Kennis vergaren als leidraad in persoonlijke ontwikkeling aan de Open Universiteit

woensdag 10 oktober 2012 | geen reacties | in: Handig, Studenten

Kennis vergaren als leidraad in persoonlijke ontwikkeling aan de Open Universiteit

Om jezelf te (blijven) ontwikkelen is het volgen van een studie een goede mogelijkheid. Je doet nieuwe stof op, je ontmoet nieuwe mensen, je leert een vak en als het goed is krijg je een erkend diploma. Dat biedt natuurlijk een goed toekomstperspectief. Als je al een baan hebt, dan biedt studeren aan de Open Universiteit zeker een goede mogelijkheid.

Daar kun je in je eigen tempo studeren aan een van de vele opleidingen en cursussen. Bovendien staat de Open Universiteit voor het derde achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de Nationale Studenten Enquête. Anders dan de naam doet vermoeden, biedt deze school niet alleen universitaire opleidingen, maar ook twee Hbo-opleidingen, namelijk een Hbo Informatica en Hbo-rechten studie. Opleidingen die je met je baan kan combineren. Dat is nog eens een slimme combinatie van leren en werken.

Hbo-informatica

De Open Universiteit biedt de eigentijdse studie Informatie aan en dat is anno 2012 een slimme zet. Nieuwe technologieën , social media en ICT is namelijk de toekomst. Deze opleiding biedt leert je leer je software en informatiesystemen ontwikkelen en biedt dan ook vrijwel zeker positie voor een baan in de ICT-branche.

Hbo-rechten

Studeren in eigen tempo kan ook aan de andere Hbo-opleiding, de rechtenstudie. Deze opleiding is uitsluitend bedoeld voor degenen die reeds minimaal 20 uren per week werken in een juridische omgeving. Je kunt er ook op afstand studeren. De studie is uitgeroepen als beste reguliere hbo-rechtenopleiding van Nederland. Nadat je de gehele opleiding goed hebt doorlopen, dan kun je de titel bachelor HBO-Rechten achter je naam zetten en heb je de graad Bachelor of Laws behaald.

Omdat je aan de Open Universiteit geheel in eigen tempo kunt studeren en zo dus ook de studie makkelijk kan aanpassen aan je werkplanning en agenda, is het heel goed mogelijk om deze studie te combineren met je huidige baan of met een andere Hbo-opleiding. Je kunt de bijvoorbeeld de semesters los van elkaar volgen. Na succesvolle afronding van een semester ontvang je een certificaat. Alle behaalde nodige certificaten zijn tezamen een volledige hbo-opleiding.

Studeren aan de Open UniversiteitReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace