Uitzonderlijke onderwerpen om gesprekken over te voeren tijdens verjaardagfeestjes

maandag 10 december 2012 | geen reacties | in: Handig, Overig

Uitzonderlijke onderwerpen om gesprekken over te voeren tijdens verjaardagfeestjes

Je kent het wel, ben je op het verjaardagsfeestje van je vriendin en dan zit je ineens naast een stel nieuwe mensen. Hoe begin je dan een gesprek? Of nog meer interessant, wat kun je zeggen om de interesse op te wekken bij die ene leuke jongen of meisje op het feestje? En hoe creëer je eigenlijk nu echt boeiende gesprekken met nieuwe mensen of vrienden? Gratis-zakgeld.nl weet raad!

Oprechte belangstelling en luisteren

Om te beginnen, zijn er een paar ingrediënten die absoluut aanwezig moeten zijn om een interessant gesprek te kunnen beginnen of te voeren. En deze twee elementen zijn: oprechte interesse in iemand hebben en goed kunnen luisteren. Je moet echt eerlijk geïnteresseerd zijn in wat de ander te zeggen heeft, anders is het een monoloog in plaats van een interactieve conversatie. Als je ook echte interesse hebt in de ander, dan luister je vanzelf beter naar zijn of haar woorden. Als je aandachtig luistert, dan leer je de persoonlijkheid, interesses en passies van de andere persoon beter kennen. En dan kun je vervolgens ook makkelijker betere vragen stellen die echt ergens op slaan.

Stel intrigerende vragen

Nu we het toch over vragen hebben, probeer niet zomaar lukraak vragen te stellen om iemand te imponeren of om interessant over te komen. Nee, stel intrigerende vragen. Je kunt iemand vragen wat hij of zij voor werk doet, maar dat is best afgezaagd. Je kunt dit natuurlijk wel in eerste instantie vragen, maar stel daarna dan wel een diepere vraag zoals bijvoorbeeld ‘wat voor carrièretraject zie jij voor je’? En voor de vrouwen onder ons is shoppen natuurlijk een geliefd onderwerp. Met vragen als ‘ga je vaak winkelen? Waar slaag je meestal?’ scoor je punten!

Bijzondere of grappige weetjes

‘Zeg, wist jij dat je in Japan op de markt meloenen in een piramidevorm kunt kopen?’ Een voorbeeld van een bijzondere weetje. Leuke, bijzondere en grappige feiten spreken iedereen wel aan. Als je dergelijke waarheden uit je mouw weet te schudden, dan ben je al gauw de gangmaker in de groep. Maar uit dergelijke weetjes kunnen ook bijzondere gesprekken komen. Al gauw zal de vraag gesteld worden of je inderdaad in Japan bent geweest en voordat je het weet wisselt iedereen speciale herinneringen of situaties uit die ze op vakantie hebben meegemaakt. Heel interessant, maar zo kom je ook nog eens wat meer over elkaar te weten!

Wie weet krijg je wel een hele nieuwe indruk van iemand die je wellicht al jaren kent. Is je kennis niet toereikend genoeg om zomaar bijzondere of grappige feiten te vertellen? Sttt, aan niemand doorvertellen, maar daar is een oplossing voor, namelijk een speciale app vol met imponerende weetjes, de ‘Weird but True’ app. Deze is te downloaden via https://itunes.apple.com/nl/app/weird-but-true/id458424230?mt=8 voor €1,79.

Verjaardagsfeest gesprekken

Wat moet je vooral niet doen?

Wat je echt moet proberen te vermijden op feestjes is aandacht vragen door zielige verhalen te gaan vertellen. Door jezelf dus als slachtoffer neer te zetten. Mogelijk wil je graag over ‘je probleem’ praten, maar dat werkt op feestjes niet echt. In plaats van medelijden of empathie te krijgen, zal je juist eerder averechtse reacties krijgen. Wat ook niet prettig is, is roddelen. De sfeer zal hierdoor niet gezelliger worden. Houd het luchtig en vergeet vooral niet een goede humor mee te nemen!Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace