Iedereen gelukkig bij vitaminstore.nl om te gorgelen met zout

vrijdag 15 november 2013 | geen reacties | in: Aanbiedingen, Gezondheid, Huishouden

Vrijwel iedereen die wel eens last heeft gehad van een hardnekkige verkoudheid of een zeurende keelpijn, weet hoe vervelend dat kan zijn. Soms kan dit dagenlang aanhouden. Je voelt je echt ziek en hebt het gevoel alsof elke dagelijkse activiteit het uiterste van je lichaam vergt. Je keel spoelen of gorgelen met zout water helpt echt!

Uit grootmoeders tijd…

Het is ook al wetenschappelijk aangetoond dat het gorgelen met een zoutoplossing keelpijn en de nare symptomen van een fikse verkoudheid echt verhelpt. Ook al is dit misschien een recept uit lang vervolgen tijden, het blijkt wel degelijk echt te werken. Want wat is de functie van gorgelen en waarom moet dit perse met zout als ingrediënt?

Zout als ‘oplossing’

Van oudsher staat zout bekend om zijn zuiverende werking. Vandaag de dag heeft zout nog niets aan deze eigenschappen ingeboet. Het is een probaat middel tegen bepaalde gezondheidsklachten zoals keelpijn en verkoudheid. Er zijn veel gelijksoortige virussen die verkoudheden en griep veroorzaken. Een van de belangrijkste symptomen is doorgaans de verstopte neus maar ook een pijnlijke keel. Trap je niet op tijd op de rem en gun je je lichaam geen rust? Dan kunnen deze symptomen verergeren.

Het laatste wat je wenst is een keelontsteking of een voorhoofdsholteontsteking! Toch? Gorgelen met een zoutoplossing (lauwwarm water met zout) verwijdert het opgehoopte vocht uit bepaalde weefsels in je keel. Weefsel dat geïnfecteerd is door bacteriën zwelt namelijk op en dit zorgt voor dat drukkende gevoel in je keelwand. Dat kan erg pijnlijk zijn. Tevens schuurt het zout de bacteriën en schimmels weg. Gorgelen met zout zorgt direct voor verlichting van de pijn!

De verkoudheid en keelpijn zijn niet meteen verdwenen na een keertje spoelen met zout. Wel is het effect direct merkbaar en, herhaal je het spoelen van de keel met zoutoplossing meerdere keren per dag, moet je niet raar opkijken wanneer de volgende dag alle vervelende symptomen vrijwel geheel zijn verdwenen.

Direct aan de slag!

Heb je op dit moment last van een hevige keelpijn of ben je erg verkouden? Neem een glas halfwarm water en neem een halve theelepel zout. Roer dit door het water heen en probeer dertig tot zestig seconden te gorgelen. Ververs elke vijftien seconden het spoelwater door het ‘gebruikte’ water uit te spugen en een nieuwe slok te nemen. Wist je dat een studie heeft aangetoond dat preventief spoelen met zoutoplossing de kans op infecties met bijna veertig doet afnemen? Dus ook als je gezond bent en nergens last van hebt blijkt preventief gorgelen ergens goed voor te zijn!

[moreProgram id=”5676″]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace