In aanmerking komen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering

vrijdag 2 november 2012 | geen reacties | in: Financieel, Werken

Arbeidsongeschiktheidsuitkering

Arbeidsongeschikt ben je wanneer je niet meer in staat bent om arbeid te verrichten. Arbeidsongeschikt bent je niet snel. Wanneer je bijvoorbeeld niet meer kunt lopen kun je ook werk doen achter een bureau. Vaak wordt er dus passend werk gezocht voor je wanneer je een handicap hebt. Soms kan het voorkomen dat iemand een erge handicap heeft en daardoor helemaal niet meer in staat is om arbeid te verrichten. Op dat moment komt deze persoon in aanmerking voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering van de overheid.

In aanmerking komen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering

Om in aanmerking te komen voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering moet je een keuringsrapport kunnen overleggen bij het aanvragen van de arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dit arbeidsongeschiktheidsrapport moet gemaakt zijn door een arts die onderzocht heeft welk werk eventueel voor jou geschikt kan zijn. Je kunt in bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering wanneer je een heftig ongeluk hebt gehad en daardoor niet meer in staat bent om te werken. De onkosten gaan natuurlijk gewoon door.

Om deze onkosten te kunnen betalen krijg je daarom een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het kan ook zijn dat je vanaf je geboorte al een handicap hebt, dan kom je vaak ook in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering, tenzij je aangepast werk kunt doen. Wanneer je in de arbeidsongeschiktheidsuitkering zit bent je niet verplicht om te solliciteren voor een baan wanneer je een keuringsrapport hebt. Wanneer je tijdelijk in de arbeidsongeschiktheidsuitkering zit is het wel de bedoeling eventueel passend werk te gaan zoeken.

Het lijkt natuurlijk allemaal mooi, nadat je de opleiding hebt afgerond en je eindelijk je diploma hebt gehaald kun je eindelijk aan het werk bij een bedrijf dat mensen zoekt met jouw opleiding. Natuurlijk ga je meteen solliciteren om zo snel mogelijk aan het werk te komen bij een bedrijf. Het kan zijn dat je een hele tijd aan het solliciteren bent bij bedrijven maar dat eigenlijk geen enkel bedrijf mensen zoekt met jouw diploma. Nu heb je dus geen werk maar wel veel onkosten, tenslotte gaat het normale leven gewoon door. Op dat moment kun je een uitkering aanvragen.

Je komt in aanmerking voor een uitkering wanneer je op dat moment zelf niet werkt. Doordat de overheid mensen zonder inkomsten ook willen steunen geven ze deze mensen een uitkering. Met een uitkering krijg je maandelijks een bepaald bedrag van de overheid op je bankrekening gestort. Met dit bedrag kun je op zich goed rondkomen maar een uitkering is geen luxe. Het is de bedoeling wanneer je in een uitkering zit om constant te solliciteren zodat je zo snel mogelijk weer uit de uitkering kunt komen en weer aan het werk kunt gaan. De overheid helpt de mensen in een uitkering met het vinden van een baan. De stimuleren het sollicitatieproces bij de mensen met een uitkering. Zo moet je verplicht elke maand enkele sollicitaties doen om de uitkering van de overheid te behouden.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace