Geld verdienen met Instagram

zondag 15 januari 2017 | 2 reacties | in: Financieel

Dat je geld kan verdienen met Youtube was al bekend, maar wist je ook dat je ook een aardig centje kunt verdienen met Instagram? En met een aardig centje bedoelen we geen drie tientjes per week; als je het goed doet kun je er zelfs duizenden euro’s per maand mee verdienen! Nu sta je natuurlijk te trappelen om zo snel mogelijk te beginnen. Maar hoe doe je dat het beste? Lees onze tips!

Voor degenen die helemaal niet weten wat Instagram is: Instagram is een sociale media site waar je je eigen foto’s kan publiceren en delen met andere gebruikers. Als je een account hebt, kun je deze aan je Facebook koppelen en als je mooie foto’s en leuke selfie’s hebt gemaakt, dan kun je die bewerken met een filter (als je dat wilt) en dan plaats je deze natuurlijk op je eigen Instagram account. Je vrienden kunnen dan je foto’s zien op Instagram. De meeste mensen plaatsen foto’s voor de lol, maar wat veel gebruikers niet goed realiseren is dat je hier ook geld mee kan verdienen.

Foto’s zijn geld waard

Fotografen verdienen geld met het maken van foto’s. Er is wereldwijd heel veel vraag naar goede foto’s. Denk bijvoorbeeld aan de online wereld zoals websites, maar ook in de reclamewereld draait het allemaal om goede foto’s. Die foto’s komen vaak van professionele fotografen vandaan die deze foto’s direct leveren in opdracht of bedrijven kopen foto’s via stockfotobureau ‘s. Bedrijven kunnen deze foto’s dan rechtenvrij kopen voor een bepaald bedrag en gebruikt worden op bijvoorbeeld websites.

Verdien geld met Instagram door jouw foto’s te gaan verkopen

Als fanatiek Instagrammer ben jij eigenlijk ook bezig met het maken van foto’s en deze online te zetten. Feitelijk niets anders als een fotograaf die zijn of haar foto’s verkoopt aan fotobureaus. Dus: als jij ook mooie foto’s maakt, waarom deze dan niet verkopen aan een of meerdere stockfotobureau‘s?

Door het succes van Instagram, zijn er speciale stock foto websites voor Instagram afbeeldingen. Neem bijvoorbeeld Instaprints, deze website verkoopt Instagram afbeeldingen en print deze uit als ansichtkaart, papieren posters, als canvas schilderij of op metaal. Nu kun jij je foto aan Instaprints verkopen zodat zij hier weer bijvoorbeeld een mooie ansichtkaart of poster van kunnen drukken.

Je moet dan eerst een account aanmaken, natuurlijk je foto’s uploaden, ze een aantrekkelijke naam geven en een prijs aangeven per foto. Instaprints neemt dan de productie, de betaling en de bezorging voor haar rekening. Er zijn natuurlijk veel mensen die hun foto op deze website aanbieden, dus alleen je foto’s uploaden en achterover hangen is niet genoeg.

Geld verdienen Instagram

Beginnen met het aanmaken van een account op Instagram

Het wordt jouw uitdaging om zoveel mogelijk bezoekers naar jouw verkooppagina op Instaprints te sturen. Zo maak je de kans groter dat jouw foto straks bij iemand aan de muur hangt. Maak natuurlijk gebruik van je andere social media accounts zoals Facebook en Twitter. Instaprints biedt een automatische koppeling met deze media websites.

Instacreators is een andere website waar je geld kan verdienen met jouw Instagram afbeeldingen. Dit bedrijf heeft een goed netwerk van bedrijven die graag in contact willen komen met jongeren. En nu maken vooral jongeren gebruik van Instagram.

Als je een Instagram account hebt met minimaal vijfhonderd volgers, kun je je aanmelden bij Instacreators. Zij bemiddelen tussen Instagrammers en bedrijven en als je uitgekozen wordt kun je in je foto’s of videofilmpjes producten aanprijzen en op die manier geld verdienen.

Soms sturen adverteerders je zelfs ergens naar het buitenland om iets aan te prijzen. Een gratis, leuk reisje kan dus ook in het verschiet liggen. Het werkt goed als je echt helemaal gek van iets bent en daar goed over kunt filmen of fotograferen. Op dit moment zijn er nog veel kansen op het gebied van sport-instagram accounts, binnenhuisarchitectuur en entertainment. Sla dus je snel je slag!

Word jij de nieuwe Anna Nooshin?

Je zou dus zeker niet de eerste zijn om big money te maken met je social media account. Toegeven, in Nederland staat dit nog in de kinderschoenen, terwijl in de Verenigde Staten geld verdienen met bijvoorbeeld YouTube en Instagram al heel populair is.

Desalniettemin is dit online succes ongetwijfeld in opkomst in ons kleine kikkerlandje. Iedereen kent bijvoorbeeld Anna Nooshin wel die succesvol wist te worden dankzij haar social media accounts en die nu zo’n drie- tot vierduizend euro per promotiefilmpje verdient.

Inmiddels heeft ze al 130.000 volgers op Instagram en haar account is nog steeds groeiende. Zoals zij zelf ook in haar eigen boek aangeeft: ‘wees actief op alle social media accounts, dus niet alleen Instragram, maar ook op Facebook, Twitter en YouTube’. Het versterkt elkaar alleen maar.

Geld verdienen met je Instagram account

Voor iedereen die leuke foto’s of selfies te delen heeft kan zijn of haar Instagram account uitkomst bieden, want dun je er geld mee verdienen. In het volgende ebook word precies uitgelegd hoe dat mogelijk is, sommige Instagram gebruikers verdienen per plaatsing wel een paar honderd euro. Zo! We hebben je nu wat handvatten gegeven voor een succesformule op Instagram waar je zeker mee aan de slag kan gaan. Alvast alle succes gewenst.

[maxbutton id=”5″]


2 reacties op “Geld verdienen met Instagram”


  1. Jeroen zei op 24 januari 2017 om 09:19:

    hier vind je nog een aantal andere methodes om geld te verdienen met instagram: https://gebruikersnamen.nl/blog/geld-verdienen-met-instagram/


  2. stan zei op 20 maart 2017 om 00:38:

    Neem een kijkje op http://www.verdienenmetinsta.nl als je binnen een half uur wilt leren hoe je honderden euro’s per week verdiend met instagram!Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace