Het verkopen van een huis zonder problemen

zondag 14 oktober 2012 | geen reacties | in: Financieel, Handig, Voordeel

Het verkopen van een huis zonder problemen

In deze onzekere economische tijden valt het verkopen van een huis lang niet altijd mee. Al enkele jaren verkeert de economie zich op mondiaal niveau in een ernstige crisis. Een van de sectoren die hier het meest onder te lijden heeft is de huizenmarkt. Hoewel er steeds meer woningen beschikbaar komen en de prijzen dientengevolge almaar verder dalen, raakt de markt maar moeilijk uit het slop.

Enkele tips om probleemloos uw huis te verkopen zullen dan ook goed van pas komen. Daarnaast enkele handigheden om je op de hoogte te brengen in het geval je momenteel dubbele woonlasten heeft.

Goede marketing voor een succesvolle verkoop

Wat met name van belang is bij het verkopen van uw huis is ‘marketing’. Zorg er voor dat je koopwoning op allerlei manieren wordt aangeprezen. De geijkte wegen hiervoor zijn hiervoor uiteraard zaken als flyers, een uithangbord en via familie of vrienden. Denk echter ook eens aan de nieuwe media, zoals Twitter, Facebook of LinkedIn. Zo bestrijk je al snel een groter gedeelte van de markt. Pas je marketing ook aan jouw doelgroep aan. Starters hebben het onder de huidige economische omstandigheden moeilijk, en daarom is het wellicht verstandig om je op anderen te richten, zoals 55-plussers.

huis snel verkopen

Overbruggingscompensatie

Wanneer je op dit moment je huis of appartement probeert te verkopen, zal je waarschijnlijk ongetwijfeld wel eens gehoord hebben: “Wij hebben serieuze interesse, maar we kunnen niet overgaan tot een bod totdat wij onze eigen woning hebben verkocht.” Erg frustrerend. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is de zogenaamde overbruggingscompensatie.

Dit houdt zoveel in dat je, zolang de koper zijn eigen pand nog niet van de hand heeft kunnen doen, hem een compensatie per maand aanbiedt. Zo ben je je eigen huis kwijt, en kom je de koper tegemoet in de problemen die hij ondervindt door de vroegtijdige transactie.

Beperk je eigen lasten

Lukt het je nog steeds niet om je woning te verkopen, ondanks bovenstaande tips u van ons, de makelaar en anderen? Zorg er dan in ieder geval voor dat jouw dubbele woonlasten beperkt blijven (mocht je die hebben natuurlijk). Hiervoor bestaan meerdere opties, die met name door de overheid mogelijk worden gemaakt.

Zo is de hypotheekrente voor beide woningen aftrekbaar van je belastbaar inkomen, en hoef je geen eigenwoningforfait aan te geven voor de woning waarin je momenteel niet woont, of de woning die eventueel nog in aanbouw is. Dat zijn twee slimme manieren om je dubbele lasten te beperken waar je zeker gebruik van kunt maken. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van de Leegstandwet, die het mogelijk maakt om uw ongebruikte woning tijdelijk te verhuren zonder uitgebreide huurbescherming. Dit houdt in dat je de huur kunt opzeggen zodra je huis is verkocht.

Huis verkopen via Jaap - alles over huizen

Samenvattend, maak slim gebruik van marketing om uw huis aan de man te brengen, en kom door middel van overbruggingscompensatie tegemoet aan uw koper om de woning probleemloos te verkopen. Lukt dit niet? Maak dan gebruik van de verschillende mogelijkheden die je hebt om eventuele dubbele woonlasten binnen de perken te houden. Grote huizenwebsites zoals Funda en Jaap.nl vallen ook onder de marketingtrucs om sneller te kunnen verkopen, zonder inschakeling van een makelaar.

Misschien ook interessant:

Snel extra geld nodig voor onvoorziene kosten & uitgaven
Hoe ziet mijn financiële toekomst eruit?Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace