Wat zijn Bitcoins eigenlijk? Hoe kan je geld verdienen met Bitcoins?

vrijdag 20 oktober 2017 | 2 reacties | in: Rijk worden

Bitcoins. Je hoort er steeds meer over. De snelle opmars van deze virtuele munt is te danken aan een hoge koers en de slimme manier om te investeren, maar wat zijn Bitcoins nu eigenlijk precies? En hoe kan je geld verdienen met Bitcoins? Wij leggen je het hieronder haarfijn uit.

Wat zijn Bitcoins?

Mocht je nog niet bekend zijn met het fenomeen Bitcoins lees dan snel verder. Een Bitcoin is een digitale munt, eigenlijk net zoals een euro, maar dan volledig digitaal. Met Bitcoins kun dus met andere woorden, gewoon geld sturen en ontvangen via internet. Het idee is afkomstig van de Japanner Satoshi Nakamoto die er in 2009 mee begon. In feite is Bitcoin een munteenheid zoals de dollar en de euro, alleen dan via het internet. Het is de grootste digitale munteenheid die er bestaat en wordt ook wel cryptovaluta genoemd of internetvaluta.

Wettig betaalmiddel

In 2013 werd de Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent door Duitsland. Het was het eerste land die dit officieel erkende. Inmiddels zijn er meer landen overstag gegaan; in onder andere Japan en India is deze cryptovaluta ook aanvaard als wettige valuta. In Nederland nog niet officieel, maar zijn Bitcoins wel een waardig alternatief betaalmiddel.

Hoe werken Bitcoins?

Bitcoin maakt gebruik van virtuele portemonnees die ook wel wallets genoemd worden. In zo’n wallet wordt de informatie opgeslagen die nodig is om Bitcoins over te dragen, het is een soort internetrekening. Het is ook totaal anoniem. Bitcoins zijn eigenlijk versleutelde codes waarbij geen echte identiteit aan vast hoeft te zitten.

Evenmin worden acties van gebruikers niet vastgelegd, alleen die van adressen. Die adressen bestaan weer uit een publieke sleutel en een privésleutel. Het is dus vrijwel onmogelijk als derde partij tussen een transactie te komen. Zo zijn Bitcoins dus ook vrijwel niet te stelen.

Als je een wallet hebt geopend, dat op dit moment (nog) gratis is, kun je bijvoorbeeld Bitcoins inwisselen in euro’s en je kan ook euro’s omzetten naar Bitcoins. Er zijn verschillende websites die deze wallet aanbieden. Een vertrouwde website is onder andere blockchain.info of Greenaddress (https://greenaddress.it/nl/)

Waar kan je met Bitcoins betalen in ons land?

Het aantal (online) winkels en bedrijven die Bitcoins accepteert, is groeiende. Op dit moment kun je al met Bitcoins terecht bij onder andere kinderdagverblijven, bij Expedia om online een hotel te boeken, bij thuisbezorgd.nl om eten te bestellen, bij diverse Easy hotels in Rotterdam en Den haag en in uiteenlopende restaurants verspreid over het hele land. Wil je de hele lijst zien waar je met Bitcoins kunt betalen? Raadpleeg dan Bitcoinspot.nl Let wel, dagelijks kunnen er meer bedrijven toegevoegd worden, check de website dus regelmatig.

De valuta van de toekomst

Wellicht is het groeiend aantal bedrijven die Bitcoins accepteert, een belangrijke reden waarom de populariteit van deze digitale munt fors toeneemt bij Nederlandse beleggers en huishoudens. De eerste vijf maanden sinds de opzet van de Bitcoin kwam de waarde niet eens boven een dollar uit; anno oktober 2017 is een Bitcoin maar liefst 5200 dollar waard!

In het afgelopen jaar is het aantal Nederlandse huishoudens die in deze digitale munt belegd hebben, verdubbeld, volgens onderzoeksbureau Kantar TNS, die voorheen bekend stond als TNS NIPO. In het begin was iedereen nog erg voorzichtig, maar het aantal nieuwe beleggers neemt toe.

Dat is waarschijnlijk ook te danken aan de hoge koersen die Bitcoins laatst scoorden in de aandelenmarkt. Uit het rapport van onderzoeksbureau Kantar kwam ook naar boven dat de beleggers in virtuele munten jonge mensen zijn en in het algemeen lager opgeleid zijn dan de klassieke beleggers in aandelen. Het grote merendeel steekt maximaal duizend euro in de munten.

Bitcoins kopen

Bitcoins sparen via Coinbase

Je kunt ook Bitcoins sparen om te gebruiken als belegging, die kun je vervolgens dan inzetten voor een eigen gezonde financiële portefeuille. Waarom zou je Bitcoin willen kopen via Coinbase? De constante waardestijging van deze munt bied een goede investering met bijbehorend rendement. Coinbase is een bank waar je Bitcoin kunt kopen, verkopen of verhandelen. Als je een account aanmaakt heb je een eigen rekening waar je Bitcoin in opgeslagen staan.

Geld verdienen met Bitcoins

Tegenwoordig beginnen veel mensen met geld verdienen met Bitcoins. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Er kan op verschillende manieren verdient worden met Bitcoins. Om te beginnen moet je dus eerst een wallet openen, waar je verdiende Bitcoins naar toe gestuurd kunnen worden.

Geld verdienen met Bitcoins wisselkoers

Hou je van aandelen en wisselkoersen en weet je er ook nog wat vanaf? Dan kun je aardig wat verdienen door met de wisselkoers van de Bitcoin te spelen. De waarde is fluctuerend, als je dus een aantal Bitcoins koopt wanneer de waarde laag is, dan kun je deze later weer omwisselen in euro’s als deze hoog staat.

Hou wel rekening met de transactie- en commissiekosten die er dan ook nog bij komen. Echte winsten maak je als je met minstens tien Bitcoins gaat spelen. Het is een risico, want het is eigenlijk net gokken. Het is een manier van extra geld verdienen voor degenen die al een wat groter kapitaal hebben en niet meteen in de financiële problemen komen bij een eventueel verlies van waarde van de Bitcoins.

In het verleden hebben mensen echter groot geld verdiend. Enkele jaren terug was een Bitcoin zo’n dertig euro waard. Degenen die bijvoorbeeld honderd Bitcoins hadden gekocht, bezitten nu dus zo’n € 26.000.

Geld verdienen met Bitcoins websites

Een andere manier van verdienen met Bitcoins is door websites te bezoeken waar je bijvoorbeeld een advertentie kunt bekijken. Freebitcoin is daarin vrijuit de bekendste. Elk uur kan er een spel gespeeld worden waar je veel Bitcoins kunt winnen. Er is ook een loterij waar je kan gokken en je eigen inzet kan bepalen.

Op coinworker.com kun je klusjes uitvoeren, veelal administratief, waarbij je uitbetaald kan worden in Bitcoins. Het is geen vetpot, maar wel een manier om wat extra te verdienen.

Geld verdienen met Bitcoin Faucets

Bitcoin Faucets of Bitcoin kranen zijn websites of apps waar je middels een beloningssysteem gratis bitcoins kan verdienen door bijvoorbeeld een spel te spelen. Soms kun je wel een Bitcoin winnen per spel of door je te registreren. En het mooie is: het is volledig gratis.

Enkele bekende websites waar je op deze manier gratis bitcoins kan verdienen is onder meer SatoshiDice of MegaDice (gokwebsite). Het aantal websites is erg wisselend, het is daarom raadzaam om zelf op Google te zoeken naar actuele websites waar je Bitcoins kunt verdienen.

Geld verdienen met bitcoins


2 reacties op “Wat zijn Bitcoins eigenlijk? Hoe kan je geld verdienen met Bitcoins?”


  1. Gratis tweedehands spullen weggeven, ruilen, aanbieden of af te halen zei op 2 juni 2018 om 19:01:

    […] of kleding te krijgen of te schenken aan iemand anders. Het is ongetwijfeld ook een vorm van geld verdienen als je je portemonnee niet hoeft te trekken. Lees hieronder meer waar en hoe je dit het beste kunt […]


  2. Hema kortingstips » Altijd aanbiedingen en leuke weggevertjes zei op 8 september 2018 om 10:52:

    […] De makkelijkste manier om leuke artikelen te scoren tegen een gereduceerd tarief is middels de HEMA-folder. Het loont om deze folder die iedereen wel in zijn of haar brievenbus krijgt, wekelijks goed te checken. Dan zie je meteen welke aanbiedingen de HEMA die week heeft. En kopen met korting is natuurlijk ook een vorm van geld verdienen. […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace