Goedkope huurwoning Amsterdam zoeken – Direct huren tot €700! (TIP)

maandag 14 september 2020 | geen reacties | in: Overig

Een goedkope huurwoning in Amsterdam zoeken, maar hoe? Veel studios, appartementen, kamers én woningen in Amsterdam zijn nog beschikbaar. Amsterdam is een zeer populaire & gezellige stad om in te wonen met veel bedrijvigheid. Maar sommige woningzoekers vallen buiten de boot. En woonlasten zijn alleen maar toegenomen.

Maar voor veel mensen is het inmiddels onbetaalbaar geworden of is de zoektocht naar een betaalbare huurwoning of koopwoning in Amsterdam tot een stilstand gekomen. Zij hebben het nakijken. Hoe is dat mogelijk? Wij zoeken het uit en geven enkele tips voor goedkope huurwoningen voor minder dan € 1200,- per maand.

In de grotere universiteitssteden storten zich steeds meer buitenlandse beleggers op de Amsterdamse huizenmarkt. Op deze manier vormen de beleggers woningen om tot woonunits. En die verhuren ze dan al naar gelang de marktcomforme prijs. Soms goedkoop, soms duur.

Wat moeten potentiële starters op de huurmarkt of koopmarkt dan op letten? Afhankelijk van je inkomen kun je groter of kleiner wonen in Amsterdam. Lees gauw verder!

Goedkope huurwoningen Amsterdam

Wat moet je doen om in Amsterdam een goedkope huurwoning te krijgen?

Je wilt een goedkope woning huren in Amsterdam eventueel met uitkering? Je hebt inzicht in je financiële plaatje, maar je weet niet waar je moet beginnen? Ben je zonder resultaat teruggekeerd naar huis of nauwelijks begonnen? Binnen afzienbare tijd een woning huren gaat je lukken als je actief blijft reageren!

Ultieme tips om een goedkope huurwoning te zoeken in Amsterdam:
Huurstunt.nl
Huurwoningen.nl
Huurflits.nl
123wonen.nl
Huurzone.nl (TIP)

Sociale huurwoning of particulier huren?

In Nederland is de huurmarkt onderverdeeld in vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. Bij een sociale huurwoning heb je recht op huurtoeslag. Als je inkomen niet hoger is dan €39.055 per jaar (2020) kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning in Amsterdam.

Voor een sociale huurwoning betaal je niet meer dan €737,14 per maand. De wachtlijsten voor een sociale huurwoning in Amsterdam zijn ontzettend lang, niemand wil zo lang wachten.

Tegenwoordig moet je er op rekenen dat je 10 tot 15 jaar ingeschreven moet blijven staan om een sociale huurwoning te bemachtigen. In Amsterdam kun je alle sociale huurwoningen vinden op: www.woningnetregioamsterdam.nl.

In de particuliere of vrije sector kun je een goedkopere of duurdere woning vinden, dat ligt er ook aan of je bereid bent om de woning te delen met andere mensen. Als je geld en tijd wilt besparen kijk dan op Huurzone.nl, daar heb ik de beste ervaringen mee. Ik heb meerdere jaren mijn eigen woning kunnen huren voor €580 euro per maand in Amsterdam.

Realistische verwachtingen?

Niet iedereen kan een woning huren aan de grachten in Amsterdam met een prachtig uitzicht plus tuin. Alleen in een uitzonderlijk geval en als je er snel bij bent.

Als je je eisenpakket helemaal bijsteld en zo veel mogelijk wensen schrapt, blijven er genoeg goedkope huurwoningen over. Met een groter budget heb je betere kansen voor meer woongenot. En is de kans groter dat jij minder betaalt dan €1.000 per maand.

Een huurwoning van 80m2 voor minder dan 1.000 per maand is niet mogelijk. Pas je zoekcriteria goed aan op je budget. Als je in het centrum werkt en buiten de ring wilt wonen, zoals Amsterdam Noord, Amsterdam Oost en Amsterdam Nieuw-west dan is dat mogelijk. Om goedkope huurwoningen te vinden moet je in die stadsdelen zoeken.

Locatie is belangrijk

Het centrum lijkt makkelijker, leuker em veiliger, maar je hebt ook te maken met toeristen, parkeerproblemen en snelweg ver weg. Als je moet wachten op een parkeervergunning is parkeren in Amsterdam heel duur (€5/uur).

Bepaalde stadsdelen hebben een slechte reputatie zoals Zuid-Oost, maar hebben veel goedkope huurwoningen. Stadsdeel Noord aan de andere kant van het IJ (met het pondje over) is dan wel weer goedkoper.

Stadsdelen als West en Oost zijn ook leuk en prima wonen, hebben minder parkeerproblemen dan voorheen en zijn ook gewoon veilig.

Misschien heb je een netwerk?

Maak niet alleen gebruik van je persoonlijke netwerk, maar zoek ook op de huurwoningen-websites en Facebook. Als je op zoek bent naar een woning laat je dat al je collega’s, vrienden & familie weten via Facebook. Heel veel mensen vinden op deze handige manier een woning.

Je hebt nog alternatieven zoals www.craigslist.com of www.marktplaats.nl, maar die zijn niet altijd zo betrouwbaar. Velen proberen je geld af te troggelen. Je moet dan al investeren/betalen zonder dat je de sleutels hebt ontvangen.

Wees snel bij het accepteren

Als je een goedkope huurwoning hebt gevonden, wees er dan als de kippen bij en reageer direct bij de desbetreffende verhuurder. Zo zou je bijvoorbeeld dezelfde dag nog kunnen gaan kijken.

Maak het kenbaar aan je verhuurder, dat je er direct in wilt trekken. Twijfel niet en zeg direct “Ja! Ik neem de huurwoning”. Tenzij het een krot is als woning, zou je jezelf geen extra bedenktijd moeten geven.

Voor dezelfde woning kunnen staan er vaak al tal van anderen gegadigden te wahten en voor je het weet is het verhuurd aan een ander.

Documenten

Documenten zoals een salarisstrook, arbeidscontract of uitkeringsspecificatie zijn belangrijk voor de makelaar om te bekijken. Je hebt al een kleine voorsprong op de concurrentie, als je die klaar hebt om te versturen of af te geven.

Uiterlijke verzorging in check

Als je een afspraak maakt voor een bezichtiging, zorg er dan voor dat je op tijd komt. De eigenaar of makelaar kan i.i.g. al vertrokken zijn als je te laat komt. Persoonlijke hygiëne speelt ook een belangrijke rol, je kunt er voor zorgen dat je je tanden hebt gepoetst, een douche hebt genomen en geen alcohol hebt gedronken.

Geen commisie betalen

In de nieuwe wetgeving is bepaald dat makelaars geen commisies meer mogen rekenen voor het verhuur van een woning. Als ze daar toch om vragen, zou je het kunnen accepeteren. Nadat je het huurhuis bent ingetrokken, kun je het op later moment terugvragen. Wijzende op de nieuwe wetgeving omtrent commisie. Vaak moet je al 1 maand borg betalen, nog 1 maand commisie is wordt gewoon te veel.

Huurcontract controleren en tekenen

Belangrijke tip: Zorg ervoor dat je weet wat er in het huurcontract staat. Neem het goed door. Zo word duidelijk wat jouw rechten als huurder zijn en de plichten van de verhuurder voor mogelijke kosten & reparaties. Zo moet je ook letten op een eventueel opgenomen diplomatenclausule, die er voor kan zorgen dat de eigenaar de woning opeist. Dit hoeft niet in het contract te staan, als je dit niet hebt afgesproken. Als alles aanwezig is en de woning in goede staat blijkt te zijn, kun je de woning betrekken.

Alles samengevat, moet je flexibel, snel & slim zijn om een leuke betaalbare woning in Amsterdam te kunnen huren. Om geld en tijd te besparen en een grote kans te maken in de zoektocht naar een geschikt woning, kun je het beste zoeken via www.huurzone.nlReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace