Is een modellencarrière gevaarlijk en wat verdient ze?

dinsdag 18 oktober 2011 | geen reacties | in: Financieel, Overig, Rijk worden

Is een modellencarrière gevaarlijk en wat verdient ze?

Droom van zoveel jonge meisjes. Model worden. Maar zo simpel is dat niet. Het modellenleven wordt op tv extreem leuk geschetst. De zware nadelige kanten zie je bijna niet. Meiden kunnen nu al op 15-jarig leeftijd meedoen met zogenaamde schoonheidswedstrijden en kunnen een kans maken op een modellencontract. Wie laat dat nu links liggen?

De modellenwereld is hard. Akelige modemanagers bepalen hoe je er uit moet zien en vinden elk gram dat je aankomt te veel. Veel trainen en open staan voor alles zijn vereisten. Je wordt geschminkt, je haren worden geverfd of geknipt. Je kunt weleens onder nare omstandigheden moeten poseren. Denk maar aan een bikiniloop midden in de winter. Niet ieder meisje kan de stress aan. Het is niet voor iedereen weggelegd. Een model is niet enkel iemand, dat dure kleding en sieraden mag dragen. Soms zijn er hele andere eisen voor een fotoshot. Zo behoort naakt poseren ook tot de werkzaamheden. Weigering van werk kan weleens je carrière kosten.

Heb je eenmaal een contract, dan ben je ook echt een marionet van het agentschap. Je kunt niet zomaar werk weigeren. Ook niet ieder meisje maakt kans op de grote opdrachten. Niet iedereen is geschikt. Soms blijf je jarenlang een inval model. En verdien je erg weinig ten opzichte van je collega’s. Een gemiddeld uurloon begint bij 45 euro. Maar je aantal uren staan nooit vast. Je moet geboekt worden wil je geld kunnen verdienen. Vooral in het begin van je carrière zal je merken, dat je het niet overleeft met enkel modellenwerk. De hoge salarissen en bonussen zijn enkel voor de beste van de besten bestemd. Zij worden voor veel hogere uurlonen en extra’s geboekt. Uiteraard werken ze daar ook kei hard voor. Top model wordt je niet in 1 dag en soms is het niet jouw bestemming.

Veel meisjes gaan al snel de fout in door zich in te schrijven bij een bureau, dat zich voordoet als modellenbureau. Ze betalen enorme hoge inschrijfkosten. Het bureau moet daarmee zogenaamd de eerste fotosessies voor een portfolio mee bekostigen. Uiteindelijk horen de meiden helemaal niets meer. Ze worden opgelicht, maar kunnen eigenlijk weinig beginnen tegenover zulke mensen. Ze hebben eenmaal een sterk contract opgesteld, waarin staat, dat deze kosten een noodzaak zijn en bij een eerste opdracht worden besteed. De meisjes hebben eenmaal getekend.

Of een modellencarrière gevaarlijk is, heeft te maken met de omstandigheden waarin de meiden zich bevinden. De grote tv shows, ontdekken jaarlijks honderden meisjes. Zij komen de juiste mensen tegen in de modewereld. Ook wanneer ze het spel niet winnen, worden de meisjes wel ontdekt en maken ze alsnog een kans op een modellencontract. Ze staan ver van de bedriegers.

Heb je een modellendroom? Ga niet meteen bij het eerste bureau inschrijven, maar onderzoek je mogelijkheden. Internet is een bron van informatie. Kijk wat er over het modellenbureau is vermeld. Teken niets voor je alles goed hebt doorgelezen. En denk er goed over na, in hoeverre ben je bereid om alles te doen voor je droom.

modellenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace