Hoe lang vliegen? Kaapverdië met een lekker klimaat is het zeker waard!

woensdag 1 februari 2012 | geen reacties | in: Besparen, Vakantie

Kaapverdië met een lekker klimaat

De Kaapverdische Eilanden zijn een steeds gewildere bestemming voor reizigers en toeristen. Deze eilanden, gelegen voor de kust van Afrika, hebben dan ook van alles te bieden. Kaapverdië bestaat uit negen bewoonde eilanden. De afstand tussen deze eilanden is soms meer dan driehonderd kilometer, waardoor je niet anders kunt dan een vlucht boeken. Desondanks is het net zo leuk om gewoon één van de eilanden aan te doen. In dit artikel bespreken we enkele van de Kaapverdische Eilanden.

Bestemmingen
Ilha do Sal
Het eiland Ilha do Sal is de laatste jaren behoorlijk in opkomst en heeft zich gerangschikt onder de winterzonbestemmingen. Internationale vluchten van over de hele wereld vliegen op Ilha do Sal. Hier vind je onder meer het vissersdorpje Santa Maria, dat in de loop der jaren tal van leuke barretjes en restaurants gekregen heeft. In dit dorpje vind je enkele middenklasse hotels en aan het strand zijn hotels gebouwd. Vooral onder duik- en surfliefhebbers is Ilha do Sal een populaire bestemming.

São Vicente
Het kale eiland São Vicente biedt talloze bezienswaardigheden en een gezellige drukte. In de avond komen veel inwoners van het eiland samen op het dorpsplein. Vooral voor strandvakanties is dit eiland bijzonder geschikt. Je vindt op het eiland talloze hotels, maar ook uitgaansgelegenheden en prima restaurants. Op dit eiland vind je ook het havenstadje Mindelo. Hier kun je genieten van swingende muziek in cafés en clubs.

Boavista
Op Boavista vind je prachtige duinen, vooral bij Santa Monica. Het toerisme is op dit eiland een stuk minder dan op andere eilanden van Kaapverdië, toch staan er een aantal all-inclusive resorts. Het eiland Boavista is vooral bedoeld voor mensen die eens goed uit willen rusten. Maar ook kun je vanaf hier een jeepsafari door het indrukwekkende woestijngebied maken.

Santiago
Het eiland Santiago ligt erg in het zuiden, zo’n 250 kilometer van Ilha do Sal. Hier bevindt zich de hoofdstad van Kaapverdië, Praia. De meeste internationale vluchten gaan dan ook via dit eiland. Santiago is een diverse stad, met diverse wandelmogelijkheden. Je kunt ook bananenplantages bezoeken of genieten van de uitzichten in vissersbootjes tussen de rotsen. Op Santiago zijn veel hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden.

Kaapverdië

Reizen naar Kaapverdië
Vluchten
Omdat er negen eilanden onder de Kaapverdische Eilandengroep vallen, zijn er diverse vluchten. De meeste vluchten zijn internationaal en komen aan op het eiland Santiago. Maar ook de kleinere eilanden beschikken over voorzieningen.

Verblijf
Op de Kaapverdische Eilanden kun je verblijven in middenklasse tot luxere hotels en accommodaties. Uiteraard verschillen deze onderling en kan het de moeite lonen om van tevoren een en ander met elkaar te vergelijken.

Rondreis
De Kaapverdische Eilanden verschillen nogal van elkaar. Daarom is het leuk om een rondreis te maken. In ongeveer een week tijd kun je een goede indruk krijgen van de verschillen tussen al die eilanden. Zo bezoek je tijdens de gemiddelde rondreis onder meer São Vicente, met de stad Mindelo en San Antão.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace