Leven zonder geld

vrijdag 2 december 2011 | 1 reactie | in: Besparen, Financieel, Nieuws

Leven zonder geld in Engeland

Munten en euro’s zijn belangrijk voor een aantal, maar niet van vitaal belang voor iedereen. Van mager dompelen tot vuilnisbak dineren, zijn er vele manieren om te leven zonder iets te betalen. Hier zijn enkele tips:

De meeste mensen kunnen niet leven zonder de beeldvorming om contant geld in hun zak of krediet op hun kaart te hebben, maar dat is precies wat de ‘geldloze man’ Mark Boyle heeft voor een heel jaar. Zijn wagen kwam tot een einde in November 2009, maar hij blijft erin leven om te leven van de ‘natuurlijke’ levensstijl, wat betekent dat eten voor gratis is, en hij wil nu het opzetten van een ‘vrij-economie gemeenschap’, waardoor mensen diensten en vaardigheden handelen zonder geldwisseling. Voor de overgrote meerderheid van ons, is echter, het eerste ding dat moet veranderen alvorens een cash-vrij leven onze mentale gedachtewerk is.

‘In eerste instantie moet je opnieuw te verbinden met de problemen in de wereld en opnieuw leren waarom het belangrijk is dat we dingen veranderen, leren een gevoel van zorg voor de aarde,’ zegt Boyle, ‘Je gaat toch niet om door het ongemak van de geldloosheid te gaan zonder een echte passie voor verandering en de milieuproblematiek.’ Boyle denkt dat milieuactivisten een voorbeeld moeten stellen aan het publiek over radicaal veranderen van hun leven. De tijd is voorbij om te stoppen met het ondersteunen van industrialisatie, ‘zegt hij, met behulp van het voorbeeld van milieuactivisten die tekeer tegen BP, maar nog steeds producten op basis van olie te kopen.

Leven zonder geld

Hieronder deelt de ‘geldloze’ man nog enkele van zijn tips over gratis wonen in de natuur:

Het hebben van een sociaal leven voor gratis
Ga geldloze. ‘Er zijn geen einde van mensen die willen rond te komen en om weg te komen van de stad als u woont in het land blijven’, zegt Boyle. Als dat niet lukt, een wekelijkse talentuitwisseling groep start, met boekuitwisseling en kleding ruilen.

Partij voor gratis
‘Ik denk dat het belangrijke vereiste is een gevoel van avontuur te hebben. In elk aspect van het leven zijn we altijd met evenwicht tot het krijgen comfort en avontuur – we zijn te ver gegaan in het comfort’, zegt Boyle. In de zomer, is het geldloze leven eenvoudiger: u kunt kamperen, ga buiten spelen, ga het wild in, het bos in, het maken van kampvuur, maak je eigen vuur met niets anders dan gebakken appels. Krijg een gratis boekje over voedsel en eten van de natuur en jagen. Breng een gitaar of een trommel en tenslotte slapen onder de sterren. Geweldig leven.

Reizen gratis
Er zijn een paar belangrijke punten om te onthouden bij de gratis te verkrijgen liften. Uiteraard kijk respectabele aan: mensen zullen het niet gauw pikken dat iemand vies is en stinkt. Locatie is het belangrijkste ding: u kunt op een slecht moment staan ​​voor twee uur, dus plaats je auto veilig. Kijk vriendelijk: een goede houding; glimlach. De meeste mensen die pick-up lifters willen een gesprek – op een lange reis, omdat ze zich vaak vervelen.

Zet evenementen gratis op
Boyle geënsceneerde twee grote manifestaties om de vrije manier van leven aan het begin en het einde van zijn jaartal zonder geld. Hij slaagde erin om een smoothie-maker te verhuren, die meestal 200 pond per dag kost 200  en een pedaal aangedreven podium voor muziek, normaal 250 pond, nu dus gratis – en nog veel meer. ‘De hele zaak werd een goodwill. Ik heb geleerd dat als mensen zich geïnspireerd voelen door iets, zijn ze meer bereid om te helpen. Ik begon te zeggen: ‘Ik wil geen betaling voor dit, ik doe het voor de liefde’.

Bevestiging dingen gratis
Bekijk het vrij-economie project online, door ook aan te haken met talentdelers die ook wat van je kunnen leren of willen weten. Als u uw fiets wilt repareren, zoek dan bijvoorbeeld ‘fiets’ en de website suggereren fiets mechanica onderdelen en anderen. Contact opnemen met de persoon en ze kunnen komen rond om te laten zien hoe u uw probleem op te lossen, u kunt dan updaten van uw eigen vaardigheden te baseren op de website. Boyle zegt: ‘Je ontmoet mensen in uw lokale gemeenschap, iets wat veerkracht, die van vitaal belang om toekomstige uitdagingen aan te gaan bouwt. Er is geen uitwisseling, geen krediet-systeem. Vrij-economie leven is perfect voor het delen van kennis, gereedschap, middelen en kennis. ”

Gratis wonen / vrije arbeidsmarkt
‘Ik heb als vrijwilliger voor een lokale boerderij gewerkt en kreeg een caravan gratis om daar te zetten, maar ik denk niet dat het anderen zal bevorderen om in een caravan te gaan wonen’, zegt Boyle. Hij denkt dat de weg vooruit is in het bouwen van goedkope/duurzame woningen, zoals earthships, die zijn ontworpen volgens bepaalde cultuur principes, met behulp van het afval van de geïndustrialiseerde maatschappij. Boyle heeft berekent dat je een earthship voor slechts 6.000 pond uit oude autobanden, flessen bier en natuurlijk, aarde, zo kunt bouwen terwijl ze niet precies vrij zijn, ze zijn erg goedkoop in termen van de moderne huizenprijzen. U kunt ook gratis arbeid aanbieden als je mensen vertelt die je wilt er een te bouwen.

Gratis eten
Er zijn vier poten aan je eettafel, zegt Boyle: kokkerellen, het kweken van je eigen (er is geen andere manier waarop 60 miljoen mensen kunnen eten), ruilhandel, vooral in de winter, en afval voedsel. ‘Uit eten van de vuilnisbakken is niet een model van duurzaam leven, maar wanneer het voedsel wordt verbouwd in Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland, want om het te laten eindigen in een bak in Bristol of Londen is een belediging voor het milieu en de boer. Ik ben een grote voorstander van het krijgen van voedsel uit de bakken en om het te laten eindigen in de buik.”

Verbouw uw groenten gratis
‘Gebruik de menselijke mest. De compost toilet is een symbool van gezond verstand.’ Boyle verzekert me dat het veilig is, maar je moet weten wat je doet – dus check deze gratis online handleiding over het gebruik van menselijke mest. Voor discretie, Boyle doet vermoeden groeit smeerwortel naast de toiletten die op palen. Smeerwortel is zeer geschikt voor compost, ook.

Baden voor gratis
Houtgestookte douche of zonne-douches zijn een optie. Je kunt uw eigen zeepkruid laten groeien. Vindt u een meer, rivier of zee dichtbij dan is dat mogelijk. ‘Het is niet altijd even comfortabel, maar het is meer avontuurlijk’, zegt Boyle. Hij denkt dat het dezelfde bedrijven dat gezicht te wassen verkopen ook dagcrème verkopen om meer geld te verdienen van ons. “Uw huid is een ecosysteem en je bent weg strippen van alle olie om ze te vervangen met een ander product. Farmaceutische bedrijven maken een hoop cash out van het maken van ons lelijk voelen en dan verkopen we de producten die ons het gevoel weer goed en aantrekkelijk. ”

Gezondheid voor gratis
”Ik ben heel gemakkelijk over mijn gezondheid. Ik ben een veganist, eet ik volledig biologisch voedsel, compleet fris. Ik prijs mezelf erg gelukkig en ik krijg geen verkoudheid of griep.” Het geldloze leven gaat over de behandeling van onderliggende oorzaken in plaats van oplossingen.

Mark Boyle zonder geld

Mark Boyle zonder geld


1 reactie op “Leven zonder geld”


  1. Lis zei op 9 april 2015 om 20:30:

    slechte vertaling, niet te volgen. Jammer.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace