Goedkoop naar Costa Rica als vakantie of rondreis met bezienswaardigheden

woensdag 1 februari 2012 | geen reacties | in: Vakantie

Costa Rica

Costa Rica is gelegen in Midden-Amerika, tussen Nicaragua en Panama in. Het land is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers en heeft dan ook veel te bieden. Belangrijke bezienswaardigheden in Costa Rica zijn onder meer de vele natuurparken, waaronder het Monteverde National Park en het Tortuguero National Park.

Bezienswaardigheden
Vulkanen en gifkikkers
Costa Rica staat bekend om haar vele actieve vulkanen, waaronder de bekende Arenal. Deze vulkaan staat in de top 10 van de meest actieve vulkanen ter wereld. Behalve een bezoek aan de vulkaan zelf kun je ook genieten van de warmwaterbronnen, spuitende geisers en bubbelende, warme modderbaden. Maar niet alleen voor vulkanen hoef je naar Costa Rica, ook de gifgroene kikkers (die behoorlijk giftig zijn) kun je in speciale natuurparken bezichtigen.

Nevelwoud
Een andere geliefde bestemming in Costa Rica is het nevelwoud van Monteverde. Dit is één van de meest bezochte plaatsen van Costa Rica. In het nevelwoud vind je meer dan vierhonderd soorten foto’s. Daardoor is het voor vogelspotters een waar paradijs. Je kunt door dit park verschillende wandelingen maken en gebruik maken van een gids. Het nevelwoud krijgt een avontuurlijke uitstraling vanwege de speciale hangbruggen die hoog in de bomen hangen.

Playa del Coco
Het vroegere vissersdorpje Playa del Coco is zeker de moeite van een bezoekje waard. In dit oudere vissersdorp vind je namelijk mooie stranden. Maar ook voorbij die stranden is veel te zien. Onder duikliefhebbers is Playa del Coco niet zonder reden erg geliefd. Want je komt hier onder water onder meer haaien, schildpadden en roggen tegen. En dat is niet alles, want na een dag gedoken te hebben kun je ’s avonds uit je dak gaan in één van de vele discotheken.

Schildpadden
In het nationale park Tortuguero kun je bedreigde schildpadsoorten bekijken. Dit park bestaat uit moeras en rivieren, waardoor je je via een bootje kunt verplaatsen. Tortuguero betekent letterlijk ‘schildpaddendorp’.

San José
Bij een bezoek aan Costa Rica mag een bezoekje aan de hoofdstad niet ontbreken. San José is gelegen op 1170 meter hoogte in een vallei en wordt door bergen en vulkanen ommuurd. Net als in veel andere Latijns-Amerikaanse landen is het straatleven van San José erg levendig. Naast het Nationaal Museum, het Goudmuseum en het Teatro Nacional (Nationale Theater) heeft San José aan bezienswaardigheden niet zoveel te bieden, maar desondanks is het zeker de moeite waard om door de stad te wandelen. Geniet dan ook van de parken, de marktjes en de musea.

Tamarindo
Tamarindo is een populaire badplaats, vooral voor surfers. Hier komen nog veel hippies, dus je ziet hier veel rastakapsels en jaren zestig voorbij komen. Dat alles in kleurrijke en oversized bermuda’s. Van oorsprong is Tamarindo een vissersplaats, die tegenwoordig zo’n duizend inwoners telt. Er zijn diverse faciliteiten voor de toeristen, waaronder hotels en restaurants. Over het algemeen is Tamarindo wel iets duurder dan de meeste andere badplaatsen in Costa Rica. Qua activiteiten is er veel te beleven in Tamarindo. Je kunt hier namelijk surfen, zwemmen, vissen, paardrijden of kajakken. Ook zijn er excursies te boeken naar nabijgelegen natuurgebieden.

Costa rica strand

Reizen naar Costa Rica
Vliegtickets
Reizen naar Costa Rica zijn eenvoudig en snel te boeken. Vanuit Nederland zijn geen directe vluchten naar dit land, maar vaak is er een overstap in de Verenigde Staten. Voor Costa Rica heeft u een geldig paspoort en een visum nodig.

Hotels
In Costa Rica verblijf je vooral in hotels of op parken. Maar ook losstaande villa’s zijn hier te boeken. De kwaliteit van deze accommodaties verschilt nogal. Het kan dan ook geen kwaad om je hier van tevoren in te verdiepen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace