Kan ik mijn vrolijkheid of positiviteit ook aanleren?

woensdag 9 november 2011 | geen reacties | in: Gezondheid, Overig

Kan ik mijn vrolijkheid of positiviteit ook aanleren?

Het is niet altijd even gemakkelijk in het leven en er bestaat een hoop onvrede wat kan leiden tot misplaatste negativiteit. Gebeurtenissen zijn niet alleen positief. Er gebeuren nare dingen. Dingen waar we niet mee kunnen omgaan. Dan is het lachen even uit. Een gemiddelde persoonlijkheid, komt na een proces van stress en narigheid er weer vanzelf uit en gaat verder waar hij gebleven was. Voor een ander gaat dit proces niet vanuit zichzelf. Als er geen hulp bij te pas komt, blijft het een en al donker en verdriet.

Vraag om hulp

Voor iedereen heeft het leven wel iets naars in petto en zullen veranderingen altijd even wennen zijn. Het is nooit alleen maar zonneschijn. De een gaat er makkelijker mee om dan de ander. Soms hebben we gewoon even een zetje nodig om achter de wolken de zon te zien schijnen. Voel je je alleen en zie je het niet meer zitten? Zoek hulp! Vrienden zullen je begrijpen en familie ook, probeer een nieuwe vriendengroep te maken als je dit mist. Weet je niet hoe je het moet overbrengen en durf je jouw verhaal niet te doen? Dan is de psycholoog misschien jou oplossing.

Psychisch hulp

De psycholoog is een specialist als het gaat om gevoel. Hij stelt de juiste vragen op het juiste moment. Dat maakt het beginnen aan een gesprek makkelijker. Hij zorgt ervoor dat jij je op je gemak voelt en je verhaal kunt vertellen. Een professioneel luisterend oor. Als eenmaal het probleem is vastgesteld tijdens de gesprekken, wordt er een plan van aanpak gemaakt. Het is dan wel de bedoeling, dat je wilt werken aan je negativiteit.

Positiviteit

Ik ben een optimist

Elke ochtend als je wakker wordt begin je de dag met de kreet “ik ben een optimist”. Dit is jouw eerste stap naar verandering. Leer je zelf aan op positief te zijn. Ga niet om alles zitten treuren en chagrijnen. Valt een kopje om, lach er om. Het is maar een kopje. Je moet niet alles groter maken dan het is. Een mier is een mier en geen olifant. Maak voor jezelf een lijstje wat jou ergert en wat jou ongelukkig maakt. Daarna schrijf je erachter het waarom. Je zult merken, dat het meeste op je lijstje niet eens zo belangrijk is.

Verbeterpunten

Veel uitspraken, die pessimisten gebruiken zetten we op een rij. Enkele zul je meteen herkennen. Bekijk wat je er aan kunt doen om deze om te zetten in positief gedrag.

1. Ik voel me niet lekker; Niet lekker voelen heeft te maken met je gezondheid. Je piekert veel, slaapt slecht, eet en drink slecht. Hier kan je verandering in brengen. Een optimist in opleiding, werkt hieraan. Ook als je geen slaap hebt, ga op tijd naar bed. Neem een goed boek of een komisch film. Eet drie maaltijden per dag. Een volle maag zorgt ervoor dat positieve hormonen worden aangemaakt in je lichaam.

2. Ik heb geen zin; Je maakt zin. Luister naar je vrienden. Ze willen dat je de deur uitgaat. Ze willen betrokken worden bij jouw probleem. Geef ze de kans jou te helpen. Een frisse lucht doet wonderen. Gezelschap in moeilijke tijden is goed.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace