Gratis tweedehands spullen weggeven, ruilen, aanbieden of af te halen

zaterdag 2 juni 2018 | 2 reacties | in: Gratis

Gratis spullen krijgen. Of kosteloos bruikbare spullen weggeven of ruilen. Hoe mooi is dat? Ontvangen of weggeven met gesloten portemonnees is een prima initiatief om gratis bijvoorbeeld een andere salontafel, een baby commode of kleding te krijgen of te schenken aan iemand anders. Het is ongetwijfeld ook een vorm van geld verdienen als je je portemonnee niet hoeft te trekken. Lees hieronder meer waar en hoe je dit het beste kunt doen.

Je kunt veel materiaal gratis ophalen of weggeven op verschillende manieren. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een avondje bij vrienden of vriendinnen thuis, op een zogezegde ‘ruilavond’ waarbij iedereen spullen meeneemt die hij of zij kwijt wilt. Je kunt dan goederen met elkaar ruilen. Is dit niet mogelijk, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Denk aan een kringloopwinkel, maar ook aan allerlei digitale mogelijkheden. Hieronder een handig overzicht.

Peerby.nl

Soms heb je wel eens iets nodig, bijvoorbeeld een betonboormachine of een laminaatsnijder. Waarom dan meteen een (dure) uitgave doen voor iets dat je misschien maar een enkele keer gebruikt? Je kunt geld besparen door via Peerby op zoek te gaan naar het materiaal of artikel dat je op dat moment nodig hebt bij jou in de buurt. Wellicht is er een buurman die maar al te graag die boormachine aan jou wilt uitlenen.

Peerby is voor deze vraag in het leven geroepen. Het is een Nederlandse service voor het gratis lenen van spullen bij mensen in de buurt. Het programma zoekt het gevraagde artikel voor je op basis van de gekozen postcode. Aanmelden is geheel gratis, wel is het handig om een Facebook account te hebben. Waarom zou je kopen als je het gewoon even kan lenen?

De Kringloop

De Kringloop is een organisatie die allerlei spullen inzamelt en zorgt voor hergebruik van deze goederen. De spullen worden dus weer verkocht in de kringloopwinkel. De Kringloop bestaat al langere tijd, al zeker zo’n veertig jaar. Een goed initiatief voor velen om bruikbare spullen niet onnodig weg te gooien, zodat het hergebruikt kan worden en andere mensen er nog plezier van kunnen hebben. Soms worden ook kapotte spullen gerepareerd en verkocht.

De opbrengst van de verkopen wordt doorgaans gebruikt om de kosten van het pand te bekostigen, meer werkgelegenheid te creëren en het milieu op deze manier een handje te helpen. In ons land zijn er meer dan 1700 kringloopwinkels met een totale geschatte omzet van 250 miljoen euro. Sommige Kringloopbedrijven bieden een leer- of werkplek aan voor werklozen.

Als er iemand overlijdt of als iemand van zijn of haar spullen af wilt, dan kun je de Kringloop bellen. Medewerkers van de Kringloop komen dan doorgaans kosteloos de spullen ophalen om deze vervolgens in de Kringloopwinkel te plaatsen. Goedkoop worden de spullen dan weer doorverkocht. Het is een hele handige manier om gratis spullen weg te geven.

Je hoeft er niet veel voor te doen of te tillen, een belletje is al genoeg om de spullen te laten ophalen. Aan de andere kant is de Kringloop ook een hele goede mogelijkheid om goedkoop aan allerlei producten te komen. Heb je een nieuwe bank nodig, salontafel, een leuk schilderij of kleding? Snuffel dan eens rond in een Kringloopwinkel. Je zult verbaasd staan wat voor mooie dingen je daar soms aantreft tegen een uiterst zacht prijsje!

Ook gaat de Kringloop met de tijd mee. Via de app iKringloop kun je terecht voor het zoeken en aanbieden van gratis tweedehands spullen. Diverse kringloopwinkels doen hieraan mee, maar ook onderlinge particulieren, gemeenten en inzamelaars doen mee. Neem eens een kijkje op: www.ikringloop.com

Gratis af te halen

Enthousiast geworden over de Kringloop? Wil je daarentegen via een andere manier digitaal gebruik maken van een soortgelijke Kringloop? Doorzoek dan eens het internet naar websites waar spullen gratis af te halen zijn. Gratisaftehalen.nl is een voorbeeld van zo een website. Het is dé marktplaats voor gratis tweedehands spullen.

Ideaal voor mensen met weinig geld of die na een verhuizing op zoek zijn naar een gratis dienst of een product. Want met name voor huis en inrichting (zoals; stoelen, tafels, verlichting, gordijnen, banken & kasten) is het aanbod altijd enorm. Stel je zit in de schuldsanering en je hebt geen cent te makken, is het wel zo handig om zo’n website van tijd tot tijd in de gaten te houden.

Een digitale markt voor spullen die je niet meer kan gebruiken of verkopen en ze gratis wil aanbieden. Grote kans dat je er iemand anders wel heel blij mee maakt. Naar eigen zeggen is Gratisaftehalen.nl de grootste online kringloop webwinkel van ons land. Een advertentie plaatsen is geheel gratis.

Je kunt zoeken op plaats, zo vind je zeker iets moois in je eigen omgeving. Probeer het eens uit. Als tegenhanger is er ook gratisoptehalen.nl. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze site gespecialiseerd in het aanbieden van spullen waar je graag vanaf wilt. Het alternatief voor weggooien! Steeds meer mensen komen erachter dat hergebruik goed is voor het milieu, de portemonnee en verspilling. Een greep voorbeelden van producten en goederen die aangeboden worden op gratis af te halen marktplaatsen:

✓ Caravan
✓ iPhone 10
✓ Koelkast
✓ Stofzuiger
✓ Bankstel
✓ Zeilbootje (zeldzaam)
✓ Magnetron
✓ Kastjes
✓ Postzegels
✓ Bedden
✓ Laptop

Gratis af te halen

Waarom (gratis) laten afhalen en niet verkopen op Marktplaats?

Sommige producten zijn onverkoopbaar via Marktplaats of ze leveren domweg te weinig op, daarom kiezen mensen er voor om ze gratis te laten afhalen. En zo iemand er alsnog blij mee te maken, die het goed kan gebruiken. Bij onverrichterzake kan het leuk zijn om je overtollige producten middels een advertentie in de weggeefhoek van een gratis marktplaats aan te bieden.

Dure producten zoals een iPad, elektronica, brommers worden niet heel vaak als cadeau weggegeven. Over het algemeen zijn het goedkopere artikelen en soms een partijhandel die worden aangeboden. Producten zoals een combimagnetron, dozen, pallets, bierviltjes, lampen, ontharingsapparatuur, picknicktafels, stoeptegels & handschoenen. Het aanbod is zo divers.

Gratis spullen

Marktplaats

Je kunt natuurlijk ook altijd een advertentie plaatsen op Marktplaats.nl. Deze website is meer gericht op kopen en verkopen, maar je kunt altijd iets gratis aanbieden of iets afhalen, als je goed zoekt. Kijk bij de juiste rubriek voor het item dat je zoekt of graag wilt aanbieden. Een digitale speurtocht op deze site, kan zeker lonen. Is er niemand die je spullen ophaalt via Marktplaats, Speurders of Amazon? Via de weggeefhoek van Gratisaftehalen.nl vind je veel tweedehands en nieuwe spullen, voor particulieren en zakelijke mensen en altijd kosteloos. Gratis is gewoon een groot voordeel.

Leger des Heils

Zelfs bij het Leger des Heils kun je gratis kleding afhalen en eventueel slapen als je dakloos bent. In sommige steden mag je dan elke maand 5 (gratis) kledingstukken meenemen naar huis. En als je dakloos bent, krijg je een gratis maaltijd van het Leger de Heils. En jaarlijks rond de kerst een gratis kerstpakket.

Gearbooker

Hou je erg veel van fotografie, film of muziek?  En ben je er dikwijls mee bezig? Dan weet je gegarandeerd dat deze artikelen erg duur zijn. Denk aan een professionele camera, een cameralens, flitser of een videocamera. In plaats van dergelijk duur materiaal meteen aan te schaffen, kun je ook via Gearbooker.nl op zoek gaan naar deze apparatuur of accessoires.

Je vindt er ook meer dan alleen camera artikelen, zo ook grote luidsprekers, microfoons voor lange afstand, zenders en ontvangers. Je kunt dan tegen een luttel bedrag je gevraagde materiaal huren voor bijvoorbeeld een dag of een week. Erg handig voor bijvoorbeeld een bruiloft. De site is gespecialiseerd in foto- audio-, en videoapparatuur van particulieren. Je kunt tevens op deze website ook je eigen spullen aanbieden. Het aanbod is nog niet optimaal, maar de site is zeker groeiende.

Gratis producten aanvragen

Op internet vind je talloze websites waar je gratis proefverpakkingen, proefmonsters & probeerverpakkingen kunt aanvragen, bekijk op Allesvoorniks.nl welke artikelen je allemaal kunt aanvragen. Er zijn vele manieren om gratis producten te krijgen zonder dat je er geld voor hoeft te betalen. Hier een overzicht van alle gratis producten die het afgelopen jaar zijn aangevraagd:

gratis producten aanvragen

Met al deze proefmonsters en verpakkingen hoef je bijna geen geld meer uit te geven aan persoonlijke verzorging of andere leuke producten. Er zit bijvoorbeeld ook shampoo, drinken en koekjes tussen. Dus voor ieder gezin die moet budgetteren, omdat ze weinig geld hebben bied dit een mooie uitkomst! Wat zijn jouw ervaringen met gratis producten?


2 reacties op “Gratis tweedehands spullen weggeven, ruilen, aanbieden of af te halen”


  1. Wat is goede handel op dit moment? Inkopen en verkopen via internet! zei op 22 augustus 2018 om 11:11:

    […] ideeën en kennis nodig. Je wilt de juiste producten verkopen die goed aanslaan bij het publiek. Producten en artikelen waar vraag naar is om te verhandelen. Een goede handelaar weet veel over zijn […]


  2. Hoe werkt Netflix op je TV en hoeveel kost het ongeveer? zei op 26 juli 2019 om 11:47:

    […] Netflix gratis te kijken maak je gebruik van de Netflix hack, een softwaremodule die men kan downloaden. De eerste […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace