Geld verdienen met het inleveren mobiele telefoons

zaterdag 19 december 2015 | geen reacties | in: Besparen, Handig

Geld verdienen met het inleveren mobiele telefoons

Een opkomende markt in Nederland is het recyclen van mobiele telefoons. Door een mobiele telefoon in te leveren voor geld wordt het milieu geholpen maar je krijgt er zelf ook een vergoeding voor. Als je nog een aantal mobiele telefoons thuis hebt liggen, zoals bijna alle Nederlander, dan kun je hier nog geld voor krijgen. Dit geldt voor werkende maar ook defecte mobiele telefoons.

Goud in mobiele telefoons

Wist je dat er goud en andere edelmetalen gerecycled kunnen worden uit mobiele telefoons? 1000 kilo mobiele telefoons staat voor een recycling bedrijf gelijk aan 340 goud volgens een UN rapport. Dat is nog niet alles. Er zit ook nog meer dan 100 gram platina en palladium in en meer dan 100 kilo koper. Dat is nog steeds niet alles. Het plastic en glas dat gebruikt worden in mobiele telefoons kunnen ook gerecycled worden.

Dit zijn materialen die op een simpele manier uit mobiele telefoons gehaald kunnen worden. Als deze materialen gewonnen worden op de traditionele manier dan komt er veel meer bij kijken zoals de vernietiging van bossen en afvalstoffen. De vraag naar de gebruikte grondstoffen leidt ertoe dat er tegenwoordig betaald wordt voor oude mobiele telefoons. Er zijn twee populaire manieren om geld te verdienen met oude mobiele telefoons:

Inruilen bij de provider

Alle grote providers hebben een inruilprogramma waar een oude mobiele telefoon ingeruild kan worden voor een nieuwe. Als de mobiele telefoon nog waarde heeft kan dit zorgen voor een korting op het nieuwe toestel. Het is ook mogelijk dat je een waardebon krijgt voor als je later iets wilt aanschaffen.

Het voordeel van een inruilprogramma van een provider is dat je weet dat de mobiele telefoon op de juiste manier verwerkt wordt. De kans is ook groot dat de mobiele telefoon in een ander land weer doorverkocht wordt aan de lokale bevolking. Zo verdien je niet alleen geld aan je oude mobiele telefoon maar help je ook het milieu en mensen in minder ontwikkelde landen.

Verkopen aan de recycling bedrijf

Het verkopen van mobiele telefoons is de laatste jaren populair geworden. Dit komt door de toename van recycling bedrijven die een vergoeding willen betalen voor oude mobiele telefoons. Het verkopen is een eenvoudig proces waarbij de betaling meestal binnen een week binnen is (opkopers zijn hier te vinden).

Het recycling bedrijf demonteert de telefoon waarna bekeken wordt op het toestel nog gebruikt kan worden. Werkende gebruikte toestellen komen vervolgens weer op de markt. Mobiele telefoons die niet hergebruikt kunnen worden krijgen een ander doel. Deze worden compleet gedemonteerd zodat de onderdelen gescheiden worden. Vervolgens worden alle onderdelen verwerkt en gerecycled voor de onderdelen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace