Geld verdienen met een baan via het uitzendbureau

dinsdag 18 september 2018 | 2 reacties | in: Werken

Als je snel geld wilt verdienen, kun je natuurlijk beginnen met het schrijven van sollicitatiebrieven om zo gauw mogelijk een geschikte baan te vinden. Sneller aan de slag gaan? Schrijf je dan in bij een uitzendbureau. Vaak heb je dan binnen een mum van tijd een passende job gevonden.

Er zijn verschillende manieren om een leuke job te vinden. De meest ouderwetse manier is het zoeken van vacatures in de krant en dan een sollicitatiebrief schrijven. Dat is echter wel de meest langzame manier. Tegenwoordig zijn er meerdere wijzen om snel aan de bak te komen. Door de komst van internet gaat solliciteren snel en kan dat op verschillende manieren.

Een e-mail schrijven, jezelf presenteren via een video-opname of via Facebook; allemaal nieuwe manieren van solliciteren. Misschien wel solliciteren 2.0 genoemd. Je inschrijven bij een uitzendbureau is eigenlijk ook al een ‘oudere manier’, maar uitzendbureaus gaan zeker met de tijd mee.

Geld verdienen uitzendbureau

Vele verschillende soorten uitzendbureau’s

Tegenwoordig kun je zelf een profiel aanmaken op de websites van verscheidene uitzendbureaus met je persoonlijke gegevens, je behaalde diploma’s, het loon dat je graag per uur wilt verdienen en hoe ver je bereid bent om  te reizen voor je werk. Je hoeft niet meer per se langs te gaan.

Als je eenmaal een eigen profiel hebt aangemaakt, heb je ook meteen je CV online en kun je ook direct solliciteren op de vacatures die online staan bij de uitzendbureauwebsites.

Als je een goede motivatie hebt neergezet, is dat kans groot dat een van de arbeidsconsulenten je uitnodigt voor een sollicitatiegesprek. Hij of zij kijkt dan of je een geschikte kandidaat bent voor de functie. Daarna heb je dikwijls een gesprek bij de werkgever, maar doorgaans ben je al half binnen als je eerst bij het uitzendbureau op gesprek bent geweest en doorverwezen wordt.

Een vaste of een tijdelijke baan

Uitzendbureaus zijn al jaren een bekend intermediair en zullen dat waarschijnlijk ook altijd wel blijven. De twee meest bekende grote uitzendbureaus van ons land zijn Randstad en Tempo-Team, maar er zijn ook heel veel kleinere uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld functies in bijvoorbeeld de zorg, schoonmaak of technische jobs.

De reden waarom uitzendbureaus blijven bestaan komt vermoedelijk doordat uitzendkrachten geliefd zijn voor bedrijven. Het is redelijke goedkoop om een extra kracht in te huren, het gaat snel en een bedrijf hoeft zich zelf niet bezig te houden met het wervingsproces en selectieprocedure. Dat neemt het uitzendbureau allemaal uit handen en dat scheelt een bedrijf veel tijd en geld.

Ook is het voor werkgevers een lastige zaak om personeel die een vast dienstverband hebben, te ontslaan. Uitzendkrachten hebben geen vast contract, maar werken op uitzendbasis. Veel banen zijn dan ook van tijdelijke aard.

Misschien val je wel in voor iemand die langdurig ziek is of gaat het om een toeristische baan voor het zomerseizoen. Indien je langer dan een jaar voor hetzelfde bedrijf werkt via het uitzendbureau, dan pas is de werkgever verplicht je een (detacherings)contract aan te bieden.

De voordelen van geld verdienen via een uitzendbureau

Het voordeel is dat je niet meer fysiek naar een uitzendbureau hoeft te gaan om alle vacatures te zien of om te wachten wanneer je eens benaderd wordt door het uitzendbureau. Op de site staan alle vacatures verzameld, dus kun je meteen alle banen zien en actie ondernemen. Deze zijn vaak onderverdeeld in vakgebieden, of op regio of het aantal uur dat je wilt werken.

En als je je profiel hebt aangemaakt, zit je ook meteen in het klantenbestand van het desbetreffende uitzendbureau en kan je spontaan door hun benaderd worden als zij denken dat jij de geschikte kandidaat bent voor een bepaalde openstaande functie. Daarnaast mag je tevens een helpende hand verwachten van het uitzendbureau.

Als je het moeilijk vindt om een goede sollicitatiebrief of CV te maken en je maakt dit kenbaar, helpt een intercedente je doorgaans hier wel mee. Ook is een uitzendbureau op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Vaak weten ze als eerste als er bijvoorbeeld een tekort aan bepaalde personeel is in een bepaalde sector en bieden ze dan in samenwerking met werkgevers een gratis opleiding aan voor deze functie.

Daar kan jij natuurlijk mooi gebruik van maken. En als je nog niet zeker weet welke baan bij jou past, bieden diverse uitzendbureaus je een beroepskeuzetest aan of zelfs loopbaanbegeleiding aan middels bijvoorbeeld ontwikkeltrajecten voor werkzoekenden. Uitzendbureaus zijn daarom bij uitstek geschikt om je te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt natuurlijk in korte tijd een hoop ervaring opdoen in diverse functies bij verschillende bedrijven. En als het je meezit, kun je soms een vast baan overhouden aan je uitzendbaan bij wederzijdse tevredenheid. Meestal kun je in veel verschillende sectoren werk vinden; zoals techniek, zorg, schoonmaak, administratief, bouw & transport.

Randstad uitzendbureau

Werken en salaris ontvangen via het uitzendbureau

Als je begint met werken via een uitzendbureau ontvang je je salaris (meestal) in de vorm van weekloon. En werk je op basis van een uitzendcontract. Vroeger bestond er dagloon in de vorm van een geldzakje en tegenwoordig ontvang je maandloon bij een vast-, of flexibel contract.

Stukloon ontvang je meestal bij het post rondbrengen. Maar omdat je via een uitzendbureau meestal met een flexcontract werkt, zul je echt geduld moeten hebben en middels een verbeterplan wachten op een aanbod van een vast contract of detachingeringscontract.

Als je langere tijd voor een uitzendbureau werkt of voor dezelfde opdrachtgever kun je een detacheringscontract aangeboden krijgen.

Via het uitzendbureau ontvang je mits je fulltime werkt het minimumloon van tenminste €1.594,00 per maand vanaf 22 jaar. Dat is voldoende om in al je kosten te voorzien, zoals huur, eten & drinken, schulden, verzekeringen en dergelijke. Hoe ambitieuzer je bent en hoe meer uren je maakt, hoe meer geld je zult verdienen. Het geld ontvang je op je bankrekening middels loonbetaling.


2 reacties op “Geld verdienen met een baan via het uitzendbureau”


  1. Voorschot salaris of loon aanvragen bij je werkgever » direct uitbetaling? zei op 27 januari 2019 om 14:59:

    […] je werkt via een uitzendbureau is het mogelijk -afhankelijk van het uitzendbureau- om een voorschot te vragen op je salaris. Als […]


  2. Dakloos en schulden, wat nu? Ik sta op straat...wat moet ik doen? zei op 29 juli 2019 om 13:41:

    […] is dus iets lager omdat je geen huur hoeft te betalen. Om de opvang te kunnen betalen kan je soms extra geld […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace