Meer consumenten willen gemakkelijker geld kunnen lenen

maandag 30 september 2013 | geen reacties | in: Financieel, Huishouden

Meer consumenten willen gemakkelijker geld kunnen lenen

In tijden van crisis wordt iedereen voorzichtiger. Dat is niet alleen zo voor de consument, maar ook voor grote financiële instellingen. Het voorbije decennium kon je erg makkelijk geld lenen; maar als je vandaag luistert naar jonge mensen op zoek naar een lening, blijkt dat het heel wat moeilijker is geworden om nog een betaalbare lening af te sluiten. Het kan een hele financiële hordeloop worden als je door iemand anders er op gewezen word dat het bij een andere aanbieder goedkoper is om geld te lenen. Dus oppassen met rentepercentages door te vergelijken!

Meer dan ooit doen financiële instellingen hun uiterste best om hun eigen inkomsten te beschermen. Een lening die met een wanbetaler wordt afgesloten, is voor hen dan ook een enorme verliespost. Hoe dan ook; iedereen weet dat de bank of verzekeraar uiteindelijk altijd aan het langste eind trekt, maar zelfs dan is een financiële aderlating onvermijdelijk. Worden er tegenwoordig dan geen leningen meer afgesloten? Natuurlijk wel, al zijn de voorwaarden echter heel wat strenger geworden.

Beperk je leninghoogte

Het tijdperk waarin je makkelijk geld kon lenen lijkt onherroepelijk voorbij. Als je vandaag aanklopt bij een bank met bouwplannen, kan je maar beter over een serieuze som spaargeld beschikken. In dat opzicht kan je nog wel makkelijk geld lenen. Een lening afsluiten wordt makkelijker wanneer je zelf al over een financiële buffer beschikt. In de ogen van de geldschieter ben je dan een “veilige” lening.

Hetzelfde geldt voor gezinnen met een betrekkelijk groot inkomen. Ook voor hen blijft makkelijk geld lenen geen probleem. Het klinkt vreemd, maar in het huidige financiële systeem kan je alleen makkelijk geld lenen wanneer je zelf al vermogend bent.

Makkelijk geld lenen

Wat doe je dan best wanneer je als jong stel een lening wil afsluiten? Je zou natuurlijk zoveel mogelijk kunnen sparen, maar zelfs dan blijkt makkelijk geld lenen niet altijd zo eenvoudig. Je doet er beter aan om aan te kloppen bij verschillenden instanties voor een lening. Die lening, die krijg je uiteindelijk wel. Wil je echter makkelijk geld lenen, dan doe je er goed aan om grootbanken met elkaar te vergelijken. Vergeet niet dat iedere financiële instelling ook wat verdient bij elke lening die wordt afgesloten.

Neem gerust het voorstel van de bank om de hoek mee naar die exclusieve grootbank in de stad. Er zijn vandaag meer mensen dan ooit op zoek naar een lening. Toch lijken banken niet met al die potentiële klanten in zee te willen gaan. De vraag en het aanbod zijn er wel degelijk, wat maakt makkelijk geld lenen dan zo moeilijk? Omdat het voor een normaal doorsneemens en willekeurig bedrijf moeilijk is om tot een overeenkomst te komen, dat niet zal leiden tot onenigheid.

Schulden beperken

De voorbije financiële crisis zorgde voor angst. De consument is bang de lening niet te kunnen betalen en de bank vreest dat de lening niet betaald zal kunnen worden. De vicieuze cirkel die zo wordt gecreëerd, maakt makkelijk geld lenen onmogelijk. De vrees voor het onbekende domineert aan beide kanten. De enige oplossing lijkt dan ook een hernieuwd vertrouwen.

Een lening wordt automatisch aantrekkelijker wanneer de consument makkelijk geld lenen kan. En een tevreden consument, die zal al het mogelijke doen om een lening tijdig af te lossen. Soms is het allemaal erg eenvoudig. Makkelijk geld lenen bij ING is altijd toevertrouwd door andere mensen om goedkoop 2500 euro te lenen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace