Geld verdienen met geneesmiddelenonderzoek; wat zijn de mogelijkheden?

zondag 15 januari 2017 | 1 reactie | in: Overig

Pin It

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen, een daarvan is als medicijntester. Dat kan letterlijk zijn, dat je dus echt meedoet aan een geneesmiddelenonderzoek, maar het kan ook zo zijn dat je diverse vragenlijsten over medicijnen en gezondheid moet invullen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden als je geld wilt verdienen met geneesmiddelenonderzoek.

Medicijnen mogen pas de markt op als deze eerst grondig zijn getest. Het testen van nieuwe medicijnen op mensen gaat doorgaans dus daar aan vooraf. Degenen die zich aanmelden voor dergelijke onderzoeken kunnen een vrij hoge vergoeding verwachten. Daarom is het voor veel mensen een snelle en makkelijke manier om extra bij te verdienen.

Uiteraard is het verstandig om wel te beseffen dat deelname aan zo’n onderzoek niet geheel risicoloos is. Nu willen we je niet bang maken, want zulke onderzoeken worden in het algemeen eerst goedgekeurd door een strenge commissie die een gevaar voor de gezondheid van proefpersonen zoveel mogelijk probeert uit te sluiten. En soms krijg je alleen een placebo toegediend, maar bijwerkingen kunnen niet uitgesloten worden.

Wat houdt zo’n geneesmiddelenonderzoek precies in?

Zoals eerder gezegd zijn er meerdere soorten onderzoeken. Als je meedoet aan bijvoorbeeld een geneesmiddelenonderzoek, dan verblijf je, afhankelijk van het type onderzoek, soms voor een paar dagen (en maximaal een maand) in een kliniek. Vaak samen met andere deelnemers. Je krijgt dan medicijnen toegediend en blijft onder controle. Het kan ook zo zijn dat je tot de groep behoort die een placebo toegediend krijgt, dat weet je nooit van te voren.

Je hoeft je geen zorgen te maken over slaapruimten of waar je eet, want dergelijke klinieken zijn voorzien van meerdere slaapkamers, kantines, badkamers, recreatieruimten, enzovoort. In je vrije tijd kun je dus lekker gamen, tv kijken of spelletjes spelen met de andere deelnemers. Er zijn ook onderzoeken waarbij je slechts dagelijks een vragenlijst over je gezondheid moet invullen of waarbij je niet hoeft te overnachten, maar dagelijks de kliniek bezoekt of telefonisch overleg hebt.

Hoe en waar kun je je aanmelden?

Als je mee wilt doen met een medisch onderzoek, kun je je inschrijven bij een onderzoekkliniek of een (online) platform die bemiddelt tussen klinieken en proefpersonen. Medians is zo’n online platform die beide partijen in contact met elkaar brengt, een soort vacaturebank waar je op kunt reageren als er een onderzoek tussen zit die je aanspreekt. Neem eens een kijkje op: Onderzoek bij Medians.nl.

Een andere mogelijkheid is via PRA, dit is een onderzoekscentrum vlakbij Groningen die geneesmiddelenonderzoeken uitvoert met vrijwilligers. Je hoeft niet meteen helemaal naar Groningen af te reizen, online kun je je eerst aanmelden en meer informatie vinden over de onderzoeken. Zie: Onderzoek bij Prahs.nl Andere bekende onderzoekklinieken zijn het CHDR in Leiden en QPS in Groningen.

Wat kun je er zoal mee verdienen?

De vergoeding verschilt uiteraard per onderzoek, maar gemiddeld ligt de somma van een geneesmiddelenonderzoek op zo’n tweeduizend euro. Reken ongeveer op zo’n honderd a tweehonderd euro per dag bij een verblijf in een kliniek. Hoe langer een onderzoek duurt en hoe vaker er bijvoorbeeld bloed wordt afgenomen, des te hoger de vergoeding is.

Zo loopt er bij Prahs een geneesmiddelenonderzoek naar een middel voor de behandeling van de ziekte van Duchenne; en de bruto vergoeding daarvoor is maar liefst 4759 (niet gesteriliseerde mannen). Dus je kunt er een aanzienlijk geldbedrag mee verdienen.

geneesmiddelenonderzoek


1 reactie op “Geld verdienen met geneesmiddelenonderzoek; wat zijn de mogelijkheden?”


  1. Perfect geld verdienen met Fiverr door het verrichtten van kleine klusjes zei op 24 september 2017 om 14:52:

    […] Er worden soms ook hele bijzondere en grappige diensten gevraagd: in je nakie op je gitaar Happy New Year zingen voor een specifiek persoon of een gekke foto maken van je huisdier met petje op of het nadoen van een bekend persoon. Door in te gaan op hele merkwaardige opdrachten kun je dus geld verdienen. […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace