Iedereen wordt getroffen door wanhoop, vertwijfeling & hopeloosheid?

zondag 2 oktober 2011 | geen reacties | in: Gezondheid

Bob Dylan zong er al eens over, maar de laatste tijd is toch wel echt goed te merken hoor dat mensen met nieuwe initiatieven proberen te komen om persoonlijk te groeien (ook om geld te verdienen). Een voorbeeld voor diegene die niet goed weet waar dit artikel over gaat; als een pensioenfonds 20 miljard wil investeren in Athene dan is dat een ”dom” idee. Wil men diezelfde 20 miljard investeren in Egyptische schoonheidsbeeldjes dan is dat een beter idee, wat een lucratieve business kan zijn als het maar waardevast is en geld kan opbrengen. Niet alleen bij bedrijven kunnen verkeerde beleggingen worden verricht, maar bij mensen kan de wanhoop die ontstaat uit het maken van verkeerde beslissingen leiden tot allerlei aandoeningen, kwalen of depressies.

Ook komt het er een beetje op neer dat op het toneel speelt de een voor koning, de ander voor raadsheer en een derde voor dienaar, soldaat of generaal et cetera. Maar deze verschillen zijn slechts uiterlijke schijn. In hun binnenste, dat in feite het wezen is achter de verschijning, zit bij allen hetzelfde, namelijk een arme komediant, gekweld door armoede. In het leven is het ook zo. Het is een zeer pessimistische weergave van de mensen die rondlopen in bijv. Nederland, vandaar dat de afweer bij optimistische mensen ook veel hoger is. Een passief & grote neerslachtigheid in het leven kan dus eigenlijk wanhoop, vertwijfeling en hopeloosheid in de hand werken. Bedenk wel dat er ook andere factoren kunnen meespelen in deze verslechterde gemoedstoestanden, waaronder karaktereigenschappen en bijvoorbeeld cultuurverschillen of de verschillende kansen die mensen in hun schoot krijgen geworpen. Vaak is het opbouwen van een (sociaal) leven een lastige klus, dat niet al te gemakkelijk als mensen niet voor je klaar staan. Niet alleen een nieuw leven, maar ook belangrijke levenskeuzes in het leven aangaande het werk, vrienden, opleiding of partnerkeuze. Stop met proberen en te luisteren naar allerlei Nederlanders met slechte adviezen en start met doen.

De beste manier om deze gemoedstoestand te bestrijden omvat een aantal leefregels:
– Het gevoel is een slechte raadgever, alles wat in je opkomt om te gaan doen gewoon ‘doen’.
– Innerlijke rust vinden en daar controle over vinden door gelukzalige makende dingen te creëren.
– Je verantwoordelijkheidsgevoel vergroten over je eigen gedrag en verrichte daden.
– Open-minded proberen te zijn en onbevooroordeeld zoveel mogelijk nieuwe dingen doen.
– Op sommige aspecten vertrouwen; zoals de medemens, nieuw doel bereiken en niet te kiezen voor zieligheid.

wanhoopReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace