Geld verdienen met het maken van je eigen app

zondag 17 juli 2016 | geen reacties | in: Nieuws, Verkopen

Twee jaar geleden wisten velen amper wat een app is, tegenwoordig kunnen we nauwelijks leven zonder apps. Duidelijk is dat applicaties voor je mobiele toestel of tablet, de zogenoemde apps, steeds populairder aan het worden zijn en er veel vraag naar is.

Daarom kan er veel geld worden verdient als je een goede app weet te bouwen en hier de aandacht op weet te vestigen. Klinkt dat goed in de oren? Lees dan snel verder. We helpen je alvast een handje op weg hoe je geld kunt verdienen met het maken van je eigen app.

Het maken van een app is niet altijd eenvoudig. Het start natuurlijk allemaal met een goed idee. Dan de uitwerking ervan nog! Als je zelf niet de programmeer vaardigheden in huis hebt, kun je een programmeur in de hand nemen die de app voor je gaat bouwen. Dat zal wel een paar centen kosten, maar als het idee goed is, dan kun je dit uiteindelijk met dikke winst terugverdienen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Behalve het idee zelf, moet je natuurlijk ook nadenken over een passende naam voor je app, voor welk besturingssysteem je de app mogelijk wilt maken (iOs, Android of Windows) en hoe de lay-out er uit moet komen te zien.

Het is goed om rekening te houden dat je vooraf bedenkt voor welk besturingssysteem je kiest. Voor elk besturingssysteem wordt namelijk weer een andere programmeertaal gebruikt. Zo worden apps voor de iPhone’s en iPad’s (iOs) met een andere programmeertaal gemaakt dan de applicaties voor bijvoorbeeld een Samsung toestel (Android). Je zult dus moeten kiezen voor welk platform jij je applicatie wilt gaan ontwikkelen en de programmeur dient hier dan rekening mee te houden.

Geld verdienen met je eigen app, door ze eerst te maken, te evalueren en uiteindelijk te verkopen in de Apple Store. Bekijk via de kortingspagina de mogelijkheden om te beginnen met het maken van je eigen app, zoals bijvoorbeeld de nieuwe populaire Pokémon Go.

[maxbutton id=”2″]

Een app maker gebruiken

Er bestaan ook diverse websites met softwaretools die je helpen met het bouwen van een eigen app. Je hoeft alleen maar een goed idee te hebben om dit dan om te kunnen zetten naar een mobiele werkelijkheid zonder dat je echte programmering vaardigheden nodig hebt. Hieronder enkele online tools uitgelicht om zelfstandig je app te kunnen maken:

AppMakr

De Amerikaanse AppMakr (https://www.appmakr.com) heeft al veel bekendheid in de Verenigde Staten gekregen, omdat het een platform biedt waar je je eigen mobiele app eenvoudig kunt bouwen door middel van een simpele drag-and-drop interface. Je moet wel voor deze app betalen, maar binnen enkele klikken kun je al snel je eigen professionele app creëren.

GameSalad

Als je een spel wilt maken a la Angry Birds, dan is GameSalad een goede optie. De app-maker is namelijk speciaal gericht op het maken van games voor zowel iOs, Windows Phone als Android systemen. En het mooie is: het is helemaal gratis. Wanneer jij eenmaal een goed spel hebt gemaakt, dan kun je kiezen voor meer mogelijkheden, zoals de pro-versie.

Je moet hier wel 29 dollar voor neerleggen, maar dan krijg je wel extra mogelijkheden. Je kunt je app dan publiceren in de internationale app-stores, zodat mensen jouw applicatie makkelijker kunnen vinden. Bovendien kun je ook gaan werken met advertenties, zodat je op die manier ook wat extra bij kunt verdienen. Zie: gamesalad.com

iBuild app

Of wat denk je van de iBuild app? Met deze tool kun je professioneel uitziende apps bouwen voor zowel iOS als Android toestellen. En je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is wel mogelijk met iBuild, denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van video’s in jouw applicatie of interactieve plattegronden via Google Maps.

En als je app in populariteit stijgt, kun je er ook mee verdienen door advertenties in je applicatie te plaatsen. Een win-win situatie! Neem snel een kijkje op http://ibuildapp.com

Dit is een greep uit de online tools waarmee je in een handomdraai een app bouwt, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Het loont de moeite om eens op het net te surfen en te zoeken naar meer tools. Of je maakt gebruik van het programma van Roelf Sluman, genaamd Programmeren met Swift waarin alle stappen haarfijn worden doorgenomen om je eigen apps te maken.

swift boek cover app

Winst maken met apps

Laten we eerlijk zijn, het gaat toch vaak om winst maken, oftewel: centen verdienen met je app. De manier om hier geld mee te verdienen, is door het plaatsen van advertenties. Hoe meer mensen jouw app downloaden, hoe populairder je app wordt en des te meer bedrijven willen betalen om een advertentie in jouw app te mogen plaatsen.

En dan kun je natuurlijk ook nog geld genereren door een prijskaartje vast te hangen aan het downloaden van je app. Veel mensen bieden hun app in het begin gratis aan, maar nadat er veel liefhebbers zijn, vragen ze er enkele euro’s voor. Mensen die veel gebruik maken van jouw app, kunnen daarna niet meer zonder en zijn dan bereid om er wat voor te betalen.

[maxbutton id=”2″]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace