Woning, huis of appartement huren via huurwoningen.nl » betrouwbaar?

woensdag 9 januari 2019 | geen reacties | in: Overig

Ben jij op zoek naar een huurwoning?

De consensus is toch vaak dat een huurhuis als geldverspilling word gezien en het aanhouden van een koophuis als een slimme investering, omdat je dan ook vermogen opbouwd.

Jaarlijkse huurprijsstijgingen en maandelijkse huur zijn kosten die voor de kiezen van de huurder komen. Als je wilt huren kan het ook verstandiger zijn dan kopen, omdat je altijd flexibel bent. Betaalbaar en goedkoop huren is voor iedereen een recht.

Tijdens de crisisjaren van 2008 tot en met 2011 zijn de huizenprijzen flink gezakt. Huizenprijzen konden zich niet blijven ontwikkelen, ondanks de schaarste aan betaalbare woningen en de meningen van woningbezitters.  Dat prijzen van koopwoningen flink kunnen zakken is wel gebleken.

Omdat huizenprijzen nu weer in de lift zitten, kan het zijn dat door een volgende crisis de prijzen weer zullen zakken. Mede door marktwerking is het om die reden huren ook veiliger. De overheid doet er sinsdien alles aan om de huizenmarkt een impuls te geven.

Sociale huurwoningen tekort

In bepaalde delen van het land bestaat er een tekort aan gesubsidieerde huurhuizen. Doordat scheefhuurders goedkoop blijven huren, zijn er mensen die misgrijpen bij een betaalbare sociale huurwoning. Want er zijn er voldoende aanwezig, maar wachtlijsten zijn te lang. Ze verdienen net iets te veel, maar blijven onder protest toch zitten. Veel goedkoper kunnen zij nergens anders terecht. Daardoor zijn anderen genoodzaakt om particulier te huren.

Maandelijkse huur betalen of toch kiezen voor een hypotheek?

Veel flexibiliteit bied een huurhuis, tevens kun je huursubsidie aanvragen.  Makkelijk en op korte termijn (binnen enkele maanden) de huur opzeggen en verhuizen naar een andere woning is flexibel. In verband met werk zijn er mensen die niet lang op één plek kunnen blijven wonen i.v.m. werkomdstandigheden.

En het bied dan uitkomst snel goedkoop een huurwoning te vinden. Soms kan het lang duren voordat een koophuis is verkocht. Bij de verkoop van uw huis zul je de notariskosten en hoge overdrachtsbelasting niet kunnen terugverdienen, omdat je er dan voor een te korte periode heb gewoond.

Heeft kopen zijn voordeel t.o.v. huren?

Om te beginnen loopt iedereen financiële risico’s na de koop van een huis, omdat toekomst niet voorzien kan worden. Een huis kopen wordt steeds gebruikelijker, omdat het namelijk wordt gezien als spaarpot voor de oude dag. Het grootste voordeel is natuurlijk dat na afloop van de hypotheekperiode het huis schuldenvrij komt. En dan jouw bezit is.

Maandelijkste hypotheeklasten bestaan niet alleen uit hypotheekrente, maar ook uit een stukje aflossing. Voor de koopwoningen bestaat er (nog) het fiscale voordeel; hypotheekrenteaftrek. Lage inkomens kunnen aanspraak maken op de huurtoeslag van de Belastingdienst. Maar mocht er een nieuwe prijzencrisis toeslaan, dan heeft kopen van een huis zeker geen voordeel.

Onderhoud van het huis maakt eigen woningbezit duur

Je hoeft als huurder niet je eigen geld te investeren in je woning, wat ook weer een voordeel is. Jouw verhuurder heeft als taak om het huis te onderhouden. Voor de woningeigenaar of vereniging kan dit juist weer een grote kostenpost zijn. Het bezit van een eigen huis en het onderhouden daarvan kan behoorlijk in de paperassen lopen, uit onderzoek van VEH en haar leden. Investeringen en onderhoudskosten in het eigen huis kan oplopen tot €500 euro per maand wat al drukt op de hypotheeklasten.

Voor onderhoud betaal je gemiddeld tot €2.000 euro per koopwoning. Gemiddeld word er € 1.700 euro per jaar uitgegeven voor een nieuwe CV-ketel of nieuwe keuken. Voor verbeteringen en aanpassingen kan men wel € 1.000 euro kwijt zijn. Veel dure kosten.

Aangezien koopwoningen te veel kosten hebben, kiezen mensen voor een goedkopere manier van wonen en dat zijn  huurwoningen. Jaarlijks stijgende huren zijn in te dekken met jaarlijks stijgende lonen.

Gemiddelde besparing bij huurwoningen.nl = €75,-

Weet jij niet waar je moet zoeken als je op zoek bent naar een huis, appartement, goedkope huurwoning, studio of kamer? Dagelijks een update ontvangen via huurwoningen.nl voor het nieuwste aanbod van goedkope huurwoningen in de door jouw gekozen omgeving. Het vinden van een huurwoning en de zoektocht daar naar is op deze manier een stuk simpeler en eenvoudiger. Voor je het weet kun je je huurcontract ondertekeken. Fluitje van een cent!

Gratis inschrijving huurwoningen.nl

In de database van deze woningsite over actuele huurwoningen vind je elke dag een groot aanbod van huizen en worden updates dagelijks geactualiseerd. Bespaar jezelf een hoop gedoe en maak je zoektocht naar een huis een stuk makkelijker door je wensen laag te houden. Je word eenvoudigweg bemiddeld tussen verhuurder en jijzelf. Om te kunnen genieten van alles acties en aanbiedingen van huurwoningen.nl door je gratis in te schrijven. Ongecompliceeder kan het niet.

Gratis aanmelden bij huurwoningenReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace