Keelpijn verzachten met gorgelen

vrijdag 15 november 2013 | geen reacties | in: Gezondheid, Gratis, Huishouden

Keelpijn verzachten met gorgelen

Gorgelen is de manier bij uitstek om snel van je hevige keelpijn af te komen. Oké, je keelpijn verdwijnt misschien  niet direct na de eerste keer gorgelen, toch is het effect vrijwel meteen voelbaar. Het voelt alsof je keel is gesmeerd en de agressieve bacteriën, die de pijn feitelijk veroorzaken, zijn weggespoeld of weggeschuurd. Om je keelpijn te verzachten zijn er diverse middeltjes op de markt. We zullen ze hieronder in het kort gaan behandelen.

Middeltjes tegen keelpijn

Ben je niet zo’n liefhebber van gorgelen, omdat je je gauw verslikt tijdens het spoelen of omdat je het gewoon niet zo prettig vindt? Je keelpijn kun je verzachten door het drinken van honingwater (een soort vitamine). Honing heeft een antibacteriële werking en is zeer gezond, ook voor je keel. Kook water en giet dit in een mok of theeglas. Neem een eetlepel honing en roer dit door het water heen. Je zult na het opdrinken merken dat je keel zachter aanvoelt en de pijn iets milder is geworden. Echter blijkt gorgelen een beter en effectiever middel tegen pijn in de keel te zijn. Probeer het anders toch eens een keer? Spoel je keel bijvoorbeeld met ‘Tea Tree Olie’.

Deze olie kan worden ingezet om vele soorten klachten weg te nemen maar ook tegen een pijnlijke keel is het een wondermiddel. Bij keelpijn neem je een glas halfwarm (lauw) water en je voegt hier minimaal drie tot maximaal zes druppels Tea Tree Olie toe. Roer het geheel even goed door. Vervolgens ga je het goedje gorgelen. Zorg er altijd voor dat je je hoofd zo ver mogelijk naar achteren gooit en je mond tijdens het gorgelen geopend houdt. Probeer het water met Tea Tree Olie ver achter in je keel te krijgen tijdens het spoelen. Herhaal dit tot maximaal drie maal daags. Slik je het middeltje per ongeluk door? Dit kan geen kwaad!

Neem voldoende rust

Naast het gorgelen of het drinken van honingwater is voldoende rust nemen bijna even belangrijk. Slaap voldoende, stop met roken en eet veel fruit.  Drink ook vooral veel water. Hierdoor blijft je keel telkens vochtig. Op een droge keelwand gedijen schadelijke bacteriën en schimmels namelijk het beste.

[moreProgram id=”5845″]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace