in een basisrente en een getrouwheidspremie en dat de rente steeds zeer afhankelijk kan zijn van het type online spaarrekening waarvan u gebruikt gaat maken.

Conclusie
In de praktijk zien we dat de doelgroep van een gewone spaarrekening toch aanzienlijk kan verschillen ten opzichte van de doelgroep van een online spaarrekening. Vooral de manier waarop geld afgehaald kan worden van uw spaar- of zichtrekening stuit ouderen tegen de borst. Zij kiezen nog steeds voor de vertrouwde gewone spaarrekening in combinatie met een zichtrekening waarvan ze gewoon een bankkaart ter beschikking hebben. Het is inderdaad een feit dat geld afhalen van een online spaarrekening op dat vlak iets of wat omslachtiger is en ook iets meer tijd kost, maar dat zijn dan weer kleine nadelen die u er bij moet nemen wanneer u van een zo optimaal mogelijke rente op een spaarrekening wenst te genieten. Het zijn tegenwoordig echter toch vooral jongeren of jonge gezinnen die er voor kiezen een stukje van hun kapitaal op een online spaarrekening te plaatsen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace