Informatief artikel over subsidies of kortingen

zaterdag 15 oktober 2011 | geen reacties | in: Besparen, Financieel, Voordeel

Ben jij op de hoogte van je belastingvoordelen?

Ben jij eigenlijk wel op de hoogte van alle handige toeslagen, subsidies en belastingvoordelen in Nederland? Dat zijn er namelijk een heleboel. Zo zou je bijvoorbeeld recht kunnen hebben op huurtoeslag, wanneer je een woning huurt. De kans is bovendien zelfs zeer groot dat je dan ook recht op zorgtoeslag hebt. Of heb je kinderen? Grote kans dat je in aanmerking komt voor kinderbijslag. Ook zijn er minder voor de hand liggende toeslagen. Wist je bijvoorbeeld dat je subsidie krijgt als je een zonneboiler of waterpomp voor je huis aanschaft?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen weten niet goed waar ze recht op hebben en dat zij op deze manier geld laten liggen. Zo komen miljoenen euro’s per jaar niet terecht bij degenen die er eigenlijk recht op hebben. Dat is natuurlijk zonde en daar kun je zelf wat aan doen. Er zijn handige websites die je precies kunnen vertellen op welke financiële voordelen je recht hebt. Ze staan boordevol informatie over belastingvoordelen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op rechtopgeld.nl. Op deze website staan alle financiële voordelen in overzichtelijke categorieën opgedeeld. Je vindt categorieën als ‘toeslagen’, ‘scholing en studie’ en ‘subsidies’. Wist je bijvoorbeeld dat je voor zeer zuinige auto’s niet eens wegenbelasting betaalt?

Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag? Er zijn veel mensen die dit ontvangen, maar hoe bereken je dit nou zelf? Gebruik hiervoor bijvoorbeeld eens de website https://service.nibud.nl/berekenuwrecht/. Op deze site je je financiële recht berekenen. Vul je gegevens in en binnen vijf tot tien minuten weet je waar je precies recht op hebt. Dit gaat een stuk handiger en sneller dan wanneer je het allemaal zelf uit moet zoeken.

Wat ook zeer handig is om in de gaten te houden is de subsidiepagina op de website van je gemeente. Iedere gemeente heeft andere soorten subsidies. Kijk op de pagina van jouw gemeente voor de subsidies waar jij voor in aanmerking komt. Wist je bijvoorbeeld dat je in veel gemeenten subsidie krijgt voor ‘groene’ daken? Wie het leuk lijkt om het dak van een pand te laten begroeien met mossen, vetplanten of kruiden kan tot 30 euro aan subsidie ontvangen in bepaalde gemeenten! Ook zijn er in veel gemeenten subsidies voor sportverenigingen en sportieve activiteiten.

Zoals je waarschijnlijk ook al is opgevallen, zijn er de laatste tijd veel subsidies op het gebied van milieu. Zo kun je bijvoorbeeld subsidie ontvangen door je huis te laten isoleren. Wil je bijvoorbeeld dubbelglas plaatsen? Dan kun je hier een financiële vergoeding voor aanvragen. Ook het groene dak en de duurzame auto zijn hier voorbeelden van. Wie dus helemaal goed wil besparen, kiest voor milieuvriendelijk besparen. Zo betaal je minder aan stookkosten voor je huis of benzine of diesel voor je auto en ontvang je een financiële tegemoetkoming van de staat.

Zo zie je maar weer dat er op veel vlakken geld te besparen of te halen valt. Alleen is men zich er niet altijd bewust van. Wees daarom slim en laat je geld niet liggen.

Belastingdienst voordelenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace